Wedtips Eredivisie speelronde 14

Het was weer een spannende week met Europees voetbal. De Nederlandse clubs presteerden meer dan prima en zodoende liep Nederland verder uit op Portugal op de coëfficiëntenranglijst. Weten de ploegen met een Europese wedstrijd in de benen deze goede vorm door te zetten? In deze voorbeschouwing behandelen we de beste wedtips voor deze speelronde!

Wedtips veertiende speelronde Eredivisie

Wedtip Vitesse – AZ: Dani de Wit meer dan 0.5 schoten op doel @ 1.90 – Bet365 – 2 units:

Voor de eerste wedtip van dit weekend maken we een uitstapje naar Arnhem. Hier staan twee ploegen tegenover elkaar die allebei een spannende Europese uitwedstrijd achter de rug hebben.

Een speler die in ieder geval geen last zal hebben van vermoeide benen is Dani de Wit. De aanvallende middenvelder van AZ legt altijd enorm veel energie in een wedstrijd. Mede dankzij zijn loopvermogen is hij heel vaak in de 16 van de tegenstander te vinden. In 10 van de 12 wedstrijden dit seizoen wist hij dan ook minimaal 1 keer op doel te schieten. Ook tegen ploegen als PSV en Feyenoord lukte hem dit. Een quotering van 1.90 voor minimaal 1 schot op doel van De Wit lijkt al met al aan de hoge kant.

Wedtip: Heerenveen – PSV: PSV wint & beide teams scoren @ 2.90 – Unibet/Betcity - 1 unit:

Voor de volgende wedtip kijken we naar een mooi potje in het noorden van het land. Heerenveen is scorend zeer constant. In 12 van de 13 wedstrijden wisten ze te scoren. Alleen tegen koploper Ajax lukte dit niet. In die wedstrijd kregen ze echter genoeg kansen om te scoren. Niet voor niets kwamen ze die wedstrijd uit op 1.27 expected goals voor.

PSV heeft donderdag nog Europees gespeeld. Met de dunne selectie die ze op het moment hebben (veel blessures) zullen er zeker een paar jongens zijn die conditioneel niet super zijn. Voor een topclub krijgen ze daarnaast flink wat goals tegen. In 10 van de 13 wedstrijden wist de tegenstander te scoren. In totaal konden ze al 20 keer een bal uit het netje vissen.

Ondanks dit alles zou PSV hier een paar maatjes te groot moeten zijn voor Heerenveen. PSV presteert ondanks de blessuregolf hartstikke goed. De afgelopen weken weten ze hun wedstrijden redelijk eenvoudig te winnen. Het niveauverschil zal behoorlijk zijn, dit is ook op de ranglijst terug te zien (plek 10 vs plek 2).

Heerenveen zal zeker hun kansen gaan krijgen op een doelpunt. PSV heeft aan de andere kant meer dan genoeg scorend vermogen om ook met een tegengoal de 3 punten te pakken. Een quotering van 2.90 voor een overwinning van de Eindhovenaren met een doelpunt van beide teams is dan ook zeker aantrekkelijk.

Wedtipseredivisiespeelronde14

Wedtip: FC Twente – Feyenoord: Guus Til to score @ 3.40 – Bet365 – 2 units:

We sluiten deze voorbeschouwing af met dezelfde wedtip als vorige week: Guus maakt een doelpunt! Vorige week wist Guus al in de eerste helft te scoren tegen PEC Zwolle. Dit leverde ons een mooie winst op tegen een quotering van 2.75. Til is samen met Linssen, na Haller, de topscorer van de Eredivisie met 8 goals in 13 wedstrijden. Hij meldt zich als aanvallende middenvelder vaak in de 16 van de tegenstander en komt dus vaak in scoringspositie.

Volgens het expected goals model komt hij gemiddeld op 0.41 expected goals per wedstrijd uit. Het expected goals model berekent de gemiddelde slagingskans voor ieder gelost schot. De slagingskansen van alle schoten worden dan bij elkaar opgeteld en daar komt een getal uit. Dat getal laat uiteindelijk zien hoeveel goals een speler ‘in theorie’ had moeten maken.

Voor Til is dit getal dus 0.41, normaal gesproken zou hij per wedstrijd in de Eredivisie dus 0.41 doelpunten moeten maken. Als we dit doorberekenen naar een quotering komen we uit op 2.44. Omdat het om een uitwedstrijd tegen Twente gaat zal de eerlijke quotering iets hoger liggen dan deze 2.44. Andere bookmakers zoals Unibet hebben deze weddenschap op 2.70, wat ongeveer realistisch is. Met 3.40 zit bet365 dus te hoog, wat ons mooie value oplevert!

Op zoek naar andere wedtips voor de Eredivisie of andere competities? In onze Facebook community vind je een hoop gratis wedtips! Word nu lid en mis niks meer!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross