Wedden op formule 1: Grand Prix Monaco

Na een weekend zonder Grand Prix vervolgt het WK 2021 Formule 1 aankomende zondag in Monaco. In Monte Carlo wordt jaarlijks de meest prestigieuze Grand Prix van het jaar verreden. Waar liggen de opportuniteiten voor een sportweddenschap op de race?


Voor Red Bull Racing komt de race door de straten van het Prinsdom als geroepen. In de Grand Prix van Portugal en Spanje werd het team duidelijk verslagen door Mercedes. In Monte Carlo wordt het echter een race waar RBR al jaren even sterk is als de Duitse rivaal.

Dat wil overigens niet direct zeggen dat RBR gaat winnen. In Monaco wordt echter het krachtsverschil zoals dat de laatste jaren bestond, wel geminimaliseerd. De reden daarvoor is de aard van de baan. Het korte en bochtige circuit in Monaco eist meer aerodynamische grip en minder motorvermogen. De verschil in PK’s tussen de Honda motor en de Mercedes motor werd hier dus teniet gedaan door de lay-out van de baan.

Het wordt interessant om te zien hoe de krachtsverhoudingen dit jaar zullen liggen. Dit jaar liggen de krachtbronnen van beide teams sowieso al dichterbij elkaar. De afgelopen jaren heeft RBR in Monaco laten zien over een betere aerodynamica op het bodywork te beschikken. In 2010, 2011, 2012 en 2018 won het Brits-Oostenrijkse team. Daar moet bij worden aangetekend dat het in 2016 de zege heeft laten liggen door een fout bij de pitstop van raceleider Daniel Ricciardo. Mercedes won in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2019, waarbij 2016 dus een mazzeltje was. De vreemde eend in de bijt is 2017. Toen won Sebastian Vettel voor het team van Ferrari. In 2020 is de Grand Prix van Monaco niet verreden in verband met de Covid-19 pandemie.

Teamgenoten

De afgelopen twee Grand Prix is wederom het belang van teamgenoten gebleken. Zowel in Portugal als in Spanje moest Max Verstappen het in zijn eentje opnemen tegen twee Mercedes-coureurs. Waar Mercedes door de aanwezigheid van Valtteri Bottas in de voorhoede kan spelen met de strategie, kan Red Bull Racing dat niet. Het wordt dus zaak dat Sergio Perez in de tweede RBR-bolide beter gaat presteren. Zeker ook in Monaco is de positie van zijn teamgenoot van belang voor de winstkansen van Max Verstappen. 

Geen glitter en glamour in Monaco

De race in Monaco staat al jaren bekend als de meest glamourvolle Grand Prix van het jaar. De enige race op de kalender waar het gevoel van de oude Formule 1 nog jaarlijks herleeft en waar de strakke, zakelijke sport ineens benaderbaar voelt.

Dit seizoen zal ook de Grand Prix van Monaco wat dat betreft anders zijn. Door de coronamaatregelen zal er geen publiek bij de race aanwezig. De jetset feestjes in de haven van Monte Carlo zullen grotendeels ontbreken. Wel blijft het zo dat het Grand Prix weekend traditioneel al op donderdag begint met de eerste en tweede vrije training. Op vrijdag wordt er dan vervolgens niet gereden. De derde vrije training wordt op zaterdag gevolgd door de kwalificatietraining waarin de startopstelling voor de race van zondag bepaald gaat worden. Zowel de kwalificatietraining als de race starten op beide dagen om 15.00u.

Tips om te wedden op de Grand Prix van Monaco

Gezien het recente verleden is een zege van Red Bull Racing te verwachten. Het team won in 2018 en in 2019 kon Verstappen ondanks enkele foutjes én een straf Hamilton goed partij geven. Doordat RBR dit seizoen een stap voorwaarts heeft gemaakt, is een logische optelsom dat de favorietenrol bij Verstappen en co ligt.

Achter Mercedes en Red Bull Racing is het uitkijken naar het duel tussen Ferrari en McLaren. McLaren-coureur Daniel Ricciardo is een uitgesproken Monaco-specialist en zal zijn oog zeker op een podiumplaats gericht hebben. In het recente verleden is het wel vaker voorgekomen dat in Monaco een onverwachte podiumplaats door één van de subtoppers behaald wordt. Een foutje is immers zo gemaakt en wordt op het circuit waar de vangrail altijd nabij is onverbiddelijk afgestraft.

McLaren heeft aankomend weekend sowieso de ogen op zich gericht. Het team treedt namelijk aan in een speciale livery, waarbij het de relatie met olie- en brandstofleverancier Gulf eens extra in het zonnetje wil zetten. Deze relatie gaat terug tot 1968 toen het bedrijf en het team van toenmalig teameigenaar en oprichter Bruce McLaren de handen voor het eerst ineen sloegen.

Verder zal het in onze ogen geen heel spectaculaire race worden. Wij voorzien veel geneutraliseerde fases. De reden daarvoor vinden we in het feit dat race control dit seizoen sowieso snel een safety car de baan opstuurt. Daarnaast staan er een aantal coureurs aan de start namens de achterhoede teams die al veel brokken gemaakt hebben dit seizoen. Monaco is een bijzonder lastig circuit is voor onervaren coureurs.  

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross