Wedden op het EK voetbal - Wales

Één van de oudste elftallen ter wereld: Wales. Het land gaat proberen om net als op het EK 2016 hoge ogen te gooien tegen alle verwachtingen in. Hoewel de ploeg van Robert Page een vrije zware poule tegenkomt, zullen zij vol vertrouwen afreizen naar Azerbaijan. Op 12 juni trapt Wales af tegen Zwitserland in Baku.


Kwalificatie voor het EK

Wales kwalificeerde zich als tweede in groep E van het kwalificatietoernooi voor het EK 2020. Kroatië werd eerste met 17 punten en Wales volgde met 14 punten. In 8 wedstrijden werd 10 keer gescoord en 6 keer geïncasseerd. 4 wedstrijden werden gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 2 gingen verloren. Vooral thuis zijn de Welshman ongekend sterk. Hier werden slechts 2 verliespunten opgelopen tegen Kroatië in een zinderend 1-1 gelijkspel.

De rest van de groep bestond uit Slowakije, Hongarije en Azerbeidzjan. Slowakije én Hongarije wisten zich via de promotiestrijd in de kwalificatie ook nog te plaatsen en zodoende zijn er dus maar liefst 4 van de 5 teams uit kwalificatie groep E aanwezig op het EK voetbal van 2020.

Team

Hoewel Wales niet een gigantisch groot land is, staan ze toch op de 18e plaats op de fifa wereldranglijst. Ze laten onder andere landen als Polen, Zweden, Oekraïne en Oostenrijk achter zich. Sinds 2009 zit Wales in de lift, want in 2009 stonden ze maar liefst 65e op de wereldranking. Dit kwam natuurlijk doordat Wales in 2016 ieders verwachting overtrof door onder andere Rusland en België uit te schakelen op het EK van 2016. Daar strandden ze uiteindelijk tegen Portugal in de halve finale.

Wales heeft zo nu en dan een topper in de selectie. Dit was Ryan Giggs in het verleden en momenteel Gareth Bale. In principe is de selectie niet sterk genoeg om écht mee te doen in de strijd om de bovenste plaatsen. Toch zou je met een goede tactiek kunnen proberen te profiteren van de onderschatting van grotere landen. De kracht van Wales zit hem in het collectief. Er staat wel een team dat voor elkaar wil strijden en in voetbal is tenslotte alles mogelijk.

Ones to Watch

Wales heeft een aantal spelers die op een zeer verdienstelijk niveau spelen. De meeste bekende spelers zijn natuurlijk:

Gareth Bale: de man die ongelooflijk goed kan voetballen, maar ook buiten het voetbalveld de mensen weet te raken. In 2019 raakte Bale betrokken bij een rel doordat hij een banner toonde na de gewonnen wedstrijd van Wales tegen Hongarije: “WALES. GOLF. MADRID. IN THAT ORDER”. Bale maakte zich onsterfelijk bij het Welsh publiek, maar in Spanje was men minder blij met de actie. Bale is één van de smaakmakers van ‘The Dragons’. Hij heeft ook al 90 interlands achter zijn naam waarin hij 33 keer scoorde. Dit EK mogen we hopelijk weer genieten van zijn geniale linkerbeen.

Aaron Ramsey: een andere dragende speler is Aaron Ramsey. Hij heeft jaren in het Engelse topvoetbal gespeeld alvorens hij verkaste naar Juventus. In 2 seizoenen bij de club uit Turijn kwam hij 46 keer in actie. Hierin scoorde hij 5 keer. In 2008 maakte Ramsey zijn debuut voor Wales en sindsdien kwam hij al 61 keer uit voor de ploeg van Ryan Giggs.

De Coach: Ryan Giggs, Robert Page: op basis van Giggs’ carrière alleen al verdient de man een eigen stuk in dit artikel. Echter, in 2020 werd de legende van Wales aangeklaagd voor de mishandeling van twee vrouwen. Op 23 april 2021 kwam de Football Association of Wales dan ook met het doorslaggevende statement: Ryan Giggs hoeft zich niet op te maken voor het EK voetbal van 2021. Assistent Robert Page neemt de honneurs waar. Page heeft in het verleden 41 keer gespeeld voor het Welsh nationale team. Meer over hem kun je hier lezen.

Wedtips EK voetbal: Wales

Wales heeft een vrij zware groep getroffen met Italië als groepshoofd. Turkije en Zwitserland zijn de andere tegenstanders. Mijn verwachting is dat Wales en Zwitserland voor plek 3 gaan knokken. Italië en Turkije zullen wellicht te sterk zijn voor hen. Ik verwacht ook Zwitserland te sterk zal zijn voor Wales, en dat de Welshman zich kunnen opmaken voor vroege uitschakeling op het EK voetbal. Voor een quotering van 2.25 kan je gokken dat Wales als ‘Team in bottom place’ eindigt.

Verder is het zeer interessant om de kaartenmarkt voor Wales in de gaten te houden. De ploeg pakt in de wedstrijden die er écht om gaan, dus op een EK bijvoorbeeld, veel kaarten. De over 1.5 teamcards line wordt vaker wel dan niet gehaald. Verder zien wedstrijden van Wales relatief gezien weinig corners. Ook dit is een markt voor sportweddenschappen die niet vergeten moet worden. Hoewel Wales een aantal leuke voetballers heeft, verwacht ik dat Zwitserland, Turkije en Italië te sterk zijn voor The Dragons.

 

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross