Wedden op het EK voetbal - Turkije

De dark horse van groep A. Hoewel het Turkse elftal dit keer meedoet met het EK, is het verleden op eindtoernooien niet heel succesvol geweest voor ‘Ay-Yıldızlılar’. Het EK 2020 is het 5e EK waar de Turken aan meedoen. Kunnen de Turken dit jaar hun goede resultaten voortzetten en doorstoten tot de knockoutfase?


Kwalificatie EK

De topgeneratie die Turkije momenteel heeft, wist zich op een knappe manier te plaatsen. Het behaalde 23 punten uit 10 wedstrijden in een groep met IJsland, Albanië, Andorra, Moldavië en grootmacht Frankrijk. Opvallend genoeg kreeg Turkije slechts 3 goals tegen in de kwalificatie: 2 van IJsland (uit) en één van Frankrijk (uit). In de thuiswedstrijden incasseerde Turkije 0 keer, ze wonnen zelfs 2-0 van Frankrijk.

Frankrijk eindigde maar net boven Turkije met 25 punten. De Turken hebben zich in de kwalificatie zéker laten zien. Na de kwalificatie wist Turkije ook nog eens van het Nederlands elftal te winnen (uit!) en gelijk te spelen tegen Duitsland. Zeer knappe prestaties waardoor de verwachtingen hoog zijn dit EK.

Team

Het Turkse team bestaat uit een verscheidenheid aan spelers uit verschillende topcompetities. Natuurlijk komt het grootste gedeelte van de selectie uit de nationale competitie. Maar ook Engeland, Spanje, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Italië huisvesten een aantal goede Turkse voetballers. De kracht van deze selectie zit hem, net als bij bijvoorbeeld Zwitserland, niet in de individuele kracht van spelers.

Tuurlijk beschikt de selectie over een aantal topvoetballers van bijvoorbeeld Juventus, Lille, AC Milan en Leicester City. Maar de kracht van de Turken ligt toch echt in hun strijdlustigheid en doorzettingsvermogen. Hierdoor is Turkije één van de gevaarlijke ploegen die een grotere ploeg zomaar aan het wankelen kan brengen. Dat werd bewezen door hun recente resultaten zoals hierboven besproken.

Weddenekvoetbalturkijeyilmaz

Ones to watch

Natuurlijk zijn er spelers die zeer belangrijk zijn door hun talent of ervaring. De allerbekendste Turk is natuurlijk Burak Yilmaz. De 34-jarige goalgetter zit in de herfst van zijn carrière maar lijkt bij het Franse Lille weer helemaal opgebloeid te zijn. Naast Yilmaz zijn ook Yazici, Tosun, Çalhanoglu, en Söyüncü sterkhouders van de Turkse ploeg. Een aantal andere minder bekende namen zijn Ozan Tufan, Taylan Antalyali, Halil Akbunar en Ugurcan Cakir.

Het Turkse nationale elftal is natuurlijk veel minder sterk als de bepalende spelers niet mee zouden gaan naar het EK. Maar de kracht van het collectief moet zeker niet onderschat worden. Mede de saamhorigheid binnen het Turkse team heeft geleid tot het succes van plaatsing. Nu mogen de Turken het op het EK laten zien tegen Zwitserland, Italië en Wales. Een zeer mooie groep die niet zomaar overwonnen kan worden.

Wedden EK voetbal: Turkije

Voor Turkije zijn er zeer interessante odds beschikbaar. Een zeer opvallend gegeven doet zich voor bij Unibet. De odds voor Zwitserland to win the tournament zijn 71.00 en die van Turkije zijn 51.00. De Turken krijgen echter odds van 6.50 voor groepswinst, terwijl dit 5.50 voor Zwitserland.

De tweede plek zal een strijd zijn tussen Turkije en Zwitserland. In die wedstrijd verwacht ik dan ook zeer veel strijd met een aantal kaarten als gevolg. Zoals eerder gezegd kan men ook inspelen op de defensieve kwaliteiten van Turkije. Ze incasseerden namelijk zeer weinig doelpunten in de EK-kwalificatie.

Daarnaast kunnen Wales, Zwitserland én ook Italië zich opmaken voor een hele zware wedstrijd. Frankrijk, Nederland en Duitsland konden alvast niet winnen van Turkije. Mochten de Turken tweede worden in de poule, wat ik eigenlijk wel verwacht, dan treffen ze hoogstwaarschijnlijk Denemarken of Rusland in de achtste finales. De odds dat Turkije de kwartfinale bereikt staan op 3,50. Dit lijkt me een zeer interessant sportweddenschap.

We kunnen ons opmaken voor een heel gemotiveerd Turks elftal dat verder kán komen dan de bookmakers verwachten. Houdt de sportweddenschappen dan ook scherp in de gaten!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross