Wedden op het EK voetbal - Tsjechië

De Tsjechen mogen straks als nummer 42 op de FIFA-ranglijst deelnemen aan het Europees Kampioenschap. Voor Tsjechië is het de zevende opeenvolgende keer dat ze mogen deelnemen aan het EK. De voorbije jaren hield het verhaal telkens op in de groepsfase. Kunnen ze dit jaar beter doen?


Hoe kwalificeerden ze zich?

Met 15 punten in 8 wedstrijden scoorden de Tsjechen ongetwijfeld niet slecht. Of die 15 punten écht goed zijn mag je toch een groot vraagteken achter zetten. De groep van Tsjechië bestond uit Kosovo, Bulgarije, Montenegro en Engeland. Met een marktwaarde van 160 miljoen doen ze stukken beter dan de rest met als uitzondering Engeland natuurlijk. Kosovo bijvoorbeeld, die als derde na Tsjechië eindigde, heeft maar een marktwaarde van 76 miljoen. De Tsjechen wisten zich pas op de voorlaatste speeldag te plaatsen door met 2-1 te winnen van Kosovo, waar ze al eerder met dezelfde score verloren.

Het team

De zwaktes van Tsjechië liggen duidelijk in de defensie. In de kwalificatieronde wisten ze slechts 2x de 0 te houden. Dat Petr Cech gemist wordt spreekt voor zich. De bondscoach Jaroslav Silhavy lijkt de gewezen doelman te gaan vervangen door Jiri Pavlenka, die bij Werder Bremen speelt. Een tweede optie is Tomas Vaclík die bij Sevilla keeper is. Al lijkt dit onwaarschijnlijk aangezien Vaclík bankzitter is bij de Spaanse club. Een tweede oorzaak kan het niveau zijn van de verdedigers. Tsjechië mist een echte leider achteraan. Drie spelers van de viermansdefensie komen uit de Fortuna Liga. Échte kwaliteit loopt er daar achterin dus niet rond bij de Tsjechen.

De coach Jaroslav Silhavy heeft in bijna al zijn wedstrijden ervoor gekozen om in een 4-2-3-1 opstelling te spelen. Met de ervaren rots Tomas Soucek en Vladimir Darida beschikken ze over een heel stabiel middenveld. Vele tegenstanders zien dit dan ook als hun sterkste troef. De meeste aanvallen lopen via de flanken. Op de flanken spelen ze zo goed als altijd met Jankto en Provod. Vooral die laatst genoemde is een heel belangrijke speler voor het Tsjechisch elftal. In zowel alle groepswedstrijden dat hij speelde liepen de meeste aanvallen via hem.

Ones to watch

Tomas Soucek: De boomlange middenvelder (1,92m) werd de voorbije twee jaren verkozen tot Tsjechisch voetballer van het jaar. Hij speelt bij West Ham United in de Premier League. De ervaren Tsjech is vaste waarde bij de Engelse club. West Ham speelde dit jaar een schitterend seizoen en daar mag het grotendeels Soucek voor bedanken. Soucek zijn marktwaarde alleen spreekt boekdelen. Hij heeft een marktwaarde van 40 miljoen. Als je dit vergelijkt met de totale marktwaarde van Tsjechië dan kan je besluiten dat hij de belangrijkste speler is van dit team.

Weddenekvoetbaltsjechiesoucek

Patrick Schick: de lange spits van voetbalclub Bayern Leverkusen is vaste waarde bij het Tsjechisch voetbalelftal. In 24 wedstrijden wist hij al 10x te scoren. Knappe statistieken dus voor de 25-jarige aanvaller die in de Bundesliga speelt. Zijn concurrent Michael Krmencik doet het ook niet slecht. Hij wist in 28 wedstrijden al 9 doelpunten te scoren en daarmee is hij de perfecte doublure voor Schick.

Vladimir Darida: de centrale middenvelder van Herta Berlijn scoort met zijn 70 interlands het meest van alle spelers in de selectie van Tsjechië. De kapitein is vaste waarde bij zowel Herta als Tsjechië.

Wedtips EK voetbal

Het Tsjechië van 2021 heeft niet het talent van de generatie die de voetbalwereld in 1996 op het EK in Engeland verraste. Maar ze zijn zeker niet te onderschatten. Eerder wisten ze al Engeland te verslaan en gelijk te spelen tegen nummer 1 op de FIFA-ranglijst België. Maar wat denken de bookmakers?

Als je denkt dat Tsjechië de eindwinnaar zal zijn van de groep, dan kan dit 12 keer je geld opleveren. Het is duidelijk dat de kans klein is dat ze hun groep winnen, zeker als je de vergelijking met hun tegenstanders doet. In de wedstrijd tegen Engeland wisten ze al te verrassen, maar wat kunnen ze doen tegen clubs als Kroatië en Schotland?

Patrick Schik zal moeten zorgen voor de goals voor Tsjechië. Als je denkt dat hij de topschutter wordt dan levert dit zowaar 101 keer je inzet op! De bookmakers achten de kans dat Tsjechië het EK wint héél klein. De odds voor Tsjechië wint het EK staan momenteel rond de 151.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross