Wedden op het EK voetbal - Schotland

Schotland heeft zich voor het eerst in 24 jaar nog eens kunnen plaatsen voor een groot tornooi. Met hun 44e plaats op de FIFA-ranglijst zijn ze duidelijk het zwakste broertje van de groep, maar kunnen de Schotten verrassen?


Hoe kwalificeerden ze zich?

Schotland moest het in de groepsfase opnemen tegen België, Rusland, Kazachstan, Cyprus en San Marino. Op papier leek een derde plaats, die recht gaf op play-offs, achter de hoger ingeschatte Belgen en Russen haalbaar. Tegen de Belgen en de Russen verloren de Schotten 2x. Ook de openingswedstrijd tegen Kazachstan, rechtstreekse concurrent voor de derde plaats, verloren ze. Pas op de allerlaatste speeldag wisten de Schotten zich te plaatsen voor de play-offs door te winnen van Kazachstan.

In de play-offs voor plaatsing voor het EK wisten ze Israël uit te schakelen na strafschoppen. In de finale play-off moesten ze het opnemen tegen Servië. Eerst kwamen ze op voorsprong via Ryan Christie, maar in de laatste minuut wist Luka Jovic gelijk te maken. Opnieuw strafschoppen dus. Ook hier wisten ze te winnen en zo zijn ze na ruim 2 decannia opnieuw aanwezig op het Europees Kampioenschap.

Het team

Schotland beschikt over een selectiewaarde van 249 miljoen, een stuk hoger dan Tsjechië dus. Het verschil met de Tsjechen is dat Schotland het meer moet hebben van individuele klasse, terwijl Tsjechië collectief als team veel beter presteert.

De sterktes van de Schotten liggen ongetwijfeld op de flanken. Andrew Robertson, de kapitein van Schotland, zorgt op de linkerflank voor heel wat loopvermogen. Hij is zowel defensief als offensief de belangrijkste speler. Ryan Fraser is op die zelfde linkerflank ook een enorm belangrijke waarde.

De zwaktes van Schotland liggen vooral in de aanval. De Schotten missen een vlot scorende spits die het verschil kan maken. Aan keuze alvast geen gebrek: Che Adams, McBurnie en Lyndon Dykes zijn de spitsen die de coach Steve Clarke bijna altijd meepakt. Desondanks dat Dykes de laagste waarde heeft van al de aanvallers presteert hij wel het sterkst met 3 goals in 8 wedstrijden in de EK-kwalificatie.

Ones to watch

Andrew Robertson: de linkervleugelverdediger van Liverpool is met voorsprong de belangrijkste speler van Schotland. Hij zal vooral belangrijk zijn door zijn leidinggevend karakter en zijn voetballende kwaliteiten. Robertson is een offensieve flankverdediger die een uitstekende voorzet heeft. Onder meer door zijn voorzettechniek heeft hij al heel wat assists op zijn naam staan bij Liverpool. Er wordt ongetwijfeld veel van hem verwacht komend EK.

Scott McTominay: De jonge middenvelder van Manchester United is dit seizoen goed op dreef. Hij maakte al verschillende schitterende doelpunten dit seizoen en is vaste waarde in het elftal van Ole Gunnar Solskjaer. Bij Schotland komt hij vooral als centrale verdediger uit de voeten. McTominay zijn troeven zijn vooral zijn lengte, schot- en pastechniek en zijn loopvermogen.

Weddenekvoetbalschotlandmctominay

John McGinn: een centrale middenvelder die net als Robertson en McTominay in de Premier League speelt. Hij is de middenvelder die met 32 caps het meest aantal caps op zijn naam staan heeft. Wedden op doelpunten van McGinn is zeker de moeite waard. Voorlopig wist hij in 32 interlands 10x te scoren. Daarmee presteert hij het best in de Schotse selectie.

Wedtips EK voetbal

Voor Schotland is het Europees Kampioenschap een groot feest. Eindelijk is het gelukt.., dit is het gevoel van veel Schotten, maar kunnen ze ook verrassen? De kans dat de "Ally's Army" hun groep winnen is vrij klein, zeker als ze tegen tegenstanders als Kroatië en Engeland moeten opboksen. Bookmakers bieden odds van 21.00 aan dat Schotland groepswinnaar wordt.

Kan Schotland net als Griekenland in 2004 verrassen? De odds vertalen de kans dat Schotland de titel binnenhaalt: 301,00, de moeite toch?

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross