Wedden op het EK voetbal - Rusland

Rusland mag voor de 7e keer deelnemen aan het Europees Kampioenschap. Hun beste resultaat dat ze ooit behaalden was de halve finales, in 2008. Sindsdien ging het langzaamaan naar beneden met de Russen. Zo behaalden ze in 2018 hun dieptepunt met de laagste FIFA-rangschikking ooit (70e). Ondertussen is Rusland weer gestegen naar de 37e plaats. Kunnen we spreken van een Russische opmars?

Hoe kwalificeerden ze zich?

Rusland zat in een poule met België, Schotland, Cyprus, San Marino en Kazachstan. Buiten België geen sterke tegenstanders dus. Zo wisten de Russen maar 2x te verliezen en dit was niet verrassend genoeg tegen het sterke België van Roberto Martinez. Met een 24 op 30 mogen de Russen zeker en vast tevreden zijn.

Zo bleek vooraf Schotland de grootste concurrent te zijn voor de tweede plaats. Niet onlogisch want Schotland heeft een selectiewaarde van 249,40 miljoen en Rusland maar een selectiewaarde van 200 miljoen. Desondanks het verschil in selectiewaarde waren de Russen toch de grote favoriet in de onderlinge duels. De Russische nationale ploeg is collectief veel sterker dan de Schotten. Dit bleek ook zo wanneer beide landen elkaar kruisten. Rusland won tweemaal van Schotland. Thuis wonnen ze met 4(!)-0 en in Glasgow met 1-2.

Het team

De trainer van Rusland is Stanislav Cherchesov. De Russische trainer staat er sinds 2016 al aan het roer bij de nationale ploeg. Cherchesov speelt het liefst in een 4-2-3-1-formatie.

In de verdediging vinden we spelers die vooral actief zijn in de eigen Russische competitie. Ze beschikken er dus niet over één ervaren leider die het heft in handen kan nemen en het team kan dragen. In het doel opteert Cherchesov meestal voor Anton Shunin. Hij is een 34-jarige keeper die actief is bij Dinamo Moskou, ook geen hoogvlieger dus. Door de zwakkere verdediging en gebrek aan een topkeeper krijgen de Russen toch wel relatief veel doelpunten tegen.

De sterktes van de Russen vinden we vooral op het middenveld en in de aanval. Artem Dzyuba wist in 50 interlands al 29 doelpunten te maken voor de nationale ploeg. Achter hem vinden we Golovin. De aanvallende middenvelder moet vooral zorgen voor creativiteit met zijn dribbel- en pastechniek.

Belangrijkste spelers

Artem Dzyuba: De kapitein van Rusland is dé leider van de Russen. Hij is dus niet alleen belangrijk voor zijn doelpunten, maar ook voor zijn leiderschap en ervaring. De 32-jarige spits zal een grote verantwoordelijkheid hebben deze zomer.

Weddenekvoetbalruslanddzyuba

·Yury Zhirkov: hij is vooral bekend voor zijn korte periode bij Chelsea. Zhirkov kan ongeveer overal op de linkervleugel uit de voeten. Met zijn 37-jarige leeftijd beschikt hij over heel wat ervaring. Met 102 interlands scoort hij ook het hoogst van iedereen.

Aleksandr Golovin en Aleksey Miranchuk: Golovin zal samen met Aleksey Miranchuk moeten zorgen voor de nodige creativiteit bij Rusland. Golovin is een dribbelkort van AS Monaco en Aleksey Miranchuk speelt bij Atalanta. De Russische sterren zullen met hun actief moeten meehelpen zorgen voor de doelpunten.

Wedtips EK voetbal

Rusland wist na die verloren halve finale in 2008 niet meer door de groepsfase te geraken. Na hun dieptepunt in 2018 lijkt Rusland wel een herboren voetballand. Maar kunnen de Russen dit ook bewijzen op het EK? De bookmakers hebben alvast heel wat voetbalweddenschappen klaarstaan, maar wat levert je inzet op als je wilt wedden op de Russen? Als je denkt dat Rusland zijn groep zal weten te winnen dan kan dit 6,50 keer je inzet opleveren!

Bookmakers bieden ook weddenschappen aan waarop je kan wedden op wie topschutter van het tornooi wordt. Artem Dzyuba is een goalmachine. Ook dit jaar wist hij al weer vlot de weg naar het doel te vinden bij Zenit St.Petersburg. Wedkantoren bieden odds van 101,00 aan dat Dzyuba topschutter wordt.

Dat de kans klein is dat de nummer 37 van de wereld het EK wint, beseffen bookmakers ook. Wedden voor Rusland wint het EK, kan je aan odds van 101! Denk je dat de Russische nationale ploeg opnieuw kan verrassen zoals in 2008 en de halve finales opnieuw weet te halen, dan levert dit 10 keer je inzet op!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross