Wedden op het EK voetbal - Portugal

Het meest zuidelijke team deze poule is Portugal. Een zéér gevaarlijke darkhorse, als je het zo mag noemen. Zij wonnen het laatste EK. Ondanks dat Ronaldo 5 jaartjes ouder is geworden, is het team sterk verbeterd!


Kwalificatie EK voetbal

De kwalificatie van Portugal verliep nogal moeizaam, mede doordat er 2 keer niet werd gewonnen van Oekraïne. Hierdoor belande Portugal in strijd met Servië om plek 2 en was de 2-4 overwinning op de Serven enorm knap en van groot belang. Portugal eindigde uiteindelijk 2e in de poule. 5 overwinningen, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag. Bij de overwinningen waren er twee zakelijke en drie redelijk dikke op Luxemburg en Litouwen.

Bij de kwalificatie was het aantal corners dat ze krijgen opvallend. Tegen ‘topper’ Oekraïne kreeg het er 18 en 9. Tegen het kleine broertje Litouwen kregen ze er ook 12 en 15. Over de hele campagne kreeg het er gemiddeld ruim 9. Is dit een interessante sportweddenschap?

Team

Portugal is tegenwoordig meer dan sterspeler Ronaldo. Santos is al sinds 2014 de coach en loodste Portugal 5 jaar geleden naar het Europese succes. Hij laat Portugal vrijwel altijd in 4-3-3 aantreden, maar soms ook in 4-4-2. In de spits moet hij de keuze maken tussen Ronaldo en Felix (Ronaldo start dan vanaf links). Op rechtsbuiten heeft hij de keuze tussen B. Silva en Jota, beide spelers hebben een aardig jaar achter de rug hebben bij hun clubs.

Op goal is er de keuze te maken tussen Lopez en Patricio, een lastige keus. Hoe de verdediging eruit ziet is wel redelijk bekend: Cancelo en Dias hebben beide een enorm goed seizoen bij City achter de rug. Fonte / Pepé en Guerreiro of Mendes zullen de verdediging aanvullen. Op het middenveld is er natuurlijk plek voor B. Fernandes met Pereira en Sanches, Oliveira, Moutinho of Neves. Genoeg keuzes dus.

Ones to watch

Ronaldo: wie natuurlijk niet kan ontbreken is Ronaldo, aanvoerder van het elftal. Met zijn enorme scorende vermogen bewijst hij Portugal al jaar in jaar uit een enorme dienst. Hij is nog in jacht op de meeste goals ooit als international. Bij Juventus is hij topscorer geworden van de Serie A met 29 goals in 33 wedstrijden.

B. Fernandes: hij heeft een indrukwekkend tweede seizoen bij Manchester United achter de rug. In 37 wedstrijden kwam hij tot 18 goals en 12 assist En dat in de zwaarste competitie van Europa! Ook in de Europa Leaque kwam hij tot 5 goals en 4 assists in 9 wedstijden. Absolute spelmaker van Portugal die met zijn afstandsschot uit het niets kan scoren, maar ook zomaar iemand 1-op-1 kan zetten.

Rúben Dias: De afgelopen zomer voor 68 miljoen euro overgenomen van Benfica verdediger van Manchester City kan hier niet ontbreken. Hij heeft de verdediging bij City in orde gebracht. Een enorm sterk seizoen achter de rug. Dias is samen met Stones verantwoordelijk voor de minst gepasseerde verdediging van Engeland, met slechts 32 tegengoals.

Wedtips EK voetbal

Met odds van 9.00 is Portugal als EK-winnaar een zéér interessante sportweddenschap. Ondanks dat ze in de poule des doods zitten, verwacht ik dat zij zich zéker zullen kwalificeren. Ook al schatten bookmakers Frankrijk en Duitsland hoger in. Een enorm interessante sportweddenschap is al in de eerste wedstrijd van Portugal. Tegen Hongarije zal er gewonnen moéten worden om goed aan de poule te beginnen. Asian -1, om meteen de toon te zetten?

Een interessante funbet kan zijn: Pepe krijgt de meeste kaarten. Speelbaar bij Unibet aan odds van 6.00. We weten allemaal dat deze houthakker niet vies is van een aantal smerige overtredingen! Ook zijn de odds van 2,05 dat Portugal minstens de kwartfinale haalt zéér interessant. Portugal heeft een enorm sterk elftal, met een zeer brede bank. Ook zijn vele spelers in topvorm, in grote competities van Europa. En niet te vergeten: Portugal heeft 3 spelers van misschien wel het beste team op het moment: Manchester City. Silva, Dias en Cancelo staan daar allemaal in de basis.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross