Wedden op het EK voetbal - Noord-Macedonië

Debuut op een hoofdtoernooi! Noord-Macedonië speelt haar eerste EK nadat ze in 1993 debuteerden met een nationaal voetbalelftal. Het land zal graag indruk willen maken en ze moeten dan ook niet onderschat worden. Maar wat zijn de kansen voor de ploeg uit Oost-Europa?


Kwalificatie EK

Noord-Macedonië is aan een opmars bezig. In de eerste jaren van de 21ste eeuw wist Noord-Macedonië (toen natuurlijk nog ‘Macedonië) al twee maal gelijk te spelen tegen het Nederlands elftal en tegen Engeland. Ze wisten zelfs Kroatië en Schotland te verslaan.

Het hoogtepunt voor Noord-Macedonië werd behaald op 12 november 2020. Toen versloegen ze Georgië na een zenuwslopend tweeluik om rechtstreekse plaatsing voor het EK. Deze historische zege bracht veel mensen in de hoofstad Skopje op de been.

Noord-Macedonië is voor hun begrippen in een zware poule terecht gekomen met geduchte tegenstanders Oostenrijk, Oekraïne en natuurlijk Nederland.

Team

Voor de zwakste broeder in groep C reizen we af naar het Zuid-Oosten van Europa. Noord-Macedonië, die deze naam te danken heeft aan een geschil met Griekenland in 2019, is geen groot voetballand. Het elftal van Noord-Macedonië is zeer divers. Uit de recente wedstrijden voor de WK-kwalificatie is gebleken dat Noord-Macedonië een eenheid is die met trots voor volk en vaderland wil voetballen. Het land won soeverein van Liechtenstein (5-0). Ze wisten het ook Roemenië zeer lastig te maken en verloren met slechts 3-2.

Ones to Watch

Goran Pandev: het nationale elftal van Macedonië bestaat uit spelers die in een grote verscheidenheid aan competities voetballen. De meest bekende van allemaal is natuurlijk Goran Pandev. Hij is inmiddels 37 jaar oud, maar is nog steeds een waardevolle kracht bij zijn club (Genoa) en bij het nationale elftal van Noord-Macedonië. Pandev is daarnaast ook nog all-time interland recordhouder van het nationale elftal met 116 apps. Daarin behaalde hij eveneens het nationaal record van topscorer met 36 doelpunten. Naast zijn onbetwiste kwaliteiten als voetballer heeft Goran Pandev ook een andere top 10 behaald die niet voor iedereen weggelegd is.

Weddenekvoetbalnoord Macedoniepandev

Stole Dimitrievski: de nummer 1 van Rayo Vallecano heeft een goed seizoen achter de rug op het Spaanse tweede niveau. De 27-jarige kreeg iets minder dan één doelpunt per 90 minuten tegen, terwijl hij gemiddeld net geen twee saves per wedstrijd hoefde te doen. Tot dusver behaalde hij zeven ‘clean sheets’. Over het algemeen zal Angelovski er zeker van zijn dat de doelman geen positie is waar hij zich zorgen over hoeft te maken deze zomer.

Naast Goran Pandev en Stole Dimitrievski zijn een aantal andere spelers van het Noord-Macedonische elftal ook actief in grotere competities dan de eigen nationale Prva Liga. We hebben spelers zoals Trajkovski, die bij Mallorca speelt op het tweede niveau in Spanje. Ristovski speelt bij Sporting Portugal en Nestorovski bij Udinese. Daarnaast is er Bardhi van Levante en Elmas die bij Napoli speelt. Een aantal minder bekende internationals voetballen ook bij clubs zoals het Hongaarse Fehérvár, het Belgische Charleroi, het Bosnische Sarajevo, het Zwitserse Grasshoppers en het franse Nîmes.

Wedden op het EK-voetbal: Noord-Macedonië

Hoewel Noord-Macedonië zéker aan een opmars bezig is, zal dit voor aankomend EK niet genoeg zijn om iets te kunnen bewerkstelligen. Als we het hebben over wedden op voetbal of wedden op sport zijn de outrights een interessante wedmarkt. Bookmakers schatten de kans op Noord-Macedonië om door te gaan op odd 3.50 en de odds dat ze de groep winnen ligt zelfs op odd 26.00.

Het land wordt zelfs gezien als slechtst deelnemende land van dit EK. Sportweddenschappen die mogelijk interessant zijn om te wedden op het EK 2020 betreffende Noord-Macedonië zijn lage corner lines tegen landen als Nederland, Oostenrijk en Oekraïne. Noord-Macedonië pakt namelijk al geruime tijd 3 of meer corners per wedstrijd. Ook bijvoorbeeld tegen Oostenrijk in 2019 (4 stuks) en Roemenië in 2021.

De nieuwkomer op het Europees kampioenschap is geen ploeg waarmee de vloer eenvoudig aangeveegd kan worden. Toch dicht ik Noord-Macedonië weinig kans op succes toe. Ik verwacht een vierde plek voor het land, maar de quotering van 1.28 is hiervoor niet zeer interessant. Wat misschien wel interessant is, zijn de ‘Group stage points’. Voor 0 of 1 behaald punt ontvang je een quotering van 3.25 en 3.00 respectievelijk. Ik verwacht namelijk niet meer dan één punt voor de Noord-Macedoniërs. Ze zullen moeten genieten van hun kansen op het hoogste podium, want die zullen zich de komende jaren naar verwachting niet veelvuldig voordoen.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross