Wedden op het EK voetbal - Nederland

IS HET ZO EEN DAG, IS HET ZO EEN DAG?? JAAAAA HET IS ZO EEN DAG! Dit moment zal voor elke Nederlandse supporter kippenvel opwekken. André Hazes zong al eens ‘waar een klein land groot kan zijn’, en zo is het eigenlijk ook wel. Het Nederlands elftal heeft aardig wat bereikt in verhouding met de geografisch gezien grote landen. Kunnen de Oranje Leeuwen dit jaar hun prestaties naar een volgend niveau brengen?


Kwalificatie EK

Het EK van 1988 werd gewonnen en in 1974, 1978 en 2010 werd de  WK finale gehaald. Naast grote successen heeft Nederland ook dieptepunten gekend zoals het missen van het EK voetbal van 2016. Ze hadden nochtans een aardige selectie.

Dit keer kwalificeerde Het Nederlands elftal zich als 2e in groep C van de EK kwalificatie. Dat was dan eigenlijk ook wel het minste wat ze konden doen. Ze zaten in een poule met Duitsland, Noord-Ierland, Wit-Rusland en Estland. Er werden 19 punten gehaald uit 8 wedstrijden, de 5 verliespunten werden opgelopen in Belfast (0-0 tegen Noord-Ierland) en in Amsterdam (2-3 tegen Duitsland). Verder kende Nederland weinig moeite tijdens de kwalificatie. De Oranje Leeuwen mogen zich daarnaast zelfs opmaken voor drie thuiswedstrijden door de veranderde opzet van het EK.

Ones to watch

Het Nederlands elftal barst van het talent dat in meerdere topcompetities het rood wit blauw vertegenwoordigen. Juventus, Inter Milan, Liverpool, Barcelona, Manchester United, Ajax, Olympique Lyon, Manchester City, Wolfsburg en ga zo maar door. Allemaal Europese of lokale topploegen.

De grootste sterren van dit Nederlands elftal zijn Wijnaldum, Depay, De Jong en De Ligt. Normaliter is Big Virgil de vooraanstaande captain, maar hij is er helaas niet bij vanwege een zware blessure. Gelukkig zijn de vervangers van Virgil ook geen koekenbakkers. Centraal achterin ligt de zwakte niet van het Nederlands elftal.

Wat vooral het probleem is bij landen zoals Nederland is dat ze de passie en strijd missen om tot het gaatje te gaan. Landen zoals Oekraïne, Servië en Roemenië hebben dit wel. Daarnaast hoeft het niet te betekenen dat 11 goede individuele spelers elke wedstrijd winnen. Ik denk dat Frank de Boer de ploeg alleen ver in het toernooi kan slepen als eendracht en saamhorigheid gekweekt kan worden.

Weddenekvoetbalnederlandvandijk

Team

De tactiek die Frank de Boer hanteert zal gedeeltelijk bepalen welke spelers uitgroeien tot belangrijke spelers. Hij heeft de luxe om te kiezen tussen een systeem met een spits die hoge ballen goed kan verwerken. Hierbij denk ik aan Luuk de Jong of Wout Weghorst. Maar de Boer heeft ook de keuze voor een voetballend systeem. Hierin zouden Depay, Malen en Berghuis tot hun recht komen.

De spelers die zéker van waarde zullen zijn voor het Nederlands elftal zijn De ligt, De Jong (Frenkie) en Wijnaldum. In potentie zou een middenveld van Liverpool, Ajax en Barcelona opgesteld kunnen worden. Ook Luuk de Jong moet zéker niet afgeschreven worden. De onhandige spits weet wat scoren is en maakte al een aantal zeer belangrijke doelpunten voor Oranje.

Naast de gevestigde orde zullen er ook een aantal jonge talenten meegaan die zichzelf nog niet hebben bewezen bij het Nederlands elftal. Zij zullen graag hun kansen pakken! Dit zijn spelers als Ryan Gravenberch, Cody Gakpo, Owen Wijndal en Donyell Malen.

Daarnaast is Wout Weghorst, na een periode van onzekerheid en landelijke discussie, ook opgenomen in de selectie. Weghorst scoorde al 20 keer en gaf 7 assists in 32 wedstrijden voor Wolfsburg. Het was dan ook zeer verrassend dat hij de vorige keer niet bij de selectie zat. Pakt Wout Weghorst zijn kans, of had Frank de Boer toen al gelijk met het niet selecteren van de 28-jarige goalgetter?

Wedden op het EK: Nederland

Van Nederland mag verwacht worden dat ze eerste worden in Poule C. Sterker nog, de Oranje leeuwen zijn aan hun stand verplicht om minstens 2 wedstrijden te winnen. Mede door het thuisvoordeel wat ongetwijfeld zal helpen in de strijd verwacht ik 9 punten uit 3 wedstrijden. De odds voor Nederland om door te gaan zijn dan ook ‘maar’ 1.38.

De odds dat Nederland het toernooi wint staan op 10,00 en het behalen van de finale levert odds van 5,00 op. Deze odds zijn te laag gezien het recente verleden van de Hollanders. Met een beetje geluk in de knock-outfase kan de kwart- of halve finale wel gehaald worden. Voor een uitschakeling in de kwartfinale krijg je odds van 3,40. Als je correct voorspelt dat Nederland wordt uitgeschakeld in de halve finales, levert dit je 5,75 keer je inzet op. Odds voor kwalificatie voor de kwartfinale zijn 1.75. Dat is een zeer speelbare quotering.

Wat voor sportweddenschappen en gokkers verder ook interessant kan zijn, is de cornermarkt. Nederland pakt veel corners over het algemeen. Ik verwacht een dominantie in de groepsfase die naast corners ook zal leiden tot veel balbezit, schoten en goals. Het Nederlands elftal is zeer geschikt voor mensen die graag wedden op voetbal, en ik verwacht veel spektakel dit jaar. Mede door de sterke concurrentie in Frankrijk, Portugal, Italië, België, Spanje en Duitsland, reken ik niet op een eindzege van Oranje.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross