Wedden op het EK voetbal - Kroatië

Kroatië wist de voorbije tornooien al te verrassen. Ze wisten de laatste jaren altijd door te stoten naar de 1/8e finales en in 2018 schopten ze het zelfs tot de finale op het WK in Rusland. De vraag is nu of de Kroaten kans maken om het Europees Kampioenschap te winnen?


Hoe kwalificeerden ze zich?

Kroatië winst de groepswinst te pakken in zijn groep. De Kroaten moesten het opnemen tegen Wales, Hongarije, Slowakije en Azerbeidzjan. Puur op selectiewaarde is het natuurlijke de normaalste zaak van de wereld dat Kroatië zijn groep wist de winnen. Desondanks de groepswinst leverden ze geen geweldige prestaties in de groepsfase. Zo verloren ze in Hongarije en lieten ze punten liggen tegen Azerbeidzjan en Wales. Ja, het zal veel beter moeten als Kroatië wil meedoen voor de prijzen op het EK.

Het team

Het Kroatische voetbalelftal wordt getraind door Zlato Dalic. Er wordt verwacht dat Dalic met een 4-2-3-1 opstelling zal optreden op het EK. In de groepsfase wist hij ook tweemaal te kiezen voor een 4-3-3. Toevallig werd er dan ook verloren van de Hongaren dus de kans is klein dat hij weer voor deze opstelling zal kiezen.

De centrale verdediging van de Kroaten bestaat uit de trouwe dienaars Vida en Lovren. Beide spelers hebben weinig snelheid en bezitten over weinig voetballend vermogen. Op de rechter- en linkervleugels zullen we vooral spelers als Vrsaljko en Jedvaj terugvinden. Die eerstgenoemde komt niet aan spelen toe bij Atlético Madrid. Het is maar de vraag in hoeverre het gebrek aan matchritme invloed heeft op hem. Het is dus duidelijk dat de zwakheden defensief liggen bij Kroatië.

Het middenveld van de Kroaten zal één van de sterkste zijn komend EK. Luka Modric is het boegbeeld van de Kroaten. Hij zal hoogstwaarschijnlijk vergezeld worden door Marcelo Brozovic. De ervaren rot Ivan Rakitic zal er ook dit EK weer bij zijn. Rakitic wordt bij Kroatië vooral als aanvallende middenvelder gebruikt. Qua vervanging hebben ze met spelers als Kovacic, Rog, Vlasic en Palasic ook zeker genoeg opties.

Ones to watch

Luka Modric: De kapitein van Kroatië bewees op het WK in Rusland dat hij de Kroatische ploeg kan dragen. De middenvelder van Real Madrid heeft de meeste caps (136) op zijn naam staan. Er wordt enorm veel verwacht van hem, maar kan hij op 35-jarige leeftijd opnieuw de Kroaten doen dromen?

Weddenekvoetbalkroatiemodric

Marcelo Brozovic: hij is zowel bij Kroatië als Inter uitgegroeid tot een ijzersterke middenvelder die schitterend kan voetballen. Bij de Kroaten moet hij vooral verdedigende taken uitoefenen.

Ivan Rakitic: de ex-middenvelder van Barcelona heeft dit seizoen al bewezen bij Sevilla dat hij ondanks zijn leeftijd het team met zijn ervaring nog heel wat kan bijbrengen. Modric en Rakitic kunnen elkaar eventueel afwisselen als het gaat om defensieve of offensieve taken.

Lovren: hij kreeg de voorbije jaren al heel wat kritiek te slikken. Toch heeft hij al meerdere malen bewezen dat hij enorm van waarde kan zijn voor Kroatië. Zijn ervaring zal van groot belang zijn voor de nationale ploeg.

Wedtips EK voetbal

In Kroatië liggen de verwachtingen hoog na die tweede plaats in Rusland. Het is tevens ook de laatste kans om iets te rapen met de huidige generatie. De kansen dat de absolute topspelers Modric en Rakitic de volgende tornooien er nog bij gaan zijn lijken miniem. Zo kondigde Mario Mandzukic al eerder zijn ontslag aan bij de nationale ploeg.

De kans dat Kroatië de groepsfase overleeft lijkt vrij groot, maar kunnen ze ook de groep winnen? Momenteel krijg je 4,00 keer je inzet bij Kroatië wint zijn groep!

Er worden online sportweddenschappen aangeboden waarop je kan wedden dat Luka Modric of Ante Rebic topschutter worden. De kans dat er één van deze spelers werkelijk topschutter wordt lijkt heel klein. Dit laten de bookmakers ook blijken met odds van 115,00 voor Modric en 101,00 voor Rebic.

De Kroaten zijn ieder tornooi een niet te onderschatten tegenstander. Veel topploegen hebben al gezweet tegen dit land, maar kunnen ze ook het EK winnen? De kans zit er zeker in, zeker als je kijkt naar hun prestaties in Rusland. Als je denkt dat Kroatië de eindwinnaar van dit EK wordt dan kan je dit spelen aan odds van 41,00!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross