Wedden op het EK voetbal - Hongarije

Voor de zwakste broeder in groep F wordt er afgereisd richting het oosten van Europa. In dit land bevindt zich één van de twaalf speelsteden van het EK: Boedapest. In dit stadion werkt Hongarije dan ook twee van haar drie wedstrijden af, wie weet is dit een klein voordeel?


Kwalificatie voor het EK

Hongarije behaalde het EK op een bizarre wijze: als nummer vier van de poule, met enkele gelijkwaardige tegenstanders als Kroatië, Wales en Slowakije kwam het terecht in de extra kwalificatieronde. Het kwam in de halve finale van de play-offs Bulgarije tegen, wat het eenvoudig met 1-3 versloeg. Toen brak op 12 november 2020 de grote dag aan: in eigen land tegen IJsland een plaats op het EK af te dwingen. IJsland kwam al vroeg voor, maar invaller Négo en één van de sterspelers Szoboszlai, zorgden met doelpunten in de 88e en 92e minuut voor kwalificatie. Wat een zinderend slot.

Team

Hongarije heeft met een marktwaarde (volgens Transfermarkt) van 87 miljoen euro veruit de zwakste selectie van groep F. Wel heeft het met bondscoach M. Rossi een coach die de spelers goed kent. Hij zit er al sinds medio 2018. Hongarije speelt in het welbekende 3-5-2 systeem met een belangrijke rol voor de wingbacks. Af en toe wordt er ook gespeeld in het 3-4-2-1 systeem, maar dit is in principe hetzelfde.

Dat Hongarije met 3 centrale verdedigers start is dus vrijwel een zekerheid. Door de zwakke binnenlandse competitie wordt er vooral gehoopt op de vorm van enkele internationale spelers. Enkele spelers zijn verzekerd van hun basisplaats, dit zijn logisch genoeg ook de spelers bij de grotere clubs. Gulasci keept, Orban is de leider centraal achterin en Szoboszlai is, mits hij optijd fit is, de ster voorin.

Ones to watch

Szoboszlai: dit is veruit de gevaarlijkste man van Hongarije. Mede dankzij zijn afstandsschot in de wedstrijd tegen IJsland staat Hongarije op dit EK. Onlangs maakte hij voor 20 miljoen de overstap naar Red Bull Leipzig, maar hij wacht daar nog op zijn eerste minuten door een spierblessure. Het EK zal dan ook een race tegen de klok worden. Als hij het niet haalt, is dit voor de neutrale kijker een enorm gemis. Aanvallend is deze man van enorm belang voor Hongarije en met hem wordt de kans op een stunt een stuk groter. Stel dat Szoboszlai speelt, zal het plaatsen van een sportweddenschap op een assist van deze man zeer aantrekkelijk kunnen zijn. in zijn laatste 11 basisplaatsen had hij 7 keer een assist.

Weddenekvoetbalhongarijeszoboszlai

Orban: hij is centraal achterin de onbetwiste leider van Hongarije. Ook is hij het spelen in een driemans achterhoede gewend vanuit zijn club Leipzig. Verdedigend staat hij vrijwel altijd zijn mannetje, ook tegen grote namen voorin in de Bundesliga. Hij zal de verdediger zijn die de gevaarlijke voorhoede van de drie andere ploegen zal moeten afstoppen.

Gulasci: Een goede keeper is een belangrijke vereiste om te kunnen stunten op een EK. Met Gulásci, vaste keeper van (wederom) Leipzig, heeft Hongarije een keeper waarop het kan vertrouwen. Hij is al vijf seizoenen op rij de basiskeeper van Leipzig. Met Orban heeft Hongarije dus een vertrouwde naam staan in de verdediging. Een leuke statistiek omtrent het gokken op strafschoppen: Gulasci stopt 25% van de penalty’s. Ondanks dat de kans niet groot is dat Hongarije doorgaat, is dit voor live wedden op het EK misschien een optie mocht Hongarije een penalty tegen krijgen.

Wedtips EK voetbal

De odds dat Hongarije zich rechtstreeks kwalificeert voor de volgende ronde zijn 9.00. Dat ze er in de poule uitliggen levert slechts 1,20 keer je inzet op en ik ga volledig akkoord met deze odds. Hongarije heeft zeker enkele leuke spelers, maar deze poule is met drie toplanden gewoon enorm zwaar. Enkele interessante voetbalweddenschappen zijn dan ook overtredingen of kaarten. Doordat Hongarije met enkele spelers speelt uit de binnenlandse competitie, verwacht ik dat zij het snelle voetbal niet altijd bij kunnen benen. Dit zal leiden tot overtredingen.

Zeg nooit ‘nooit’, maar een stunt tegen de nummer 2, 5 en 12 van de wereld lijkt erg onwaarschijnlijk. De odds dat Hongarije het toernooi wint, is met odds van 501 ook het meest onwaarschijnlijk, samen met Finland en Noord-Macedonië. Wat wel opvalt: in thuiswedstrijden, waar Hongarije er dit EK twee van zal hebben, krijgt Hongarije meer corners dan uit. Thuis tegen Servië kreeg het er 9, uit 0. Thuis tegen Rusland 7, uit 1. Wie weet is het plaatsen van een sportweddenschap op corners in thuiswedstrijden dus zéér interessant!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross