Wedden op het EK voetbal - Frankrijk

Één van de grote favorieten dit EK en recent winnaar van het WK 2018: Frankrijk. Ze zitten in de poule des doods. “Les Blues” krijgen de laagste odds om het EK te winnen: 6.00. Frankrijk zal deze favorietenrol graag willen waarmaken. Na in 2018 de beste van de wereld te zijn, willen ze zich deze zomer kronen tot beste Europese land.


Kwalificatie voor het EK

Frankrijk kwalificeerde zich zeer eenvoudig. Ondanks dat het de 3e wedstrijd verloor van Turkije, werden er 25 van de 30 mogelijke punten behaald. Het zat dan ook in de poule met enkele zwakke broeders uit het Oostblok waar steeds redelijk eenvoudig van werd gewonnen. Met een doelsaldo van +19 (25-6) is kwalificatie voor dit EK nooit in onzekerheid gebracht voor Frankrijk, logisch aangezien er zelfs met een volledig b-elftal met 4-1 werd gewonnen van Albanië. Het valt wel op dat er twee keer punten werden gemorst tegen Turkije: na de uitnederlaag werd er thuis ook ‘slechts’ 1-1 gespeeld. De overige 8 wedstrijden tegen IJsland, Albanië, Andorra en Moldavië werden allemaal gewonnen met een doelsaldo van 24-3.

Gemiddeld kreeg het in deze 10 wedstrijden 6,9 corners per wedstrijd. Echter wel tegen wat zwakkere broeders maar thuis tegen Turkije kreeg het er wel 10. Een mogelijk interessante sportweddenschap kan dus liggen bij de corners, over 4,5 (tegen de betere landen als Portugal en Duitsland). Nog een mogelijke interessante sportweddenschap dit EK is beide teams scoren. Turkije, op papier het beste land in de kwalificatiereeks van Frankrijk, wist in beide wedstrijden het net te vinden.

Team

Het team van de ‘Haantjes’ heeft een enorm sterk en breed elftal. Voor coach Deschamps is het enorm lastig te kiezen welke spelers hij op moet gaan stellen. Enkele spelers die (als ze geen blessures hebben) wel zeker zijn van een basisplaats zijn Mbappé, Kanté, keeper Lloris, Varane en Kimpembe. Dit zijn dan ook veruit de belangrijkste spelers. Ze vervullen bij hun ploeg allemaal een belangrijke functie. Als deze spelers in vorm zijn dit EK, kan Frankrijk zeer ver komen.

Daarbuiten zijn er enorm veel mogelijkheden en afwegingen die Deschamps moet maken. Deze keuzes hangen ook af van de opstelling die wordt gehanteerd: deze varieert geregeld tussen 4-2-3-1, 4-4-2 en 4-3-1-2. Wordt er gekozen voor Benzema, die net weer bij het elftal zit? Of wordt het toch Giroud? Griezzman behoort ook tot de mogelijkheden, of gaat hij een linie naar achteren? Frankrijk heeft een enorm brede, sterke selectie. Dit kan een voordeel zijn qua afwisselingen, maar ook een nadeel: want wat is nou eigenlijk het beste?

Ones to watch

Mbappe: De wonderboy uit Parijs: Kylian Mbappé. Afgelopen Champions Leaque seizoen heeft hij al laten zien open te bloeien in grote wedstrijden. Tegen Barcelona maakte hij een hattrick en ook in en tegen Bayern München scoorde hij 2 keer. Een speler die dus op kan staan en het verschil kan maken in grote wedstrijden.

Varane / Kimpembe: Varane is onbetwiste basisspeler bij Real Madrid en heeft dit seizoen aangetoond ook goed te spelen zonder zijn partner Sergio Ramos. Kimpembe heeft zich naast Marquinhos bij Paris Saint Germain ook ontwikkeld tot een betrouwbare verdediger. Dit duo heeft eigenlijk alles: lengte, verdedigende kracht, maar vooral: snelheid. Toch een wapen als je op de helft van de tegenstander speelt.

Kanté: hij is op het middenveld de stofzuiger. Onder Deschamps speelt hij vrijwel altijd, ook in de grote wedstrijden. Afgelopen seizoen bij Chelsea liet hij weer eens zien waarom. Hij was in de CL-finale van zondag de man van de wedstrijd en speelde een enorm goede wedstrijd. In de knock-out fase van de Champions leaque was hij überhaupt 3 keer man van de wedstrijd. Een speler die niet kan ontbreken op het middenveld van Frankrijk!

Benzema: Hij maakt zijn rentree in de selectie van les Blues. Sinds 2015 werd hij niet meer opgeroepen, wegens een afpersingszaak. Mbappé reageerde op Instagram al vol lof richting Benzema en kan niet wachten om met hem te spelen. Gaat het duo KM x KB (hoe Mbappé het noemde) vlammen dit EK? En is dit misschien de eerste stap tot het worden van teamgenoten in clubverband (Real Madrid)?

Wedtips EK voetbal

Mijn verwachting is dat dit Frankrijk ver gaat komen, ondanks dat ze geloot zijn in de poule des doods. Deze selectie heeft zoveel kwaliteit en mogelijkheden dat ik ze beter inschat dan Duitsland en Portugal. Hongarije zal ‘gewoon’ opzij gezet moeten worden, waarna er in de vervolgrondes ook veel mogelijk is. Qua selectie is dit team bijna hetzelfde als waarmee het WK in 2018 werd gewonnen. Het waren toen nog veelal talenten, maar in de afgelopen 3 jaar hebben ze zich vrijwel allemaal doorontwikkeld.

Het grootste voordeel wat ik dit Frankrijk geef is de ervaring die afgelopen WK is opgedaan. Dit team heeft kunnen proeven van de grote wedstrijden in een eindronde en laten zien met die druk om te kunnen gaan. Ik verwacht dat Frankrijk met haar aanvallende impulsen aardig wat goals gaat maken en met Mbappé wel eens de topscorer van dit EK in handen kan hebben: na Harry Kane is hij dan ook favoriet om topscorer te worden met odds van 10. Ook is Frankrijk met odds van 2,35 favoriet om poulewinnaar van groep F te worden. Ik zie de ‘haantjes’ zeker ver komen en in mijn ogen behoren ze, terecht, tot één van de topfavorieten. Odds van 2,35 om de halve finale te halen is dan ook een zeer interessante voetbalweddenschap, met alle kwaliteit die er rondloopt.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross