Wedden op het EK voetbal - Finland

Voor de Finnen zal het de eerste keer zijn dat ze mogen aantreden op een groot tornooi. Dat het een feest zal zijn voor de Finnen spreekt voor zich. Het lijkt voor vele Finnen wel een droomt dat uitkomt, maar zit er nog meer in?

Hoe kwalificeerden ze zich?

Finland eindigde knap tweede in een groep met Italië, Griekenland, Bosnië en Herzegovina, Armenië en Liechtenstein. Met een 18 op 30 behaalde Finland een schitterend resultaat. Zo wonnen ze van toch hoger aangeschreven teams als Griekenland en Bosnië en Herzegovina. Tegen de favoriet (Italië) in hun groep, speelden ze ook een sterke thuiswedstrijd. Ze verloren nipt met 1-2 van de toch wel veel sterkere Italianen.

De kwalificatie gebeurde ten koste van Griekenland, die derde eindigde. De Grieken hebben het grotendeels aan hun eigen te danken. Ze lieten punten liggen thuis tegen Liechtenstein en in Bosnië. Zeker die wedstrijd tegen Liechtenstein, was een groot puntenverlies die toch een grote bijdrage had aan de misgelopen kwalificatie.

Het team

Finland heeft met een selectiewaarde van 29,90 miljoen de laagste van alle ploegen die deelnemen aan het EK. De Finnen kunnen dus wel zeker als het zwakke broertje van de groep beschouwd worden, maar kunnen ze alsnog verrassen?

De sterktes van de Finnen liggen duidelijk in de aanval en in doel. De coach Markku Kanerva speelt het liefst van al in een 4-4-2. De twee spitsen zijn voornamelijk Robin Lod en Teemu Pukki. Vooral die laatst genoemde is een bekende in de voetbalwereld. Hij wist in 89 interlands al 30 goals te maken voor Finland. De coach Kanerva kiest meestal voor Hrádecky van Leverkusen in doel. De doelman van de Finnen is één van de belangrijkste spelers en is een echte puntenpakker voor de Finnen.

De grootste zwaktes van Finland liggen defensief. Hrádecky heeft geen goede verdediging voor hem staan. De beste in de verdediging is de linksback. Jere Uronen speelt bij KRC Genk, maar van spelen komt niet veel van in huis. Hij heeft al sinds februari niet meer gespeeld voor de ploeg uit de Jupiler Pro League.

Ones to watch

Teemu Pukki: de hoop van de Finse natie rust op de schouders van Teemu Pukki. De goaltjesdief speelt sinds 2018 bij Norwich City. Daar is hij een levende clublegende met 66 goals in 120 wedstrijden. Het spreekt voor zich dat hij zal moeten zorgen voor de Finse goals.

Weddenekvoetbalfinlandpukki

Tim Sparv: hij is geen gekende naam in het voetbal. De 34-jarige verdedigende middenvelder is nochtans heel belangrijk voor de Finnen. Sparv zijn leiderschap en ervaring zijn van goudwaarde voor Finland,. Hij draagt er dan ook de kapiteinsband.

Hrádecky: de trouwe sluikpost van Leverkussen is een zekerheid in doel voor Finland. Hrádecky zal zijn knappe reflextechniek goed kunnen gebruiken tegen Lukaku en co.

Wedtips EK voetbal

De Finnen zijn duidelijk één van de zwakste ploegen komend EK. Desondanks de lage selectiewaarde is het een niet te onderschatten tegenstander. Teemu Pukki is een garantie voor doelpunten. Je kan er dan ook op inzetten dat hij de meeste doelpunten scoort voor Finland. Online wedden op Pukki kan je 1,85 keer je inzet opleveren

Wedden op doelpunten van de Finnen is ook een mogelijkheid. Je kan namelijk inzetten op Finland dat minstens 2 doelpunten maakt in de groepsfase. Als je hierop inzet dan kan je 1,72 keer je geld vermenigvuldigen.

Zoals eerder aangehaald zijn er heel wat defensieve problemen bij Finland. Hradecky zal vaak in een schiettent staan. Na zijn blessure is de vraag of hij voldoende klaar is. Een interessant sportweddenschap kan dan ook zijn om te plaatsen dat Finland minstens zes tegendoelpunten krijgt in de groepsfase. Deze wedtip levert je 1.85 keer je inzet op!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross