Wedden op het EK voetbal - Engeland

Engeland reisde jarenlang naar een groot tornooi als één van de topfavorieten, maar telkens mochten ze teleurstellend het tornooi vroeg verlaten. Sinds het WK in Rusland lijkt er veel veranderd bij de Engelsen die onder het moto “it’s coming home” voetballen, but will the trophy finally come home?


Hoe kwalificeerden ze zich?

Engeland eindigde overtuigend als eerste in hun groep. In het totaal haalden ze 21 op 24 in 8 wedstrijden tegen Tsjechië, Kosovo, Montenegro en Bulgarije. Als we eerlijk zijn dan kunnen we dit allesbehalve een sterke groep noemen. In die 8 wedstrijden wisten de Engelsen 37 keer te scoren. Dit betekent dat ze ongeveer 4,6 doelpunten per wedstrijd maakten, énorme straffe cijfers dus. Wedden op doelpunten kan dus interessant zijn! Desondanks het hoog aantal gemiddelde doelpunten wisten ze eenmaal te verliezen. Dit op het veld van Tsjechië.  De Tsjechen moesten namelijk winnen van Engeland als ze hun kans op kwalificatie niet wilden verspelen.

Het team

Engeland trekt na Frankrijk met de sterkste selectie naar het EK. De Engelse nationale ploeg bezit over een selectiewaarde van 1,01 miljard. Desondanks deze fenomenale selectiewaarde heeft de ploeg van Gareth Southgate naast zijn sterktes ook zijn zwaktes.

De sterktes van Engeland liggen vooral in de aanval. Met Kane in de spits hebben de Engelsen een spits die vlot zijn weg naar het doel vindt. Op de flanken speelt Southgate meestal met Sterling en Marcus Rashford. Al wordt Rashford soms vervangen door Jadon Sancho. Deze sterke aanval wordt gesteund door een centrale aanvallende middenvelder. Op die positie wordt verwacht dat Mason Mount zal plaatsnemen. Supertalent Phil Foden blijft hier natuurlijk ook altijd een optie.

De zwaktes van de Engelsen vinden we vooral terug in doel. Ze hebben geen doelman die van hetzelfde niveau is zoals de verdedigers, middenvelders en aanvallers in de selectie. Daar lijkt Southgate de keuze te moeten gaan maken tussen Jordan Pickford van Everton en Dean Henderson van Manchester United.

Ones to watch

Harry Kane: hij is zowel bij Tottenham als bij de Engelse nationale ploeg van enorme waarde. Hij is kapitein van de nationale ploeg dus naast zijn taak om te zorgen voor de doelpunten moet hij ook het team dirigeren. Hij wist in 53 wedstrijden al 34 keer de weg naar het doel te vinden. Zal Harry Kane eindelijk een beker kunnen winnen en is hij in staat om de hoge verwachtingen inlossen?

Weddenekvoetbalengelandkane

Raheem Sterling: dat Sterling van enorme waarde is voor Engeland, twijfelt niemand aan. De 25-jarige aanvaller van Manchester City speelt altijd op de linkervleugel onder Southgate. Uit statistieken is gebleken dat ongeveer 44% van de Engelse aanvallen via de linkerflank lopen. Ook van hem wordt er komend EK dus veel verwacht.

Jordan Hendserson: de 33-jarige sluikpost van The Reds zal van uiterste belang zijn met zijn ervaring. Hij zal hoogstwaarschijnlijk Declan Rice naast hem staan hebben. Voor Rice, van West Ham United, wordt het zijn eerste grote tornooi.

Wedtips EK voetbal

Sinds de komst van coach Gareth Southgate is er een verandering plaatsgevonden in het Engelse voetbal. Veel oudere sterren zijn vervangen door jonge, hongerige spelers die smullen naar prijzen. Engeland steekt met kop en schouders uit in hun groepje. Als je denkt dat Engeland de groepsfase wint dan verdien je 1,35 keer je inzet. Harry Kane is één van grote kandidaten om de topschutterstitel mee naar huis te nemen. Natuurlijk kan je ook hierop online wedden. Bookmakers bieden odds van 7,00 aan dat Kane topschutter wordt.

Na een succesvol WK in Rusland en een bronzen medaille in de Nations League kon Southgate alvast zijn critici overtuigen. Volgt nu de volgende stap? Voor het eerst wil Engeland de titel van Europees Kampioenschap naar het “moederland van het voetbal” brengen. Bookmakers bieden odds van 6,50 aan dat Engeland EURO 2020 wint. Een belangrijk voordeel dat de Engelsen hebben is dat ze bijna elke wedstrijd in eigen land spelen. Zo spelen ze elke wedstrijd in de groepsfase in eigen land. Ook de halve finales en de finale worden gespeeld in het Wembley Stadium.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross