Wedden op het EK voetbal - Duitsland

Het land wat het EK (samen met Spanje) het vaakste won: 3 keer. Duitsland is het land wat de grootste medaillespiegel heeft met maar liefst 9 podiumplaatsen op het EK. Qua palmares is het een groot land, maar kunnen ze het dit EK ook weer waarmaken? De poule is in ieder geval al enorm lastig, met tegenstanders als Frankrijk en Portugal. Wel heeft Duitsland hier een enorm thuisvoordeel. De drie wedstrijden worden afgewerkt in München.


Kwalificatie voor het EK

Met 21 van de 24 mogelijke punten kwalificeerde Duitsland zich makkelijk voor dit EK. Samen met Nederland maakte het haar favorietenrol waar. Het kwalificeerde zich ten koste van Noord-Ierland, Wit Rusland en Estland. Tegen Nederland werd er 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. De andere 6 wedstrijden werden enorm makkelijk en dik gewonnen. De kwalificatie was voor ‘die mannschaft’ dan ook meer een formaliteit dan lastige opgave.

Team

Voor coach Löw wordt dit het laatste eindtoernooi als bondscoach van Duitsland. Hij zal deze natuurlijk graag goed af willen sluiten. Löw laat Duitsland vaak in 3-1-4-2 spelen, om de verdediging te versterken. Maar ook het 4-3-3 systeem wordt beheerst door de Duitsers. Gezien de zware loting en de redelijk zwakke verdediging ligt het voor de hand dat hij het 3-1-4-2 systeem zal toepassen, in ieder geval tegen Frankrijk en Portugal.

Het is in ieder geval zeker dat Neuer de keeper zal zijn. Verder is Kimmich onder Löw onbetwiste basisspeler en kunnen Kroos en Gündogan ook vaak op een plek in de basiself rekenen. Centraal achterin wordt Ginter sowieso verwacht, afhankelijk van de opstelling zal daar Süle en/of Can bijkomen.

Voorin zijn er ook enkele keuzes te maken. Müller, die sinds november 2018 weer is opgeroepen (net als Boateng) voor Duitsland is als koning van de assist een interessante optie. Verder is er voorin de afweging te maken tussen Werner (die zeer lastig scoort en veel kansen mist) of Gnabry en is Sané ook zeker een optie.

Ones to watch


Kimmich:
Net gaf ik al aan dat Kimmich onbetwiste basisspeler is. Kimmich is enorm multifunctioneel en vermoedelijk de eerste speler die Löw op zijn papiertje zet. Hij speelt als 6 vaak voor de verdediging en is net als bij Bayern de motor van die Mannschaft. Als ‘verdedigende’ / controlerende middenvelder heeft hij in 27 Bundesliga wedstrijden 4 goals en 10 assists.

Gündodan: Hij scoorde dit seizoen voor Manchester City 13 goals in de zwaarste competitie ter wereld. De Bruyne was veelal geblesseerd dus hij moest zijn doelpunten opvangen. Vooral de periode na de winterstop was Gündogan in topvorm, maar ook in de WK kwalificatie scoorde hij al 2 keer in 3 wedstrijden. Gündogan is goed in het positiespel, wat samen met Kimmich en vermoedelijk Kroos / Goretzka op het middenveld van de Duitsers zeer goed van pas gaat komen.

Müller: Voor de laatste speler heb ik toch voor Müller gekozen. Hij was jarenlang niet opgeroepen, maar zit er dit EK toch weer bij. Mag ook wel, na zo’n uitstekend seizoen. Dit jaar heeft hij 11 goals en 18 assists gegeven in 32 wedstrijden. Vorig jaar gaf deze assistenkoning ook al 21 assists. Müller wordt in mijn ogen zwaar onderschat. Hij is dan niet verzekerd van een basisplaats, maar waarom is hij anders bij de selectie geroepen? Als de opstellingen straks meer bekend zijn, zijn odd van 3.00 een interessante sportweddenschap voor Müller om de meeste assists te geven voor Duitsland.

Wedtips EK voetbal

Duitsland is een team wat je nooit uit mag vlakken. Ondanks dat ik het niet meer zo’n goed team vind als vroeger met toppers als Schweinsteiger, Lahm en Klose, is het nog steeds een goed elftal. Vooral het middenveld is enorm sterk en beschikt over veel voetballend vermogen.

De odds dat Duitsland het EK wint zijn bij Unibet dan ook beschikbaar aan odds van 10.00. Wat ik een interessantere voetbalweddenschap vind is de ‘top 4’ notering. Aangezien Duitsland in deze enorm zware poule zit, zullen zij deze landen later pas tegenkomen. De weg naar een halve finale zal dus niet per se heel zwaar zijn. Ik verwacht dat Duitsland en Portugal samen zullen strijden om plaats 2 en dat deze onderlinge wedstrijd uit zal maken wie dit wordt.

Nog een interessante voetvalweddenschap is de ‘overtredingen’ line. Als deze line niet te hoog ligt zal ik dit, gezien de tegenstanders, elke wedstrijd durven spelen. Tegen de grote landen (Spanje, Oekraïne en Nederland) behaalde Duitsland vrijwel altijd minstens 10 overtredingen. In de Nations Leaque maakte het in 6 wedstrijden gemiddeld 14 overtredingen per wedstrijd. Aardig wat voor een goed land.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross