Wedden op het EK voetbal - Denemarken

In 1992 wisten de Denen in Zweden te verrassen en wonnen ze het tornooi. Vele Denen dromen opnieuw van een beker na hun sterke prestaties afgelopen maanden. Maar kunnen ze de verrassing worden van het EK?


Hoe kwalificeerden ze zich?

De kwalificatie binnen halen was een absolute must voor Denemarken. In 2016 misten ze op een haar na het EK. Vervolgens werd de trainer Morten Olsen na 15 dienstjaren aan de kant gezet. De nieuwe coach Kasper Hjulmand kreeg de opdracht om de kwalificatie binnen te halen. Daarvoor moesten ze eerst langs Zwitserland, Ierland, Georgië en Gibraltar. Met deze namen als tegenstanders was het natuurlijk normaal dat Denemarken zich wist te plaatsen.

Het enige team dat in de buurt komt qua selectiewaarde van Denemarken kwam was Zwitserland. In de 8 kwalificatiewedstrijden wisten ze geen enkele keer te verliezen. Desondanks dat ze geen enkele keer verloren behaalden ze toch amper 16 punten. De verloren punten waren vooral te wijten aan efficiëntie die ontbrak in de kwalificatiewedstrijden.

Het team

De coach Kasper Hjulmand speelt het liefst in een 4-2-3-1-formatie. In deze formatie speelt het middenveld een zeer cruciale rol. Met Eriksen, Pierre-Emile Höjbjerg en Thomas Delaney liggen de sterktes duidelijk daar. In de wedstrijden van Denemarken speelt het spel zich vooral af op het middenveld. Vaak wordt er vanuit het defensieve middenveld aanvallen opgezet. Ook Eriksen zakt regelmatig terug om voor de nodige creativiteit op het middenveld te zorgen. Bij eventuele blessures kunnen ze worden opgevangen door Lasse Schöne, Mathias Jensen en Nörgaard.

Met Maehle en Daniel Wass hebben ze 2 vleugelverdedigers die gevaarlijk kunnen zijn door hun offensieve impulsen. Vaak worden Martin Braithwaite en Yussuf Poulsen als vleugelaanvallers voor hen gezet. Braithwaite is een zuivere aanvaller die vooral als invaller aan de bak komt bij Barcelona. Hij is niet de man met de flits in huis. Hetzelfde geldt voor Poulsen. De trouwe dienaar van Leipzig is allesbehalve een technicus. Hij heeft niet die gevaarlijke actie in huis dat een gevaarlijke flankaanvaller zou moeten hebben. Daarom lijkt de grootste zwakte van de Denen op de flanken te liggen.

Ones to watch

Christian Eriksen: de Deense middenvelder is dé belangrijkste pion in het nationale team van Denemarken. Hij moet zorgen voor de nodige creativiteit op het middenveld, maar hij is ook belangrijk vanwege zijn scorend vermogen. In 106 interlands wist hij al 36 doelpunten te maken voor zijn land.

Kasper Schmiechel: De trouwe sluikpost van Leicester City verdedigt al sinds 2011 de kleuren van het Deense voetbalelftal. Schmiechel (34) zorgt met zijn leeftijd voor heel wat ervaring in de nationale ploeg. Zijn troeven zijn vooral zijn voetballend vermogen en reflexen.

Weddenekvoetbaldenemarkenschmeichel

Simon Kjaer: de centrale verdediger is als kapitein enorm belangrijk voor Denemarken. Hij heeft met zijn 32 jaar ook enorm veel ervaring. Naast Kjaer staat Andreas Christensen van Chelsea en ook hij is enorm belangrijk. Het is maar de vraag of deze centrale verdedigers kunnen opboksen tegen spelers als Lukaku.

Wedtips EK voetbal

Na de knappe kwalificatieronde en sterk begin aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar, wordt er wel wat verwacht van Denemarken. De Denen zijn na België de favoriet om door te stoten naar de achtste finales van het EK. Welke weddenschappen bieden de bookmakers aan?

Denk je dat Denemarken eindwinnaar van de groep wordt? Dan levert deze weddenschap liefst 2,85 keer je inzet op! Deze odds zijn zeker interessant, want eerder wisten de Denen al te winnen tegen favoriet Engeland in de kwalificatiewedstrijden voor het WK. Waarom nu ook niet verrassen tegen de Belgen?

Bij Denemarken lopen er heel wat spelers rond die wel een doelpuntje kunnen meepikken. De bookmakers bieden dan ook sportweddenschappen aan voor de speler die topschutter zal worden. De odds voor Christian Eriksen die topschutter wordt staan aan 101,00. Dezelfde odds gelden voor Martin Braithwaite van FC Barcelona. Ten slotte kan je ook nog wedden op Yussuf Poules (Leipzig). Als je denkt dat Poules topschutter wordt dan levert dit je maar liefst 81,00 keer je inzet op!

Kan Denemarken nog eens verrassen zoals in 1992? Het is een natte droom van vele Denen, maar wat denken de bookmakers? Je kan online wedden op eindwinnaar Denemarken voor odds van 26,00. Ook bieden bookmakers sportweddenschappen aan waar je kan wedden of Denemarken het al dan niet schopt tot de finale of halve finales. Denk je dat Denemarken het tot in de halve finales schopt, dan levert dit 4,00 keer je inzet op! Zie je Denemarken zelfs de finale te halen? Dan kan je deze sportweddenschap spelen aan odds van 10,00!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross