Wedden op het EK voetbal - België

De Belgen zijn één van de grote topfavorieten om komend EK Europees kampioen te worden. Voor België lijkt het ook wel de laatste kans om met de gouden generatie die ze nu hebben een groot tornooi te winnen. Kunnen ze de verwachtingen inlossen?

Hoe kwalificeerden ze zich?

België wist zich zoals verwacht gemakkelijk te kwalificeren voor komend EK. In hun groep moesten ze het opnemen tegen Rusland, Schotland, San Marino, Kazachstan en Cyprus.  Desondanks dat het verwacht werd dat ze zich makkelijk gingen plaatsen, hebben ze toch een stevige indruk nagelaten. De Rode Duivels pakten 30 op 30 in de groepsfase. Aangezien de Belgen het maximum van de punten wisten te halen, kunnen ze spreken van geslaagde generale repetitie. In 10 groepswedstrijden wist België 40x te scoren en kregen ze er amper 3 tegen. Met een gemiddelde van 4,3 doelpunten per wedstrijd lijkt het dus zeker de moeite waard om te wedden op doelpunten tijdens de wedstrijden van België.

Het team

Roberto Martinez is ondertussen 5 jaar bondscoach van de Rode Duivels. In 54 wedstrijden wist hij maar 4 keer te verliezen. van een succescoach gesproken!

Martinez zal vooral knopen moeten doorhakken in de centrale defensie. Sinds Vincent Kompany de schoenen aan de haak heeft gehangen, lijkt de defensie wel de zwakke plek van de Belgen. Alderweireld en Jan Vertonghen zijn op leeftijd, maar zijn nog steeds zekerheden binnen de selectie. Wellicht zal Jason Denayer van Olympique Lyonnais de andere verdediger zijn in de 3-mans defensie.

De sterktes van België liggen offensief. Romelu Lukuku heeft dit seizoen een ongelofelijk goed seizoen gedraaid bij Inter Milaan. Hij had er met 24 goals en 11 assists een groot aandeel bij de titel van Inter. Met De Bruyne, Hazard en Dries Mertens kan hij alvast rekenen op de nodige creativiteit rondom hem. Eden Hazard lijkt sinds zijn komst naar Real Madrid zijn vorm helemaal kwijt, maar hij kan wel eens ontploffen op het EK. De Bruyne draait een prima seizoen bij Manchester City en Dries Mertens is een garantie voor goals én ervaring bij de Belgen. Dat de offensieve bezetting indrukwekkend is bij België is een feit.

Ones to watch

Romelu Lukaku: hij zal moeten zorgen voor de doelpunten bij België. Wedden op Lukaku dat scoort is zeker interessant. “Big Rom” speelde 5 van de 10 groepswedstrijden mee en daarin wist hij maar liefst 7 keer te scoren.

Eden Hazard: hij is sinds zijn transfer naar Real Madrid enorm blessuurgevoelig. Hij lijkt net hersteld om te kunnen deelnemen aan het EK. Dat hij nog op zoek is naar zijn beste vorm, weet iedereen. Maar hij kan wel eens helemaal gaan ontploffen op het EK. Aangezien hij de aanvoerdersband van De Rode Duivels draagt, is Hazard niet alleen belangrijk voor zijn kwaliteiten op het veld, maar ook naast het veld.

Kevin De Bruyne: meer en meer hoor je dat De Bruyne kanshebber is voor de Ballon D’or. Niet onlogisch voor iemand die de Premier League won en het tot de finale van de Champions League heeft geschopt. Als De Bruyne een schitterend EK speelt dan zou hij wel eens een serieuze kanshebber kunnen zijn.

Wedtips EK voetbal

De Belgen zijn één van de grote favorieten. Een grote favoriet zijn en je favorietenrol waarmaken is natuurlijk een groot verschil. De vraag is nu wat de bookmakers denken van België. Om daarop een antwoord te bieden hebben wij voor jullie de interessantste voetbalweddenschappen op een rijtje gezet.

Als je denkt dat België de grote winnaar zal zijn dit EK, kan je hier op inzetten. Als je wedt op België wint het EK, dan vermenigvuldig je 7,00 keer je inzet. Met odds van 7,00 staan ze alvast in de top 3. Alleen Engeland en Frankrijk hebben lagere odds.

Wedden op doelpunten van de Belgen lijkt heel interessant. Dat er doelpunten gaan vallen is een zekerheid. Als er veel doelpunten vallen en België is in vorm, dan zou Lukaku wel eens goede kans hebben om topschutter te worden komend EK. Unibet biedt odds van 9,00 aan. Je kan dus maar liefst 9,00 je inzet vermenigvuldigen!

België is torenhoog favoriet om zijn groep te winnen. De grootste concurrent is Denemarken, maar zij mogen normaalgezien voor geen problemen zorgen. Als je wilt wedden op België wordt groepswinnaar dan kan dit aan odds van 1,75.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross