Waarom bookmakers geen fan zijn van een koppeltoernooi zoals de World Cup of Darts

Donderdagavond start één van de mooiste darttoernooien van het jaar: de World Cup of Darts. In de volksmond staat dit bekend als het landentoernooi voor darten. De twee beste darters van een land nemen het op tegen een ander land. Dit format zorgt voor speciale wedstrijden, maar bovenal brengt dit interessante sportweddenschappen met zich mee. Net omwille van het ongebruikelijke format is het voor bookmakers namelijk erg moeilijk om de odds correct in te schatten tijdens dit toernooi.

Zoals eerder aangehaald bestaat een team uit twee darters tijdens dit toernooi. Voor veel spelers is dit een nadeel. Neem nu bijvoorbeeld Michael Smith: hij gooit zijn pijlen het liefst zo snel mogelijk naar het bord om het tempo erin te houden. In een koppelpotje moet hij na zijn beurt op drie andere darters wachten. Dit haalt hem en veel andere darters uit hun ritme.

Een opmerkelijk format

Tijdens de eerste ronde van de World Cup of Darts wordt er gespeeld naar een best of negen legs. De eerste ronde bestaat uitsluitend uit één koppelwedstrijd. De uitslag hiervan bepaalt welke duo's doorstoten naar de tweede ronde. Vanaf de tweede ronde zijn er twee punten nodig voor een overwinning en wordt er gespeeld naar een best of zeven legs. Er wordt gestart met twee singlewedstrijden. Eindigen deze confrontaties op een gelijkspel? Dan zorgt een koppelwedstrijd voor de beslissing. In de finale zijn er drie punten nodig voor de eindwinst. Er vinden dus sowieso twee singlewedstrijden en één koppelwedstrijd plaats. Bij een 2-1 tussenstand worden er vervolgens één of twee singlewedstrijden aan de finale toegevoegd om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Drie favorieten

Er zijn op papier drie landen die het meeste kans maken op de titel, met Wales als absolute topfavoriet. Het is dan ook niet onlogisch dat Jonny Clayton en Gerwyn Price door de bookmakers naar voren geschoven worden als de grootste kanshebbers om het landentoernooi op hun naam te schrijven. De wedkantoren bieden odds aan van 2.40 à 3.00 voor een overwinning voor de twee Welshmen.

Ook Engeland is met twee Premier League darters sterk vertegenwoordigd. Al zijn James Wade en Michael Smith wel twee uitersten. Terwijl Wade een langzame darter is die standaard 100 – 140 scoort, is Smith een pijlsnel 180 kanon. Toch is er ook een voordeel voor beide heren. Tops (dubbel 20) is immers één van hun beste dubbels. Want ook dat is een factor om rekening mee te houden tijdens de koppelwedstrijden: op welke dubbel zet je je team weg? Het Engelse duo staat bij de meeste bookmakers aan odds van 5.00 à 6.00 gequoteerd.

De derde en laatste favoriet bij de bookmakers is Nederland. Michael van Gerwen zal door een operatie aan zijn pols niet meedoen aan de World Cup of Darts, maar met Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode kan ons land mooie adelbrieven voorleggen. Op de PDC Order of Merit gaat het immers om de nummers 11 en 14 van de wereld. Als jij gelooft in een oranje feestje doe je er goed aan om in te zetten op de zeer aantrekkelijke super odds van ZEbet. Zij verhogen hun notering op "Nederland wint" van 5,75 naar 7.

Zebet Super Odds Op Nederland Wint De World Cup Of Darts

“Het wordt tijd dat wij deze titel pakken”

Voor onze Belgische vrienden is er eveneens hoop. Een denderende Dimitri Van den Bergh pakte vorig weekend de eindzege op de Nordic Darts Masters en beschikt dus over een uitstekende vorm. Met Kim Huybrechts aan zijn zijde hebben de Belgen een meer dan prima koppel en mogen ze tot een gevaarlijke outsider gerekend worden. “Het wordt tijd dat wij deze titel pakken, het is een droom voor mij en Kim”, liet Dancing Dimi optekenen in aanloop naar het WK darts voor landen.

Als jij denkt dat óf Nederland óf België straks de trofee in de lucht mag steken, kan je inzetten op de Jack’s Specials. Hier krijg je een verhoogde notering van 4.50 bij winst voor het duo Noppert – van Duijvenbode of Van den Bergh – Huybrechts.

Jacks Specials Op Belgie Of Nederland Wint De World Cup Of Darts

Underdogs

Ook Schotland is één van de teams waar rekening mee gehouden moet worden. De Schotten wisten met Peter Wright en John Henderson vorig jaar namelijk verrassend aan het langste eind te trekken en bijgevolg trekt het duo dan ook met een stevige portie vertrouwen naar Frankfurt. Titelprolongatie voor Schotland levert bij Circus maar liefst 15 keer je inleg op. Voor twee darters die weten wat winnen is en elkaar perfect aanvoelen lijken dat odds aan de hoge kant. Tot slot wordt Australië eveneens als underdog naar voren geschoven, maar naar mijn mening staan deze odds te laag. Damon Heta en Simon Whitlock zijn een goed duo, maar voor mij ligt er meer value op de Belgen en de Schotten.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross