Wedtips WK veldrijden

Wedstrijd: WK Veldrijden
Uur: 15:00
Tip: Zdenek Stybar top 6 @ 11.00 op Unibet

Het veldritseizoen is bijna afgelopen en er is nog één wedstrijd te gaan en dat is natuurlijk het WK Veldrijden. Met uiteraard de 2 topfavorieten voor het goud: Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Maar dan is er natuurlijk ook nog de strijd om de 3e plek, met Thomas Pidcock en Toon Aerts die een grote kans maken op de 3e plek. Maar dit jaar doet ook nog eens oud veldrijder Zdenek Stybar mee. Hij is 3 keer wereldkampioen geworden in het veldrijden, maar 2014 was het laatste wereldkampioenschap voor Stybar. Sindsdien heeft Stybar zich alleen nog maar gefocust op de weg. Maar toch doet hij dit jaar mee met het WK Veldrijden. Hij zei zelf dat het begon te kriebelen toen hij vorig weekend keek naar het veldrijden, waar van Aert won voor van der Poel. Leuk om te weten is dat Stybar in de corona tijd in de zomer heeft getraind met Mathieu van der Poel. En hij zei zelf dat ze zich aan elkaar hebben opgetrokken en elkaar helemaal kapot te hebben gereden.

Het parcours

Vandaag waren de vrouwen al aan de beurt en daar was het een compleet Nederlands podium. De omstandigheden waren erg zwaar, het was een erg harde wind en dat maakte het erg lastig op dit parcours. Van wat ik vandaag heb gezien is het een heel erg zwaar parcours. Er is een heel stuk waar je over het strand gaat, en dat maakt het parcours erg zwaar. Er is een enorme steile brug wat na 1 ronde makkelijk haalbaar is, maar vanaf dan wordt ie ongelooflijk zwaar. Bij de vrouwen waren er behoorlijk wat renners die gingen lopen op het zandstuk, ik verwacht dat dat bij de mannen minder gaat zijn. De brug lijkt mij in het voordeel voor Stybar, dat is namelijk gewoon asfalt. Er is nog een kleine trap in de ronde en voor de rest is het zoals gewoonlijk veel modder. Stybar is een enorme vechter, het enige nadeel is dat hij achteraan start en dus veel plekken moet winnen voordat hij vooraan zich kan mengen.

Conclusie

Het parcours lijkt in het voordeel van Stybar, daarnaast is het een redelijk harde wind: windkracht 4 / 5, waar je enorm last van hebt aangezien Oostende aan de zee ligt en ze over het strand gaan. Dat lijkt in het voordeel van Stybar die wel vaker met wind te maken heeft met het wegwielrennen. Waarom deze weddenschap voornamelijk zo goed is, komt door de odds. De odds dat Stybar gaat winnen is: 101, voor de top 3: 17 en voor top 6: 11. Deze odd lijkt niet te kloppen, vooral als we dit vergelijken met andere renners. De odds van Lars van der Haar: 101, 13, 1.65. Een ander voorbeeld is David van der Poel: 501, 126, 8. Dus de kans volgens de odds is groter dat David van der Poel top 6 rijdt, dan dat Stybar top 6 rijdt. Terwijl de kans bijna 5 keer zo groot is volgens de odds dat Stybar wint, dan dat David van der Poel wint. Mijn tip is dus ook Zdenek Stybar finisht in de top 6 @ 11 op Unibet.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross