Wedtips van den Bergh - Dobey

Datum: 29/01 om 21u15
Wedstrijd: Dimitri van den Bergh - Chris Dobey
Tip: Dimitri van den Bergh over 2.5 180s @ 1.86 op Unibet

Aankomende vrijdag is het eindelijk zover, het begin van het nieuwe dartseizoen. Nog geen maand nadat het WK is afgelopen mogen de beste 24 darters, volgens de wereldranglijst, aantreden in Milton Keynes voor The Masters. De top 8 van de wereldranglijst hebben een vrijstelling voor de kwartfinale, die op zaterdag wordt gespeeld. De overige 16 darters mogen vrijdagavond aantreden. Vorig jaar werd The Masters gewonnen door Peter Wright die in de finale Michael Smith met 11-10 wist te verslaan.

2020

Vorig jaar was een erg goed jaar voor Dimitri van den Bergh. Hij debuteerde in de World Matchplay en won gelijk het toernooi. Van den Bergh ging door de overwinning van de World Matchplay, van plek 26 naar plek 12 op de wereldranglijst. Op het afgelopen WK werd van den Bergh in de achtste finale uitgeschakeld door Dave Chisnall. Van den Bergh staat op dit moment 10e van de wereldranglijst.

Chris Dobey

In de eerste ronde is Chris Dobey de tegenstander. Het is bij de eerste ronde op de The Masters best of 11 legs. Het is belangrijk dat er een redelijk lange wedstrijd is, Chris Dobey moet dus genoeg tegenstand kunnen geven om er een lange wedstrijd van te maken. Chris Dobey liet een uitstekend niveau zien op het WK, maar dat was niet genoeg om Gurney in de derde ronde te verslaan. Dobey won op de Players Championship op 10 juli vorig jaar van van den Bergh met 6-4. Dobey zou dus in staat moeten zijn om genoeg tegenstand te kunnen geven om er een lange wedstrijd van te maken.

Van den Bergh

Van den Bergh is een darter die veel 180s gooit. In z’n allerlaatste wedstrijd die hij gespeeld heeft en verloor van Chisnall gooide hij in 24 legs 12 keer 180. Dat betekent dat hij dus per 2 legs een 180 gooit. Het gemiddelde 180s/per leg van van den Bergh op het WK was: 0.43 180s per leg. Van de laatste 10 wedstrijden gooide van den Bergh gemiddeld 0.36 180s per leg.

Conclusie

Als we naar de gemiddelden kijken dan zou van den Bergh afgaand op de laatste 10 wedstrijden, de 3 180s binnen 9 legs moeten gooien. Als we kijken naar zijn meest recente vorm, die van het WK, en hij zou die vorm meenemen naar The Masters, dan zou hij aan 7 legs genoeg moeten hebben om 3 180s te gooien. Aangezien hij dit jaar voor het eerst van zijn carrière mag meedoen aan de Premier League Darts, en niet als contender zoals in 2019, verwacht ik dat van den Bergh gelijk al in een goede vorm is op The Masters om die vorm door te trekken naar de Premier League Darts. Mijn tip is dus Dimitri van den Bergh over 2.5 180s: odd 1.86 op Unibet. De meeste bookmakers bieden deze weddenschap aan op een odd van rond de 1.70.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross