Wedtips Seraing - Lommel

Wedstrijd: RFC Seraing – Lommel SK
Datum: 6/02/2021 om 20u45
Tip: Seraing wint @ 2.33 op Unibet

De wedstrijd tussen Seraing en Lommel is één om naar uit te kijken. Deze ploegen uit 1B staan slechts op twee punten van elkaar, beide ploegen staan dus voor één van de belangrijkste wedstrijden dit seizoen. Wint Seraing opnieuw of trekken de Limburgers dit keer aan het langste eind?

RFC Seraing

De thuisploeg kan deze wedstrijd aanvatten op volledige sterkte. Eerder had het coronavirus toegeslagen bij de tweedeklasser. Ze moesten maar liefst 5 A-kern spelers missen in het duel met Westerlo, die ze vervolgens ook verloren. Nu kunnen ze dus weer rekenen op hun eerder besmette spelers. Als Seraing in het spoor wil blijven van de tweede plaats dan moeten ze deze thuiswedstrijd absoluut winnen. De tweede plaats in de Proximus League zou betekenen dat Seraing barragewedstrijden mag spelen. De barragewedstrijden bieden Seraing de mogelijkheid om in de hoogste divisie van het Belgisch voetbal terecht te komen.

Lommel SK

Het coronavirus heeft Lommel SK in zijn greep. Dinsdag werd bekengemaakt dat hoofdtrainer Liam Manning en enkele personeelsleden in quarantaine moesten na hoogrisicocontact met besmette medewerkers. Alsof dat nog niet genoeg was kwamen er donderdag nog 5 (!) extra gevallen bij. Dit is een flinke aderlating voor de club aangezien ze deze wedstrijd dus heel wat medewerkers moeten missen én niet kunnen rekenen op hun hoofdtrainer.

Grasveld

De trainer van Seraing Emilio Ferrera gaf eerder al aan dat het grasveld er zeer rampzalig bij ligt en dat dit nadelig is voor beide clubs. Toch zie ik dit als een voordeel voor de thuisploeg aangezien ze in 4 dagen tweemaal een wedstrijd moesten afwerken op dit veld. De spelers van Seraing weten dus wat hen te wachten staat in vergelijking met Lommel die zich wat gaat moeten aanpassen aan de wedstrijdomstandigheden. Bookmakers baseren hun odds vooral via algoritmes die rekeninghouden met historische resultaten. Algoritmes houden geen rekening met deze wedstrijdomstandigheden wat dus betekent dat dit moeilijker in te schatten is voor de bookmakers.

Conclusie

Seraing zal deze wedstrijd absoluut willen winnen na de nederlaag in Westerlo. Lommel daarentegen staat duidelijk in het nadeel. De coronapandemie die heeft toegeslagen op de club én een veld die ze niet gewoon zijn. Tevens won Seraing de heenwedstrijd met 3-5 in het Soeverein Stadion. Ik verwacht hier dan ook een overwinning van Seraing.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross