Wedtips Mainz - Leipzig

Datum: 23/01/2021
Wedstrijd: Mainz 05 – Leipzig
Uur: 15:30
Tip: Leipzig to win to nil @ 2,63 op Unibet

De Bundesliga is alweer een tijdje op weg en de kwaliteits- en niveauverschillen tussen de teams worden elke week duidelijker. In dit artikel wordt een onderbouwing gegeven die verklaart waarom de wedstrijd Mainz 05 – RB Leipzig in potentie kan eindigen in een overwinning to nil van de uitploeg.

Mainz 05

Mainz en Schalke staan met een gelijk aantal punten onderaan de ranglijst van de Duitse competitie. Puur op basis van doelsaldo staat Mainz 17e. Mainz heeft slechts 7 punten gehaald in de eerste helft van de competitie. In deze 17 wedstrijden scoorden ze 15 keer, en incasseerden ze 36 keer. Alleen Schalke incasseerde er meer (44). Thuis doet Mainz het zelfs slechter dan uit, aangezien ze maar 2 punten uit 9 wedstrijden hebben behaald. In deze 9 wedstrijden scoorden ze 6 keer (waarvan ook nog eens 2 tegen Schalke) en incasseerden ze er 17. Van de 9 thuiswedstrijden verloor Mainz er maar liefst 5 to nil!

RB Leipzig

Leipzig staat op de spiegelpositie van Mainz, momenteel zijn ze tweede van Duitsland. De eerste seizoenshelft heeft Leipzig 35 punten weten te behalen. In deze 17 wedstrijden heeft Leipzig 29 keer gescoord, en 14 keer moeten incasseren. In 8 uitwedstrijden heeft Leipzig 11 keer gescoord en 8 ( waarvan 2x Wolfsburg, 3x Bayern) keer geïncasseerd. Voor deze bet is vooral de manier hoe Leipzig goals incasseert van belang. Leipzig krijgt in principe zeer weinig kansen tegen, zie ook de wedstrijd tegen een bovengemiddeld goed presterend Union als voorbeeld.

Conclusie

Om het allemaal nog maar even wat zwaarder te maken voor Mainz, missen zij ook nog eens 4 spelers die normaliter grotendeels in de basis staan. Hierdoor liggen de winkansen van Mainz nog lager dan normaal. Leipzig is kwalitatief gezien gewoon een zeer sterke ploeg, veel sterker dan Mainz. 4 van de laatste 5 thuisverliezen van Mainz waren to nil, dit is veelzeggend voor de vorm waarin zij verkeren. Op basis van alle informatie die beschikbaar is wat betreft statistieken vorm en selectie, heb ik het volste vertrouwen in een clean sheet overwinning van Leipzig. Deze odds van 2.63 lijken mij haalbaarder dan de odds aantonen.


Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross