Wedtips Cercle Brugge - Club Brugge

Wedstrijd: Cercle Brugge – Club Brugge
Datum: 28 januari om 18u45
Tip: Club Brugge – 1,5 AH @ 2.16

De Brugse derby, een derby tussen de stadsrivalen Cercle en Club. Is het tij gekeerd bij Cercle na de  1-2 zege in Kortrijk of is Club in vorm opnieuw een maatje te groot?

Uit of toch thuis?

Vaak presteert een ploeg op verplaatsing zwakker, maar in deze wedstrijd is dit niet noodzakelijk het geval. Zowel Cercle als Club Brugge spelen hun thuiswedstrijden in hetzelfde stadion: Het Jan Breydelstadion. Club Brugge beschikt dus over alle mogelijke faciliteiten, heeft geen extra verplaatsing en het publiek kan ook het verschil niet maken. Desondanks deze feiten wordt het mogelijk beschouwd als een uitwedstrijd in de algoritmes van de bookmakers. Dit seizoen is gebleken dat een uitwedstrijd voor Blauw-Zwart geen opvallend nadeel is, ze pakten namelijk gemiddeld 2,36 punten. Cercle presteert thuis dit seizoen ondermaats, want in 11 thuiswedstrijden verloor het 8 keer en won het slecht 3 keer.

Derbygevoel

Club Brugge beschikt over heel wat spelers die voeling hebben met het belang van deze derby. Mechele, Vormer, Vanaken, etc hebben al heel wat derby’s op hun naam staan. Bovendien haalde Club met Denswil een oudspeler terug die het huis goed kent, en ook al wat Brugse derby’s heeft gespeeld. Wees er maar zeker van dat ze in de kleedkamer weten wat hen te doen staat. Zij zullen niet minder gemotiveerd zijn omdat het op paper een kleine ploeg is.

Bij Cercle is dat gevoel een pak minder aanwezig door de vele leenspelers van AS Monaco FC en nieuwe transfers. De voeling met het belang van deze wedstrijd is dus volledig anders. Een flinke aderlating is tevens dat Cercle niet op hun kapitein Jean Marcelin kan rekenen in de Brugse derby. Club Brugge zal mogelijks extra motivatie hebben om vol voor deze wedstrijd te gaan.

Conclusie

Club Brugge is in bloedvorm, heeft spelers die weten wat er op het spel staat én speelt eigenlijk thuis. Of de bookmakers zo’n derby voldoende kunnen kaderen in haar huidige omstandigheden, lijkt ons moeilijk. We zien Club Brugge dan ook gewoon hun ijzersterke reeks doorzetten tegen hun stadsrivaal.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross