Strafschoppen in de Europa League

Datum: 05-11-2020
Wedstrijden: Europa League
Uur:
18u55

Wij hebben een analyse gemaakt over de scheidsrechters die vanavond in de Europa League fluiten. Het verschil tussen de odds dat er een penalty wordt gegeven en de historische gegevens van enkele scheidsrechters is zeer opvallend. In totaal hebben we vier interessante opportuniteiten gevonden.

Vier wedtips

De scheidsrechters van de vier onderstaande wedstrijden hebben de laatste twee seizoenen relatief veel strafschoppen gegeven. Zo gaf scheidsrechter Manzano, die vanavond Benfica – Rangers in goede banen moet leiden, maar liefst 19 strafschoppen in zijn laatste 34 wedstrijden. Dit komt overeen met een ratio van 56%, maar ondanks deze statistiek schat William Hill de kans op een strafschop in op 31%. Net als de drie andere wedstrijden denken we dat bookmakers het belang van de scheidsrechter onderschatten.

Visualpenaltysel

VAR

In tegenstelling tot de Champions League, is er geen VAR in de Europa League. Wordt de kans op een strafschop dan niet kleiner? Niet noodzakelijk. Een correctie van de VAR kan namelijk in beide richtingen gebeuren. Het is mogelijk dat een de scheidsrechter een strafschop niet ziet die er wel één is. Maar het gebeurt ook dat er een penalty wordt gegeven die er eigenlijk geen is. Bij scheidsrechters die makkelijk strafschoppen geven lijkt het laatste niet ondenkbaar. Daarom zien we het niet aanwezig zijn van een VAR niet noodzakelijk als een nadeel.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross