Wedden op voetbal: Eerste of anytime doelpuntenmaker

Wedden Op Voetbal Doelpuntenmaker

Betmanbegins geeft je de beste training om te leren wedden op sport. Bij het wedden op doelpuntenmaker kan je inzetten op de speler die het eerste doelpunt maakt, maar je kan ook een weddenschap plaatsen op ‘anytime goalscorer’. Bij de laatste weddenschap is het niet belangrijk wanneer in de wedstrijd hij het doelpunt maakt. Maar welke van deze twee is nu het beste? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Kans om gewisseld te worden

Bij het online wedden op anytime doelpuntenmaker krijg je lagere odds, maar er is het voordeel dat een speler vaak meer minuten heeft om een doelpunt te maken waardoor je sportweddenschap winnend zal zijn. Maar wat als je verwacht dat de speler snel gewisseld zal worden? Dan zal je lagere odds aanvaarden voor een beperkt extra voordeel. In dat geval kan het verstandiger zijn om in te zetten op eerste doelpuntenmaker.

Aantal verwachte doelpunten

Stel dat er gemiddeld twee doelpunten worden verwacht in een wedstrijd. Bij het inzetten op eerste doelpuntenmaker zal de kans ongeveer 50% zijn dat hij het eerste doelpunt maakt wanneer hij scoort. Als er vier doelpunten worden verwacht in de wedstrijd is de kans slechts 25%. Men zou dus kunnen stellen dat hoe lager het aantal verwachte doelpunten, hoe interessanter de wedmarkt ‘eerste doelpuntenmaker’ wordt. Uiteraard is het bij wedden op voetbal belangrijk rekening te houden in hoeverre het verschil in verwachte aantal doelpunten al verrekend zijn in de odds.

Of de speler start

Sommige bookmakers zullen de weddenschap niet voiden (je inzet terugbetalen) wanneer de doelpuntenmaker waarop je inzet niet start aan de wedstrijd. Als de speler in de 70e minuut invalt zal hij dus maar 20 minuten de kans hebben om een doelpunt te maken. Wanneer een bookmaker deze regel hanteert, is dit een argument om op eerste doelpuntenmaker in te zetten.

Stel dat je inzet op eerste doelpuntenmaker en de speler valt in de 70e minuut in. Wanneer er al voor de 70e minuut is gescoord zal de weddenschap steeds een void zijn. Bij een 0-0 stand zal de weddenschap nog steeds gelden. maar als er een doelpunt na de 70e minuut wordt gescoord zal je geen nadeel hebben ondervonden van het feit dat hij niet startte.

Winstmarge bookmakers

Bookmakers verrekenen een winstmarge in hun odds en deze winstmarge verschilt per wedmarkt. Bij de wedmarkt eerste doelpuntenmaker is deze winstmarge zeer hoog. Een analyse van de wedstrijd België – Engeland toonde aan dat de bookmaker in kwestie een winstmarge van maar liefst 27% hanteerde op de wedmarkt eerste doelpuntenmaker.

Bookmakers nemen vaak een hogere winstmarge bij hoge odds. De reden is dat ze een hogere vergoeding (winstmarge) willen omdat hun risico bij hoge odds hoger is. Omdat de odds op eerste doelpuntenmaker steeds hoger zijn dan ‘anytime’ doelpuntenmaker, zal de winstmarge lager zijn op de wedmarkt ‘anytime’. In onderstaande video geven we meer uitleg over de winstmarge van bookmakers.

Conclusie doelpuntenmaker bij wedden op voetbal

Door de zeer hoge winstmarge die bookmakers hanteren op de wedmarkt eerste doelpuntenmaker is het vaak interessanter om in te zetten op ‘anytime’ doelpuntenmaker. Maar er zijn uitzonderingen. Deze uitzonderingen doen zich vooral voor wanneer het waarschijnlijk is dat de speler vroeg gewisseld zal worden. Maar ook wanneer er weinig doelpunten worden verwacht in een wedstrijd kan een weddenschap op eerste doelpuntenmaker interessant zijn. Lees dit artikel als je meer wil weten over de verschillende wedmarkten bij wedden op sport.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross