Jong Oranje zal zijn favorietenrol waarmaken!

Wedstrijd: Roemenië U21 - Nederland U21
Datum: 24/03/2021 om 21:00
Tip: Nederland U21 wint @1,75 op Betway

Vandaag staat de eerste wedstrijd van het EK voor Jong Oranje op het programma. Jong Oranje speelt met een ijzersterke selectie tegen het op papier veel mindere Roemenië. Hoewel Roemenië aardige resultaten heeft behaald in het recente verleden, schat ik deze selectie van Jong Oranje veel sterker in. Daarom is mijn tip ook: Jong Oranje win aan 1.75.

Roemenië U21

Allereerst is het zeer interessant om de selectie van Roemenië U21 onder de loep te nemen. De selecties van Roemenië en Roemenië U21 zijn voornamelijk bekend door de legendarische namen Hagi en Puskás (de zoons van, welteverstaan). Echter, beide spelers zijn inmiddels geen onderdeel meer van de U21 selectie.

Als we verder naar de lijst van geselecteerde spelers kijken, zien we weinig bekende of grote namen. Er zijn slechts drie spelers van Roemenië die buiten het eigen land voetballen. Dragusin bij juventus (geen A-kern), Pascanu speelt bij Ponferradina, en Matan speelt bij Columbus Crew. Het zou menigeen dan ook niet verbazen dat de totale transferwaarde van Roemenië U21 'slechts' ~ €20 miljoen euro is. In ieder geval geen selectie die enkele aanspraak maakt op resultaat op dit EK.

Jong Oranje U21

En dan de Selectie van Jong Oranje. Eentje waar je als Nederlandse en misschien ook als neutrale voetbalsupporter warm van wordt. De selectie bevat een aantal spelers wiens aanwezigheid bij de A-selectie misschien niet eens zou misstaan. Jong Oranje kan een elftal opstellen waarin één van de smaakmakers van Club Brugge, een speler van Paris Saint-Germain, een sterkhouder van het verrassende Lille, de captain van AZ, basisspelers van Vitesse, Ajax, Feyenoord, PSV en nog eens AZ en een speler die af en toe minuten mag maken bij het ijzersterke Rasenballsport Leipzig. Deze selectie heeft een transferwaarde van maar liefst 200 miljoen en lijkt één van de favorieten voor het winnen van het EK, volgens de bookmakers.

Conclusie

Ik zie een gigantisch niveauverschil op individueel vlak bij Roemenië U21 en Oranje U21. Ook al moet uit collectief oogpunt nog blijken of Jong Oranje de sterrenstatus waar kan maken, denk ik dat het verschil gewoon te groot is tussen beide selecties waardoor een odd van 1.75 zeer zeker niet mistaat. Ik verwacht een relatief eenvoudige overwinning, 0-1, 0-2, 1-2 of 1-3. Daarom is mijn tip: Jong Oranje to win @ 1.75 bij Betway voor 6 units. De spelers die nog meer vertrouwen hebben in Jong Oranje kunnen altijd voor de handicap kiezen.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross