Heenduels achtste finales CL

Deze week staan de achtste finales van het grootste en belangrijkste internationale voetbaltoernooi op het programma. Dinsdag 16 februari wordt er geopend met twee mooie duels: Barcelona tegen Paris SG & Leipzig tegen Liverpool. Ik denk dat veel mensen uitkijken naar deze wedstrijden. Maar zijn deze duels wel zo spectaculair en wat kunnen wij hiermee?

Iedereen weet hoe belangrijk de Champions League is voor het Europese voetbal. Het is één van de belangrijkste verdienmodellen van de grote ploegen in Europa. Zeker ploegen zoals Paris SG en Manchester City snakken naar deze prijs. Al jaren wordt er veel geld in deze selecties gepompt, wat de druk voor trainers en spelers natuurlijk ook beïnvloed. Door deze druk is er alleen een opvallend fenomeen in de heenwedstrijden van de achtste finales: de eerste helft eindigt enorm vaak in 0-0.

Vorig seizoen eindigde 5 van de 8 heenduels in 0-0 en in 2018/2019 zelfs 7 van de 8! Hoe kan dit? Voor mij is dit logisch te verklaren door de enorme belangen die hier spelen. Ploegen zijn als de dood om een tegendoelpunt te incasseren en dit is niet zo gek. Deze wedstrijden zijn vaak een tactisch schaakspel tussen de trainers. Ploegen tasten in het begin af en willen kijken wat het andere team in petto heeft. Ze zijn natuurlijk relatief onbekend voor elkaar. Zelfs een team zoals Barcelona zal ‘respect tonen’ voor Paris SG en zal iets minder hoog op het veld gaan staan.

De odds van 0-0 met half time liggen vaak rond de 3 of er zelfs boven. Het is natuurlijk geen zekerheid, maar voor mij is dit iets ongebruikelijks wat zeker de moeite is om te bekijken.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross