Flip Tip on Tour: Sporting Lissabon - Ajax

Deze week is de eerste speelronde van de Champions Leaque. Ajax moet meteen op bezoek naar de grootste concurrent om plaats 2: Sporting. Ik (Flip Tip) ben bij naar Lissabon afgereisd en zal jullie live van de nodige informatie voorzien. Flip Tip On Tour!

Een analyse over deze wedstrijd met enkele interessante wedtips kan dus niet ontbreken. Volg ook zeker het Facebook Topic waar we leuk beeldmateriaal zullen posten. En wie weet enkele live tips! Word dus zeker lid van de Facebookgroep!

Wedtips Sporting Lissabon - Ajax

Wedtip: Ajax Draw No Bet @1.75 op Betsson – 2 Units

Sporting mist haar aanvoerder Coates (geschorst) en beste aanvallende speler Goncalves (blessure). Dit is een fikse aderlating voor de ploeg uit Portugal. Ajax beschikt over een vrij fitte selectie. Enkel Klaassen is een twijfelgeval van alle bassispelers, maar dit kan prima worden opgevangen door Berghuis.

Ook presteert Ajax in Europese uitwedstrijden statistisch gezien heel goed. Vorig jaar was het 3 jaar ongeslagen in Europese uitwedstrijden, tot aan de nederlaag bij Liverpool. In de Europa Leaque begon het in de uitwedstrijden opnieuw sterk: bij Lille en Young Boys werd gewonnen, terwijl bij Roma gelijk werd gespeeld. De laatste 4 jaar heeft Ajax dus 1 Europese uitwedstrijd verloren.

Ook heeft Sporting een zware wedstrijd in de benen: het trof afgelopen weekend Porto, een topper waar veel krachten zijn verspeeld.

Wedtip: Sporting over 2,5 cards @1.94 op Unibet – 2 Units:

Zoals Jelke in de Facebook groep omtrent de kaarten al aangaf, is dit een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen omtrent plaats 2. De scheidsrechter is de strenge Martinez uit Spanje die gemiddeld bijna 6 kaarten per wedstrijd geeft. De odds op de total cards bij Unibet van de tip van Jelke zijn dusver gedaald dat het weinig zin meer heeft.

Op het aantal kaarten van Sporting ligt in mijn ogen nog wel value. Sporting is de ploeg die harder speelt. Tegen de bewegelijke Antony verwacht ik de nodige kaarten. Houd ook de andere bookies in de gaten wanneer zij de total cards opengooien.

Wedtip: Over 9,5 corners @1.95 op Unibet – 2 Units:

Beide ploegen zijn niet vies van een corner. Sporting pakt er gemiddeld 6,4 per wedstrijd en geeft er ook aardig wat weg. Braga en Porto wisten tot 6 en 4 corners te komen tegen Sporting. Ajax pakt er in de Eredivisie nog wat meer: gemiddeld 7,5 per wedstrijd. Het geeft er wel een stuk minder weg, maar afgelopen week tegen PEC Zwolle gaf het er wel 5 weg. Andere ploegen kwamen tot maximaal 1 corner. Echter is bijvoorbeeld NEC een heel matig elftal en moet Sporting meer kunnen brengen tegen ajax.

Het gunstigste voor deze sportweddenschap zal een vroege voorsprong zijn. Houd daarom eventueel bij een vroege voorsprong ook de live odds in de gaten. Als een ploeg tegen een achterstand aankijkt met zulke belangen, levert dat vaak aanvallend voetbal op wat vaak weer gepaard gaat met corners.

Wedtip: Berghuis geeft een assist @4.75 op Unibet – 1 unit

: De odds voor een assist van Berghuis zijn op het moment van schrijven enkel geopend op Unibet. Wil je deze sportweddenschap plaatsen, wees dan slim en controleer de andere bookmakers op eventueel hogere odds. Let ook op de regels bij de bookmaker: het is niet 100% zeker dat Berghuis in de basis start.

Wel wordt hij met het gemis van Klaassen in de basis verwacht. Afgelopen weekend tegen PEC stond hij dit ook al, op de 10 positie. Dit worp meteen haar vruchten af en Berghuis gaf bij beide goals de assist. Bij de 2e goal nam hij de corner, wat hij woensdagavond vermoedelijk ook zal doen.

Wedtip: Sporting over 13,5 fouls conceded @2.10 op Unibet – 3 Units:

Zoals ik bij de kaarten tip van Jelke al aangaf: de scheidsrechter is enorm streng. Vorig seizoen was hij in het ‘overtredingen klassement’ in La Liga de nummer 3 qua aantal overtredingen per wedstrijd. Gemiddeld gaf hij per wedstrijd ruim 29 overtredingen. Ik verwacht ook een spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die redelijk dicht bij elkaar zullen liggen qua niveau.

Sporting is ook een Zuid-Europese ploeg die niet vies is van een overtreding. Ook behaalde Sporting deze lijn in haar laatste 4 competitie wedstrijden: tegen Porto had het 18 overtredingen, maar ook tegen ‘mindere’ ploegen als Famaliciao, Belenenses en Brage behaalde het deze lijn met vaak 15 of meer overtredingen. Tegen het voetballend sterke Ajax, met flitsende spelers als Antony en Gravenberch, verwacht ik dan ook de nodige overtredingen van de ploeg uit Portugal.

Wil jij de live wedtips op Sporting Lissabon - Ajax volgen? Word dan lid van de Betmanbegins Facebook groep en volg het topic ‘Flip tip on tour’.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross