De start van het NBA-seizoen: tops en flops

Op 19 oktober ging het NBA-seizoen van start. Ondanks dat we nog maar een kleine maand ver zijn, hebben we al een idee gekregen van de waardeverhoudingen tussen de verschillende teams. Sommigen gingen voortvarend van start, anderen lijken nog op zoek naar het juiste ritme. Andere teams moeten al bijna aan de alarmbel trekken en zullen op zoek gaan naar 1 of meerdere trades om hun team alsnog strijdvaardig te krijgen dit seizoen.

Welke teams en spelers zijn het juist die onze aandacht al wisten te trekken dit seizoen? En wie viel er duidelijk uit de boot? In wat volgt, overloop ik samen met jullie enkele TOPs en FLOPs van dit seizoensbegin. Aansluitend nemen we een kijkje naar de wedtips die reeds werden gegeven in de Betmanbegins community!

TOP #1: Stephen Curry en de Golden State Warriors

We beginnen met 1 van de spilfiguren van het seizoensbegin: Stephen Curry en per uitbreiding het hele team van de Golden State Warriors. Vooraf aan het seizoen werd er getwijfeld of ze met enkel Curry als draaischijf (Klay Thompson is nog steeds geblesseerd) wel voldoende firepower hadden om zich te kunnen meten met de topteams. Na 14 wedstrijden zijn de Warriors zowaar het beste team in de NBA (12-2) en is Stephen Curry in heel veel lijstjes de nummer 1 of nummer 2 (samen met Kevin Durant, later meer over hem) in de eerste MVP-rankings!

Zijn statistieken liegen er niet om: 28,7 punten (2e in NBA); 6,3 rebounds; 6,6 assists (14e in NBA) en 1,7 steals (11e in NBA) per wedstrijd. Maar ook zijn teammates zijn in vorm: Andrew Wiggins toont eindelijk de wereld waarom hij in 2014 de 1st overall pick was, Jordan Poole zet zijn hoogvorm van de preseason verder en Gary Payton II (zoon van Gary Payton, mogelijks de beste verdedigende point guard ooit) toont vlagen van zijn grote talent. Kunnen de Warriors deze hoogvorm doorzetten? Een playoffticket lijkt nu alvast een zekerheid!

Stephencurry

TOP #2: Washington Lakers

De mannen uit Washington heten uiteraard de Wizards. Maar het is heel opvallend hoe de spelers die de Wizards in ruil kregen van de Los Angeles Lakers (voor de trade van Russell Westbrook) stuk voor stuk hun stempel weten te drukken op het team. Montrezl Harrell, Kyle Kuzma en Kentavious Caldwell-Pope leggen allemaal ontzettend knappe nummers voor. En dat allemaal in steun van de leider van het team: Bradley Beal.

Jarenlang werd gedacht dat hij eeuwig de sterspeler ging zijn die in een verliezend team ging blijven zitten of enkel kon dienen als 2e ster in een winnend team. Hij bewijst nu de criticasters hun ongelijk. Na 13 wedstrijden gaan de Wizards (die bij de meesten zelfs niet echt werden genoemd als een playoff-kandidaat) zelfs aan de leiding in de oersterke Eastern Conference. Het is uiteraard nog vroeg, maar de team chemistry en het mooie spel beloven alvast veel goeds!

TOP #2: Washington Lakers

Na meerdere fiasco’s in playoffs, leek het na 5 wedstrijden in dit nieuwe seizoen weer vierkant te draaien met de Clippers na 4 nederlagen. Maar kijk: ze wonnen nu 8 van hun 9 laatste duels en staan comfortabel mee in de bovenste regionen van de Western Conference. Paul George neemt zijn ploeg op sleeptouw en staat in de top-5 van de eerste MVP-rankings. 2 grote vragen die blijven: kan hij het aan in de playoffs en zien we superster Kawhi Leonard nog terug dit seizoen?

Clippers

FLOP #1: Los Angeles Lakers

Samen met de Milwaukee Bucks en de Brooklyn Nets waren de Los Angeles Lakers de grote favorieten aan de start van dit seizoen. Maar 15 wedstrijden verder zijn ze voorlopig een schim van wat ze zouden moeten zijn. Een teleurstellende 8-7 record en enkele erg verrassende nederlagen tegen kneusjes als Oklahoma City en Minnesota doen de wenkbrauwen fronsen.

In het offseason werd een volledig nieuw team samengesteld om LeBron James aan een nieuwe titel te helpen. Maar zelfs al halen Anthony Davis, Russell Westbrook en James goede cijfers, dan nog hebben ze het keer op keer niet onder de markt. De ervaring en diepte rond de grote 3 lijkt enkel en alleen te komen van Carmelo Anthony. Voor de rest is het tot dusver niet veel soeps. Komt het nog goed met de Lakers dit jaar?

FLOP #2: Zijn de Brooklyn Nets sterk genoeg zonder Kyrie?

Op zich lijkt er nog niks aan de hand met de Brooklyn Nets: ze hebben een 10-5 record en draaien mee vanboven. Natuurlijk zijn er wel de frustraties rond de niet-vaccinatie van sterspeler Kyrie Irving, waardoor die – zo ziet het er toch naar uit – een heel seizoen niet in actie zal komen voor Brooklyn. In de hele stad van New York geldt namelijk een vaccinatieplicht voor indoor sporten.

Kevin Durant is samen met Curry dé man van het seizoensbegin. Hij combineert erg hoge shootingcijfers (28,9 punten per wedstrijd, het meeste in de hele NBA) met een ongelofelijke efficiëntie (56,7% FG). De vraag is of hij deze hoogvorm een heel seizoen plus playoffs kan aanhouden. Want voorlopig is het team rondom hem, met James Harden voorop, nog niet helemaal op kruissnelheid. Veel vraagtekens voor de Nets. Maken zij een move met Kyrie Irving voor de trade deadline? Ik ben benieuwd!

Brooklynnets

FLOP #3: Damian Lillard

Hij is zeker niet de enige die zijn seizoensstart heeft gemist, maar Damian Lillard zijn cijfers zijn wel erg opvallend: “amper” 20,3 punten per wedstrijd met bijzonder lage percentages: 38,7% FG en 27,9% 3PFG. Wat is er met hem aan de hand? Eerst en vooral draait het in Portland (weer) niet zoals het hoort. Damian is zonder twijfel een speler die, mits de juiste omkadering, een team diep in de playoffs kan leiden. Maar met de Blazers zal dit denk ik niet lukken dit jaar.

Verder hebben sommige spelers al aangegeven moeite te hebben met de nieuwe officiële wedstrijdbal van sponsor Wilson. Meerdere spelers, waaronder Paul George, gaven al aan dat de nieuwe bal niet meer dezelfde ‘zachtheid’ heeft als de vroegere Spalding-bal. Voer voor discussie of slechte excuses?

Resultaten NBA wedtips

Tot slot nemen we een kijkje naar wat de NBA ons al heeft opgebracht. Sinds het begin van het seizoen op 19 oktober heb ik in de Betmanbegins community 67 wedtips gegeven op de NBA-games. Hiervan waren er 39 juist, 25 fout en 3 ongeldig. Het algemene resultaat zie je hieronder:

Resultatentipshannesnba

We maakten dus in 1 maand tijd 37,05 units winst, voor een rendement van +18,43%. Hopelijk kunnen we samen deze goede lijn doortrekken en meer winstgevende wedtips geven voor de rest van het seizoen. Tot snel!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross