De apotheose van het MLB-seizoen: de World Series

In de Verenigde Staten loop het baseball-seizoen stilaan op zijn einde. In de zogeheten World Series (de finale van het MLB-seizoen) nemen de Houston Astros het op tegen de Atlanta Braves. De Braves zorgden afgelopen nacht alvast voor een verdiende 1-0 voorsprong na een 2-6 overwinning in Houston. Vannacht staat het 2e duel op het programma in Houston. Het eerste team dat 4x weet te winnen, mag zich tot officieuze ‘Wereldkampioen honkbal’ kronen.

Wedtipsmlb

De Houston Astros werden recent kampioen in 2017 en speelden ook de finale van 2019. Het werd in aanloop naar het seizoen ook als 1 van de grote kanshebbers genoemd op de titel! Kunnen zij na 4 jaar opnieuw een tweede titel toevoegen aan hun palmares?

De Atlanta Braves kenden in de jaren ’90 een gouden periode, waarin het maar liefst 5 finales speelde in 8 edities! Het won er welismaar maar eentje van (1995), maar het team van toen was erg dominant. Sedert die gouden jaren, haalden ze geen enkele keer meer de finale, tot nu. Kunnen zij voor de verrassing zorgen en Houston op de knieën leggen?

Het team van de Braves is vooral rond Freddie Freeman gebouwd. De National League MVP van 2020 kende ook dit jaar weer een topseizoen met 120 runs in 159 wedstrijden (waarvan 31 homeruns) en een batting average van 0.300! Ze zullen rekening op zijn hits om de zege binnen te rijven. Bij de Astros is het uitkijken naar José Altuve, MVP in de American League van 2017. Ook hij heeft prima cijfers neergezet dit seizoen: 117 runs in 149 wedstrijden (31 homeruns).

Wedtipsfreddiefreeman

In de MLB zijn de onderlinge verschillen altijd erg klein, waardoor een winnaar voorspellen erg lastig is! De Braves hebben natuurlijk een prima start genomen en kunnen nu zonder druk naar Houston voor game 2. Het wordt ongetwijfeld nog een nagelbijter tot op het einde.

Wedtips

Houston Astros to win the World Series @2.20 op Unibet/BetCity

Ondanks de voorsprong van de Braves, hebben de Astros erg veel ervaring in deze situaties. Het komt er uiteindeljk allemaal op neer wie de zenuwen het beste in bedwang kan houden. Ik geef de Astros op dat vlak absoluut een streepje voor.

Bovendien zijn het de Astros die voor deze finale de grote favoriet waren op de titel. Dat ze nu 0-1 achterstaan hoeft nog niks te betekenen. De Braves verloren hun laatste wedstrijd met pitcher Fried (die ook zal starten in game 2) met maar liefst 11-2 van de LA Dodgers. Pitcher Urquidy (Houston) won dan weer zijn laatste 4 duels waarin hij startte en hij won 8 van zijn laatste 10 starts!

J. Altuve over 0,5 runs @1.95 op Unibet/BetCity

Zoals hierboven besproken is Altuve de belangrijkste hitter van de Astros. Op grote momenten moeten grote spelers opstaan en ik verwacht een prestatie van José in game 2, nadat hij in game 1 eigenlijk niks kon hitten. Ik verwacht dat Houston de over in runs zal gaan halen, waardoor het nog waarschijnlijker is dat Altuve 1 van deze runs zal scoren. Hij heeft helaas nog niet zijn beste post-season erop zitten, maar de motivatie zal daarom des te groter zijn bij hem. Ik reken op een topprestate van de Venezolaan!

Atlanta Braves under 4,5 runs @1.75 op Unibet/BetCity

Ik verwacht een game 2 met dominantie van de Astros & denk dat de zenuwen bij de Braves wel eens kunnen gaan beginnen spelen. Unders in finals zijn vaak een goede keuze en ik speel deze wedtip dan ook graag in het nadeel van Atlanta. Urquidy, de pitcher van de Astros, is ijzersterk en presteert prima onder druk, wat hij al bewees in het seizoen 2019. Met hem op het veld incasseerden de Astros toen amper 1 run in 4 wedstrijden.

Wil je meer tips ontvangen op voetbal, tennis, Amerikaanse sporten en zoveel meer? Volg dan zeker onze Facebook of Telegram groep zodat je alle wedtips kan volgen!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross