Bovada maakt gigantische fout

De laatste weken is er veel gesproken en geschreven rond Yuri Andrade. In allerlei artikelen is verschenen dat hij maar liefst $50.000 plaatste op de weddenschap dat er een streaker zal zijn bij de Super Bowl. Hij liep zelf het veld op en won door zijn weddenschap $374.000 of ruim €300.000.

Er zijn verschillende zijden aan dit verhaal. Sommigen zullen respect hebben voor de man en het zien als een schoolvoorbeeld van het verslaan van de bookmakers. Al wordt het respect wellicht al een stuk minder als je weet dat een ander belangrijk doel was het reclame maken van zijn 18+ website.

Fout Bovada in sportweddenschap

Wat ons vooral opvalt is de gigantische fout die Bovada heeft gemaakt om de weddenschap te aanvaarden. Een zichzelf respecterende bookmaker zal de maximum inzet van een sportweddenschap gedeeltelijk aanpassen op basis van hoe makkelijk beïnvloedbaar de weddenschap is. Zo zal je bij voetbal relatief weinig kunnen inzetten op de wedmarkt “vrije worp in de eerste minuut”. Een deel van de reden is dat deze weddenschap heel makkelijk beïnvloedbaar is door één speler. Een voetbalspeler zal zelfs nog veel minder snel geneigd zijn hierop in te gaan omdat de sancties en negatieve publiciteit veel groter zijn.

In het geval van de streaker is iedereen een potentieel risico om deze weddenschap te beïnvloeden. Een weddenschap aanvaarden van $50.000 is dan ook verschrikkelijk slecht ‘risk management’ van Bovada. Dit is echt de basis van trading. Bovada heeft beslist om de weddenschap niet uit te betalen, wat hen slechte PR heeft opgeleverd. Maar missschien redeneren ze wel: ‘slechte reclame is ook reclame’.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross