Barcelona - Zenit EuroLeague basketbal

Wedstrijd: Barcelona vs Zenit
Datum: 21/04/2021 om 21u00
Uur: 21.00
Tip: Barcelona -8.5 handicap @ 1.87 op Unibet

In deze kwartfinale staat de huidige Russische leider tegenover de winnaar van de reguliere competitie in de Euroleague. Barcelona heeft het thuisvoordeel aan zijn kant. Zijn de Russen sterk genoeg om de topfavoriet uit het toernooi te spelen? Deze wedstrijd is veel meer dan een clash tussen sterspelers Mirotic vs Pangos.


Barcelona

Deze ploeg kan het verschil vooral aanvallend maken. Spelers als Mirotic, Higgins en Davies zijn haast elke wedstrijd goed voor minimum 10 punten. Zet in deze ploeg assistkoning Calathes erbij en je krijgt vlot aanvallend spel. Barcelona won dan ook 71% van zijn wedstrijden in de reguliere competitie. Van hun laatste 18 wedstrijden (competitie en Euroleague) kon dit Barcelona er 15 winnend af te sluiten.

Barcelona wist zich voor deze Play-Offs nog te versterken met Pau Gasol, een jeugdproduct die vorig seizoen bij de Blazers in de NBA speelde. Deze man wilt op zijn 41e zijn carrière afsluiten met een absolute hoofdprijs. Barcelona kan over zijn hele selectie beschikken voor de clash tegen Zenit.

Zenit

Bij Zenit wordt er vooral gekeken naar Kevin Pangos. Hij heeft gemiddeld 13 punten en 6.5 rebounds per wedstrijd. Toch is dit Zenit vooral een sterke ploeg in de breedte. Wanneer spelers als Will en Gudaitis een goede dag hebben, kunnen ze elke ploeg verrassen. Zo staan ze in hun eigen competitie mooi bovenaan, voor de grote concurrent CSKA. Bij Zenit zullen zich vooral optrekken aan het feit dat ze thuis konden winnen in de competitie van Barcelona. Zenit kan ook met zijn volledige selectie afreizen naar Barcelona.

Conclusie

Barcelona liet zich vorige week nog verrassen in eigen competitie door de grote concurrent Real Madrid. Bij de rust stonden ze al 9 punten achter, maar ze trokken de situatie nog bijna recht. Door deze misstap verwacht ik dat Barcelona sterk zal starten. Ze mogen ook thuis starten, en hebben meer spelers in het team die het verschil kunnen maken.

Barcelona is bij Pinnacle de grote favoriet op eindwinst, terwijl Zenit de minste kansen op eindwinst heeft. Dit Barcelona zal en mag zich niet laten verrassen. Een handicap van -8.5 op Barcelona  lijkt me een mooie weddenschap op deze basketbalwedstrijd.

En wie wint gunt Gasol nu geen mooie afsluiter van zijn carrière?

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross