A-league speelronde 5: New South Wales tegen Victoria

In een aantal Europese competities moeten we het helaas zonder publiek doen. In Australië worden de wedstrijden voor Australische begrippen volop bezocht. De A-league dendert door en we zijn alweer aangekomen bij speelronde 5. Hoewel de tabel van de A-league steeds beter gevormd wordt, lijken een aantal ploegen kwalitatief gezien niet helemaal op de juiste plek te staan. Dat is natuurlijk ook de magie van de A-league. Elke ploeg kan winnen en verliezen van alle andere ploegen. Zelfs de potentiële top van de A-league, Sydney FC en Melbourne City, kwakkelen momenteel.

Ook in de A-league is corona inmiddels weer een bepalende factor gebleken. De wedstrijden tussen Brisbane Roar en Perth Glory is afgelast door een besmetting bij de uitploeg. Hierdoor gaan we speelronde 5 in met – vooralsnog – 4 wedstrijden te gaan. De wedstrijd van Western United en Adelaide United werd vanochtend namelijk al gespeeld. Western United wist met 1-0 te winnen zoals voorspeld in een wedtip van vanochtend.

In dit artikel bespreken we de enigszins teleurstellende resultaten van speelronde 4. Er kwamen natuurlijk weer wedtips via de bekende platformen telegram, facebook én onze website. Wil je al deze wedtips ontvangen? Word dan snel, volledig gratis, lid van de Facebook groep of het Telegram kanaal.

We kunnen ook antwoord geven op de hoofdvraag van speelronde 3. Nee, Sydney FC weet zéker niet aan te haken. The Sky Blues stellen vooralsnog week in week uit teleur. Afgelopen zondag wisten ze niet te scoren tegen de Central Coast Mariners.

Resultaten speelronde 4

Speelronde 4 zat toch wel vol met verrassingen. 4 van de 6 ploegen die volgens de statistieken, ranglijst en de odds niet de favoriet waren, wonnen. Alleen Western United en Melbourne City maakten hun favorietenrol waar. Macarthur FC houdt de koppositie vast, en Brisbane Roar wordt verder op de laatste plaats gedrukt. De huidige top 6 bestaat momenteel uit 3 ploegen uit Victoria en 3 uit New South Wales. Macarthur FC is nog steeds de enige ploeg die nog niet heeft verloren.

Speelronde 3 was op het gebied van wedtips geen succes, zo laat onderstaand overzicht zien. Er werden 1.59 units verlies gemaakt op 8 wedtips uit dit artikel en via het telegramkanaal. Er werd een winrate geboekt van 44%. Vooral Sydney FC stelde ons zwaar teleur. Doordat zij niet scoorden, boekten wij een verlies van in totaal 1.59 units. Central Coast Mariners stond al na 20 minuten op een 2-0 voorsprong, dit was tevens ook de eindstand.

Speelronde4A Leagueresultaten

Hoewel de resultaten van speelronde 4 negatief zijn, hoeven we de moed niet te verliezen. Door het toepassen van het unit systeem zullen wij op lange termijn eerder winstgevend zijn. De gedachtegang “Wedden op sport is geen sprint maar een marathon” gaat in dit geval zeker op.

Ook in speelronde 4 was er ruimte voor een mooie winner. Western United wist het doel schoon te houden, dit leverde een mooie winst van 3.58 units op.

Wedtips speelronde 5

Voor speelronde 5 staan er 6 bijzonder mooie affiches op het programma. Vooral de wedstrijd Melbourne City – Melbourne Victory is een hele interessante wedstrijd. Daarnaast ontvangt Sydney FC in eigen stadion Wellington Phoenix. De Nieuw-Zeelanders moeten het doen zonder spits en captain Gary Hooper. Voor deze speelronde hebben wij weer mooie wedtips voorzien. Lees dus snel verder!

wedtip: Melbourne City – Melbourne Victory: Beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten @ 2.00 bij Bet365, 1 unit:

wellicht de meest beladen derby van Australië staat op het programma dit weekend: de Melbourne Derby. Deze derby staat centraal in de eerste wedtip voor speelronde 5. De kampioen van vorig jaar, Melbourne City, staat momenteel op een vierde plaats. De hekkensluiter van vorig jaar, Melbourne Victory, manifesteert zich knap als tweede op de ranglijst.

Melbourne City staat nog niet waar het wil staan. De ploeg van Patrick Kisnorbo scoorde slechts één keer in de afgelopen twee wedstrijden. Er waren kansen genoeg, ze werden alleen niet afgerond. Melbourne City is na Newcastle Jets de ploeg met de meeste expected goals van de A-league: 6.85. Defensief gezien moet de ploeg enkel Western United voor zich dulden in de strijd om minste expected goals against. Melbourne City heeft 4.65 xGA totaal.  

Melbourne Victory staat op beide ranglijsten twee-na-laatste. The Victory staat momenteel op 4.72 xG en 4.85 xGA. De laatste 3 wedstrijden van Melbourne Victory zagen 3 goals. Er werd gewonnen en verloren met 3-0, en afgelopen weekend won Melbourne Victory met 1-2 van Adelaide United. Melbourne City ziet gemiddeld 2.25 goals per wedstrijd in totaal. City wist slechts één keer het doel schoon te houden. Dit was afgelopen weekend tegen een onder de maat presterend Perth Glory.

De verwachting voor deze wedstrijd is dat Melbourne City de winst naar zich toe zal trekken. Aangezien de defensie van Melbourne City niet zeer solide oogt, lijkt Melbourne Victory zeker in staat om ook één goal (en misschien zelfs 2?) te maken.

wedtip: Central Coast Mariners – Western Sydney Wanderers: Central Coast or draw & over 1.5 goals @ 1.90 bij HollandCasino – 1 units:

in de tweede wedtip van dit weekend staan Central Coast Mariners en Western Sydney Wanderers centraal. De Mariners zijn dit prima begonnen. Ze staan momenteel 5e met 6 punten uit 4 wedstrijden. In deze 4 wedstrijden scoorde Central Coast 5 keer,  en incasseerde het 4 keer.

Western Sydney doet het net iets minder dan de Mariners. De ploeg van Welshman Carl Robinson staat op een 7e plaats. De ploeg uit Sydney behaalde 5 punten uit 4 wedstrijden. Ze wisten 4 keer te scoren, en incasseerden net zoveel. 

Zaterdagochtend 07:05 gaan de Wanderers dus op bezoek bij Central Coast. De verwachting is dat Central Coast deze wedstrijd niet zal verliezen. WSW  verloor afgelopen weekend kansloos van Macarthur FC. Daardoor zal hun vertrouwen tot een dieptepunt gedaald zijn.

Central Coast creëert aardig wat kansen. Ze wisten tot 6.43 expected goals (xG) te komen. Het competitiegemiddelde is 5.8. Western Sydney Wanderers doet het nét iets minder met 6.12 xG. Op de ranglijst van expected goals against (xGA) doen de Mariners het ook net iets beter. De Wanderers kwamen tot 5.61 xGA. De Mariners staan met 5.25 xGA 2 plaatsen lager op deze ranglijst. Het competitiegemiddelde is 5.8.

Beide teams doen het gemiddeld dus best aardig. Er worden morgen 3 goals verwacht door de bookmakers. Ik verwacht minstens 2 goals in deze wedstrijd. Gezien de recente resultaten maar ook vooral het spelbeeld van beide teams verwacht ik niet dat WSW het in zich heeft om te winnen van Central Coast. Het lichte voordeel ligt dus bij de ploeg uit Gosford.

Hopelijk kunnen we net als in de eerste drie speelronden genieten van een succesvolle en winstgevende A-league speelronde. Houd onze onze website goed in de gaten voor toekomstige wedtips. Al onze wedtips vind je ook terug op Facebook  en Telegram.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross