A-league speelronde 2: Samba in Adelaide!

De kaarten zijn geschud en de eerste punten zijn weer verdeeld in Australië. Een aantal ploegen hebben naar behoren gepresteerd, andere ploegen lieten zien nog niet op elkaar ingespeeld te zijn. Gelukkig was de eerste week van de A-league wél winstgevend. De komende weken gaan we natuurlijk door met voetbalweddenschappen op het hoogste niveau van Australië.

In dit artikel bespreken we de resultaten van speelronde 1. Er kwamen namelijk wedtips via de bekende platformen telegram, facebook én onze website. Verder neem ik je mee naar Australië voor speelronde 2 van de Isuzu UTE A-league. We kunnen ons namelijk weer opmaken voor een spannende en vermakelijke speelronde met onder andere een Sydney Derby!

Resultaten speelronde 1

Net als in het seizoen 2020/2021 staan Central Coast Mariners en Melbourne City na de eerste speelronde bovenaan. Beide ploegen wonnen met 2-1 van respectievelijke Newcastle Jets en Brisbane Roar. Ook Melbourne Victory wist de drie punten mee naar huis te nemen na een 0-1 zege bij Western United.

De andere drie wedstrijden die gespeeld werden, eindigden in een gelijkspel. De resultaten van de vijf wedtips die werden gegeven waren gelukkig positief. De tips ‘Andrew Nabbout scoort niet’ en ‘Adelaide United scoort minder dan 2 goals waren raak’. Hierdoor maakten wij een mooie winst van +1.52 units op de eerst speelronde van de Australische voetbalcompetitie.

Een aantal ploegen lieten zien dat ze meer in hun mars hebben dan wij op voorhand hadden verwacht. Onder andere Adelaide United maakte een sterke indruk door gelijk te spelen uit in Perth. De flamboyante Kusini Yengi speelde een erg sterke wedstrijd voor Adelaide. De jonge spits van Adelaide kan aardig dansen, hij liet op het veld ook af en toe Samba zien bij Adelaide.

Melbourne City en Central Coast zijn de ploegen die wél wisten te winnen in de eerste speelronde. Melbourne City won in eigen huis van Brisbane Roar, maar vlekkeloos ging het niet. Het lijkt erop dat er defensief nog gesleuteld moet worden aan het team van Patrick Kisnorbo. Central Coast Mariners won uit bij Newcastle Jets door doelpunten van de talenten Farrell en Nisbet.

Macarthur FC was de ploeg die in speelronde 1 het meest teleurstelde. De ploeg uit zuidwest-Sydney wist niet te winnen van Wellington Phoenix. Doordat het veld in het Campbell Stadium onbespeelbaar was, werd de wedstrijd één dag van tevoren verschoven. Hierdoor werd het thuisvoordeel van MacArthur verminderd.

Wedtipsa League1

De statistieken achter speelronde 1

Natuurlijk zijn de resultaten van groot belang in onze analyse. Maar bij Betmanbegins zijn wij ook altijd geïnteresseerd in de statistieken achter de wedstrijden.

Van de eerste speelronde vallen een aantal interessante statistieken af te leiden. 10 van de 12 ploegen in de A-league scoorden minder vaak dan hun expected goals (xG). Melbourne Victory (0.71 xG) en de Central Coast Mariners (1.02 xG) scoorden in verhouding vaker dan de verwachting. Wellington Phoenix, Brisbane Roar én Melbourne City waren de ploegen die hun kansen het meest onbenut lieten. De drie ploegen scoorden samen 4 goals, maar hadden een xG van maar liefst 6.43 totaal.

Sydney FC lijkt defensief de zaken het meest op orde te hebben, zij kregen maar 8 schoten tegen. De ploeg uit de voormalige hoofdstad van Australië had volgens de statistieken dan ook verdiend om te winnen van de rivaal Western Sydney Wanderers. Sydney FC haalde een expected points totaal van 2,1 waar de Wanderers slechts 0.6 expected points hebben behaald.

Macarthur is de ploeg die defensief de zaken nog niet op orde heeft. Het verwachte aantal tegengoals van de tegenstander van Wellington Phoenix was 2.18. Ze behaalden 2.0 expected points tegenover 0.8 van Macarthur.

Wedtips speelronde 2

We kunnen natuurlijk veel leren van de eerste speelronde. De wedtips van de tweede speelronde zijn als volgt:

Wedtip: Adelaide United – Melbourne City, meer dan 2.5 doelpunten @ 1.74 bij Unibet/Betcity (2 units):

Adelaide en Melbourne scoorden vorige ronde samen 3 goals. Hun totale expected goals was zelfs 4.25. Ook hun expected goals against ligt aardig hoog met 3.01 totaal. Ik verwacht minstens één doelpunt van beide ploegen en in totaal 3 of meer goals. Vorig seizoen vielen er 7 doelpunten over de 2 wedstrijden die de ploegen onderling speelden.

Wedtip: Sydney FC – Macarthur FC, Sydney FC – 0.5 Asian handicap @ 1.96 bij Bet365 (1 unit):

Sydney was op basis van de statistieken en het spelbeeld één van de sterkste teams dit weekend. Ze wisten alleen niet te scoren. Macarthur daarentegen was één van de minder sterke teams dit weekend, vooral op offensief vlak. Ik verwacht dat Sydney niet meer dan 1 keer incasseert. De ploeg van Steve Corica is in staat om 2 goals te maken tegen Macarthur.

Hopelijk kunnen we uitkijken naar een weekend vol succesvolle sportweddenschappen op het Australisch voetbal. Houd onze facebook én onze website ook goed in de gaten voor toekomstige wedtips bij onder andere Al onze wedtips vind je ook terug op Facebook en Telegram.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross