Wedden op Senegal - Nederland

Op 21 november om 17 uur is het zover. Oranje opent zijn WK in het Al Thumama Stadium tegen Senegal. De meest recente winnaar van de Afrika Cup is de grootste uitdager voor Nederland als het gaat om de groepswinst in groep A. Met Ecuador en Qatar in de groep is de tegenstand na deze wedstrijd immers van een veel lager niveau. Bij deze blikken we alvast vooruit naar de eerste wedstrijd van ons Oranje met enkele tips om te wedden op Nederland. In het artikel waar we zojuist naar verwezen, vind je alle ins en outs over het WK 2022 van Oranje. Denk hierbij aan informatie over de selectie, het speelschema en de kwalificatie.

WK 2022 Senegal - Nederland odds en kansen

Voor de wedstrijd tussen Senegal en Nederland is Oranje volgens de bookmakers de uitgesproken favoriet. Unibet biedt met 1,68 de hoogste odds aan voor een overwinning van Nederland. Procentueel gezien komt dit overeen met een winstkans van zo’n 60%. Het WK 2022 starten met drie punten zou voor de mannen van Louis van Gaal een grote stap naar de knock-outfase betekenen. Voor een gelijkspel biedt bet365 met 3,80 (oftewel 26% kans) de hoogste notering aan. Een overwinning voor Senegal staat dan weer het hoogst genoteerd bij Unibet. Hier krijgen we 5,25 keer onze inzet uitbetaald als de ploeg van bondscoach Aliou Cissé aan het langste eind trekt. De kans dat dit scenario zich voltrekt, komt overeen met 19%.

Het is van cruciaal belang om een goede start neer te zetten tegen een rechtstreekse concurrent voor de groepswinst. Desondanks is het nóg belangrijker om zeker niet te verliezen tegen Senegal. We verwachten dan ook dat Van Gaal niet blind zal aanvallen. Het zou dus wel eens kunnen dat we een afwachtend Oranje te zien zullen krijgen. Voor Senegal zou een punt tegen Nederland als een overwinning aanvoelen en dus zullen ook zij zeker niet de intentie hebben om vol voor de aanval te kiezen.

WK 2022 – Senegal selectie

Namen als Sadio Mané, Édouard Mendy en Kalidou Koulibaly doen bij de doorsnee voetballiefhebber wel een belletje rinkelen. Het maakt meteen duidelijk dat Senegal allesbehalve een makkelijke tegenstander is om als opener op een WK te treffen. We overlopen even de verwachte elf namen om aan te tonen waarom Senegal een te duchten tegenstander is.

Tussen de palen vinden we dus Chelsea-doelman Mendy. Voor hem bestaat de achterhoede uit Bouna Sarr, Kalidou Koulibaly, Abdou Diallo en Saliou Ciss. Zowel Sarr als Diallo zijn actief in de Bundesliga en beschikken dus over de nodige kwaliteiten.

Het middenveld bestaat uit een sterk blok dat zich voornamelijk verdedigend oriënteert. Cheikhou Kouyaté, Idrissa Gueye en Nampalys Mendy zijn drie Premier League-middenvelders met de nodige ‘body’ om hun mannetje te staan in de duels. Dat is nodig zodat de mannen voorin niet ver hoeven terug te zakken. Sadio Mané, Ismaïla Sarr en Famara Diédhiou vormen het aanvallend trio. Bondscoach Cissé hamert erop dat zij zich enkel op hun offensieve taken moeten focussen.

WK 2022 Senegal - Nederland wedtips

Senegal en Nederland zijn de twee favorieten om door te stoten uit groep A. Beide landen rekenen dan ook vooral op puntengewin tegen Ecuador en Qatar. Bovendien is in het verleden gebleken dat de eerste wedstrijden op een WK vaak zeer gesloten en afwachtend zijn. Dikwijls eindigen deze confrontaties op 1-0, 0-1 of 1-1. Dit is vooral het geval tussen ploegen die relatief gelijkwaardig zijn. Senegal heeft zoals eerder aangetoond voldoende kwaliteit om Nederland te bedreigen, waardoor Oranje zeker niet ondoordacht offensief zal spelen. Het ziet er dus naar uit dat we een gesloten wedstrijd voorgeschoteld zullen krijgen om het WK van Nederland in Qatar te starten.

Er zijn twee WK 2022 wedtips die op basis van bovenstaande informatie interessant lijken voor de wedstrijd Senegal – Nederland. De eerste wedtip is “Minder dan 2,5 doelpunten” aan odds van 1,79 bij Unibet. In dat scenario gaan we uit van de eerder vermelde eindscores, of een 0-2 overwinning voor Oranje. Unibet schat de kans op maximaal twee doelpunten in op 56%. Wij verwachten dat de kans hierop hoger ligt, waardoor dit onze eerste wedtip is.

Een tweede WK 2022 wedtip voor Nederland is dat er geen doelpunten vallen in de eerste helft tegen Senegal. Door de verwachte terughoudende ingesteldheid van beide landen lijkt een scoreloos gelijkspel aan de rust ons aannemelijk. “Minder dan 0,5 doelpunten in de eerste helft” levert ons aan 2,88 keer onze inzet uitstekende value op bij Unibet. De kans dat er in de eerste 45 minuten geen doelpunt gescoord wordt, lijkt ons namelijk groter dan de 35% die de bookmaker vooropstelt.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross