WK 2022 wedtips

Het WK 2022 begint binnen
Days 00 : 00 : 00

Dit wereldkampioenschap wordt op vele vlakken uniek. Voor het eerst in de geschiedenis van het internationale voetbal wordt in de winter om de FIFA-wereldbeker gestreden. Toch zal het aan zonnige plaatjes niet ontbreken, want in Qatar hoeven de spelers geen sneeuw te vrezen. Bij Betmanbegins ben je aan het juiste adres voor de beste WK 2022 wedtips. Deze zijn ook beschikbaar via onze gloednieuwe smartphone applicatie.

Download De Betman Applicatie

Hannes
Hannes

"De Betmanbegins app is een grote sprong voorwaarts voor onze community"

— Hannes, Tipper Betmanbegins

WK 2022 bookmakers

Met een Oranje hart achter je scherm gekluisterd, één oog op de wedstrijd en één op jouw sportweddenschap. Als je jezelf hierin herkent, dan hoor je helemaal thuis in de Betmanbegins community. Het voornaamste instrument dat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de WK 2022 wedtips van onze tippers is uiteraard een account. Maar voor welke bookmakers kies je dan? Laten we je een handje helpen.

Voor de WK 2022 wedtips van ons team zijn er heel wat legale bookmakers in Nederland waar jij kan inzetten. De veruit bekendste aanbieder van sportweddenschappen is Unibet, de grootste bookmaker van de Benelux.

Daarnaast heb je Jack’s en Circus, waarvan je ook geregeld WK voorspellingen zal zien verschijnen in onze community. Het is dus belangrijk dat je jezelf niet beperkt tot één bookmaker account. Op die manier zal je immers wedtips over het WK 2022 aan je voorbij moeten laten gaan.

Een wereldspeler op het Nederlandse toneel is Bet365. Bij deze Britse bookmaker vind je vaak odds die zeer concurrentieel zijn. Hun aanbod is ontzettend uitgebreid, waardoor geen enkele serieuze voetbalgokker het zich kan veroorloven om geen account te hebben bij deze aanbieder van sportweddenschappen. De bookmaker heeft tonnen ervaring en zal ongetwijfeld een mooi aanbod voorzien tijdens het WK 2022.

WK 2022 welkomstbonussen bij bookmakers

Het hebben van een account bij iedere bookmaker is ontzettend belangrijk. Op die manier kan je de odds vergelijken tussen de aanbieders onderling en vervolgens inzetten bij de bookmaker met de hoogste notering. Zo maak je veel meer kans om succesvol te wedden op lange termijn. Een bijkomend voordeel is dat je zo ook alle WK 2022 wedtips van onze tippers zonder problemen kan volgen. Een win-winsituatie die er alleen maar beter op wordt door te profiteren van welkomstbonussen. Bookmakers geven nieuwe spelers namelijk een cadeautje als ze een account openen.


Jelke Tipper
Jelke

"Welkomstbonussen zijn een uitstekende manier om je bankroll te boosten"

— Jelke, Tipper Betmanbegins

Heel wat aanbieders zullen met specifieke welkomstbonussen werken in aanloop naar het wereldkampioenschap. Je hoeft uiteraard niet te wachten tot het zover is, want ook op dit moment biedt zowat elke bookmaker een interessante welkomstbonus aan die jij kan verzilveren! Let er wel op dat heel wat welkomstbonussen enkel geldig zijn voor spelers die ouder zijn dan 24 jaar.

Bij Unibet houden ze het laagdrempelig. Bij het inzetten van een weddenschap met een minimale inzet van 10 euro krijg je vier free bets ter waarde van 10 euro. De free bets zijn viermaal voor een verschillende sportweddenschap geldig: één pre-match-, één live-, één combinatie- en één betbuilderweddenschap. Met deze free bets kan je dus genieten van diverse aspecten van wedden op sport.

Jack’s geeft een free bet tot 50 euro aan hun nieuwe leden. Het bedrag van de bonus hangt af van je eerste storting. Als je 20 euro stort, krijg je dus een free bet van 20 euro. Vanaf een eerste storting van 50 euro of meer zal je een 50 euro free bet in ontvangst mogen nemen.

Circus pakt groots uit met zijn welkomstbonus. Bij deze aanbieder van sportweddenschappen kan je maar liefst 25 free bets ter waarde van 10 euro in de wacht slepen. Het totaal aantal free bets dat je verzamelt, hangt af van je eerste storting. Je krijgt namelijk 100% van je eerste storting uitgekeerd in free bets.

Bij Bet365 krijg je tot maximum 100 euro extra. De geldsom die je ontvangt, komt ook hier overeen met je eerste storting. Van zodra je het bedrag van je storting hebt ingezet, is het alleen nog wachten tot deze weddenschappen afgehandeld zijn. Vervolgens komt jouw wedkrediet in de vorm van free bets tevoorschijn. Een mooie boost voor je bankroll in aanloop naar het WK 2022.

WK 2022 voorspellen: beginnen met wedden op voetbal

Als je wil beginnen met wedden op voetbal, is het vanzelfsprekend belangrijk om de basisbegrippen te begrijpen. Deze kennis zal je helpen bij al je WK 2022 voorspellingen. Bij Betmanbegins leren we je welke weddenschappen er zijn, hoe je de kans op winst maximaliseert, hoe bookmakers werken en hoeveel je best inzet op één weddenschap. Hieronder gaan we kort in op de verschillende onderwerpen. Wil je echt de diepte ingaan, bezoek dan onze ‘leer wedden op sport’ pagina.

Eerst en vooral is er een fundamenteel verschil tussen een pre-match weddenschap en een live weddenschap. Pre-match betekent dat je voorspelling afgesloten wordt alvorens de wedstrijd van start gaat. Zo kan je nu al inzetten op de wedstrijden van Nederland tijdens de groepsfase op het WK in Qatar. Live betekent dat je inzet wanneer een wedstrijd al effectief aan de gang is. Soms voltrekt zich tijdens een wedstrijd een interessante ontwikkeling zoals een rode kaart, waarop je dan direct kan inspelen door middel van een live weddenschap. Leer meer over pre-match en live weddenschappen.

Een Rode Kaart Kan Voor Een Interessante Live Weddenschap Zorgen

Voorts moeten we ook een onderscheid maken tussen enkelvoudige of single weddenschappen en meervoudige of multiple weddenschappen. Het is één van de meest gemaakte beginnersfouten om in te zetten op lijstjes. Spelers willen graag een klapper maken door meerdere wedstrijden te combineren, maar in werkelijkheid vergroot je alleen maar de kans op verlies. Bij Betmanbegins willen we je dan ook echt op het hart drukken om ver weg te blijven van combinatie weddenschappen. Speel in plaats daarvan uitsluitend enkelvoudige weddenschappen. Leer meer over enkelvoudige en meervoudige weddenschappen.

Bookmakers zullen voor elke wedstrijd van het WK 2022 diverse wedmogelijkheden aanbieden. Zo kan je inzetten op de winnaar van een wedstrijd, het aantal goals en de doelpuntenmaker. Hoeveel je aan jouw sportweddenschap verdient, wordt bepaald door de odds die een bookmaker aanbiedt. 

Plaats weddenschappen op:

  • winnaar, verliezer of gelijkspel
  • aantal goals
  • wie er scoort

Odds, ook gekend als noteringen of quoteringen, komen overeen met het aantal keer dat je inzet zich vermenigvuldigt als jouw wedtip winnend is. Wanneer je dus inzet dat Nederland zijn eerste wedstrijd in Qatar wint aan odds van 1.70, krijg je 1,70 keer je inzet uitbetaald door de bookmaker. Een inzet van 10 euro levert dan een uitbetaling van 17 euro op. Uiteraard gaat deze stelling enkel op als Oranje effectief aan het langste eind trekt tegen Senegal.


Bram
Bram & Max

"Als de daadwerkelijke kans op een gebeurtenis die van de gespeelde odds overstijgt, is er sprake van een succesvolle weddenschap"

— Bram & Max, Tippersduo Betmanbegins

Andere populaire wedmarkten zijn beide teams scoren en draw no bet. BTTS of both teams to score heeft logischerwijs slechts twee mogelijke uitkomsten: “Ja” of “Nee”. Ofwel scoren beide teams, ofwel niet. Draw no bet betekent dat je weddenschap ongeldig is bij een gelijkspel. Bij bijvoorbeeld een 1-1 eindstand krijg je je inzet dus terugbetaald. In ruil voor het verlaagde risico bij een draw no bet weddenschap zijn de odds op het ingezette team lager. Laten we er het voorbeeld van Senegal – Nederland opnieuw even bijnemen. Als je inzet op winst voor Nederland, krijg je hiervoor een notering van 1,70 aangeboden. Voor een draw no bet weddenschap op Oranje is de quotering met 1,27 een stuk lager.

Tot slot is bankroll management cruciaal als je begint met wedden op voetbal. Simpel gezegd is je bankroll het totale bedrag dat je bereid bent om te gebruiken voor je weddenschappen. Dit is dus een ruimer begrip dan de som van de saldo’s op je bookmaker accounts. Maak niet de fout om te grote inzetten te hanteren, maar zet altijd tussen 0,2% en 2% van je bankroll in. Stel dat je totaal beschikbare budget voor weddenschappen €1000 bedraagt, dan zet je dus minimum €2 en maximum €20 in. Dit lijkt weinig, maar helpt om periodes met pech zonder kleerscheuren door te komen. Leer meer over bankroll management.


Matthias
Matthias

"Zonder goed bankroll management loopt het vroeg of laat verkeerd af met je voorziene geld voor sportweddenschappen"

— Matthias, Tipper Betmanbegins

→ Op deze pagina vind je meer informatie over leren wedden op sport

WK 2022 wedtips: speciale aanbiedingen voor Oranje

Niet alleen jij staat te popelen voor het WK 2022, maar ook bookmakers zijn er helemaal klaar voor. Je mag er zeker van zijn dat elke aanbieder van sportweddenschappen met heel wat acties op de proppen zal komen voor het toernooi in Qatar. Denk hierbij aan verhoogde odds, free bets en diverse bonussen

Om nog net dat beetje extra spanning toe te voegen aan de wedstrijden van Nederland, zorgen heel wat bookmakers voor speciale aanbiedingen rond de wedstrijden van Oranje. Onderstaand een overzicht van de promoties die momenteel gelden op de ploeg van Louis van Gaal.

WK 2022 bookmakers wedmarkten aanbod

Om de vier jaar verschijnen de sterspelers op het wereldtoneel. Op het vlak van wedden op sport is dit het échte hoogtepunt. Alles waar je aan kunt denken bij wedden op het WK 2022 zal beschikbaar zijn. Het volledige WK 2022 voorspellen wordt pittig, maar iedereen zal ongetwijfeld een wedmarkt vinden die hem op het lijf geschreven is.

Voor élke wedstrijd op het WK 2022 zullen de gebruikelijke wedmarkten beschikbaar zijn. Denk hierbij aan de winnaar van een wedstrijd, het aantal goals, doelpuntenmakers, both teams to score en draw no bet. Daar blijft het echter niet bij. Tijdens een WK zijn de wedopties immers nog veel uitgebreider dan tijdens de reguliere competities.

Daarnaast zorgen de bookmakers ook voor speciale wedmarkten, waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan dacht. Voorbeelden hiervan zijn:

  • het totaal aantal schoten van een team
  • schoten (op doel) van individuele spelers
  • een doelpunt met het hoofd

Zo kan je bijvoorbeeld inzetten dat Memphis Depay tegen Senegal ‘meer dan 2,5 schoten’ afvuurt. Of dat Steven Bergwijn ‘meer dan 0,5 schoten op doel’ laat optekenen tijdens Nederland - Ecuador. Dit laatste voorbeeld heeft betrekking op gekadreerde doelpogingen. Je kan ook nog een stap verder gaan en voorspellen dat Cody Gakpo met het hoofd scoort tijdens Nederland - Qatar. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Julian
Julian

"Steven Bergwijn schiet dit seizoen gemiddeld 1,21 keer op doel per wedstrijd"

— Julian, Tipper Betmanbegins

WK 2022 outright weddenschappen

Voor spelers die houden van sportweddenschappen over een langere tijdsspanne zijn outrights de ideale oplossing. Met outright weddenschappen kan je bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van het WK 2022. Daarnaast kan je ook voorspellen wie de topschutter wordt in Qatar of wie de meeste assists weet af te leveren. 

Al hoeven outright weddenschappen niet noodzakelijk over een volledig toernooi te gaan. Zo kan je ook de winnaar van elke WK-groep voorspellen of inzetten op welke twee landen volgens jou zullen doorstoten naar de achtste finales. Je kan eveneens proberen in te schatten waar het toernooi eindigt voor een bepaald land. Schopt Nederland het tot in de finale? Of blijven ze steken in de kwartfinales?

Volgens Unibet is Brazilië de favoriet om straks met de wereldbeker aan de haal te gaan. Neymar & co liggen dus in polepositie, al moet de Seleção volgens de bookmaker wel serieus rekening houden met Frankrijk en Engeland.


Don
Don

"Outrights zijn amusant, maar bookmakers hanteren een relatief grote winstmarge op dit type weddenschappen"

— Don, Tipper Betmanbegins

→ Ontdek hier alles over de WK 2022 eindwinnaar voorspellen

Top spelers WK Qatar

Op het vlak van topscorers zijn er twee giganten die tijdens de transferperiode bij hun club bleven ondanks heel wat geruchten. De ene werd maandenlang gelinkt aan Manchester City, terwijl de andere aan de mouw werd getrokken door zijn jeugdliefde Real Madrid. Het gaat hier natuurlijk om Harry Kane en Kylian Mbappé. Mede door hun op papier moeiteloze groepsfase prijken beide spelers bovenaan de topfavorietenlijst om de Golden Boot binnen te halen. Als de spitsen van Engeland en Frankrijk vaak de netten doen trillen tijdens die drie wedstrijden, ligt de weg naar het topschutterschap open. Kane weet hoe het voelt, want de spits van Tottenham wist zich in 2018 al te kronen tot WK topscorer. Voor Mbappé is dit met zijn 23-jarige leeftijd dan weer een erg mooie uitdaging.

Uiteraard stopt het niet bij deze twee spitsen. In november en december lopen er namelijk nog heel wat scherpschutters rond op de Qatarese velden. Denk maar aan de technische Zuid-Amerikanen zoals Neymar en Lionel Messi. Hoe kunnen we nu om de twee flankaanvallers van PSG heen? Beide spelers hebben tot dusver een fantastische carrière, maar slaagden nog niet in hun opzet op het wereldtoneel. Wie weet bezorgen zij als topschutter hun land wel een delirium? Wie Messi zegt, denkt natuurlijk meteen ook aan Cristiano Ronaldo...

Om af te sluiten moeten we nog twee bonkige topspitsen vermelden: Karim Benzema en Romelu Lukaku. De ene is aan zijn 14e jaar toe bij Real Madrid, de andere keerde maar al te graag terug naar zijn grote liefde Inter Milaan. Beide aanvallers staan garant voor doelpunten en verkeren in de vorm van hun leven. Eens in de box zijn ze niet meer te stoppen, maar is er voldoende toevoer om op 18 december de Golden Boot in ontvangst te mogen nemen?

Lukaku Keert Terug Naar De Serie A

→ Ontdek hier alles over de WK 2022 topscorer voorspellen

Op basis van die toevoer berekenden de bookmakers ook odds voor de speler met de meeste assists. Lasergestuurde voorzettenmachine Kevin De Bruyne moet zijn favorietenrol delen met Messi en Neymar. De Argentijn had van de drie voorgaande spelers de meeste assists in eigen competitie, namelijk 14. De spelverdeler van Manchester City haalde er 8 en Neymar bleef steken op 6 stuks. Toch is internationaal voetbal helemaal anders. Zo is Messi bij Argentinië vaker de goalgetter dan de aangever. In functie van Lukaku lijkt De Bruyne toch de grootste kanshebber om zich deze eretitel toe te eigenen. Wist je trouwens dat er op het WK in 2018 te Rusland maar liefst 17 spelers waren die twee assists achter hun naam hadden staan? Niemand deed toen beter. Je hoeft dus heus geen mirakels te verrichten om de assistkoning te worden, al zijn het aantal wedstrijden uiteraard niet oneindig. Bij het zoeken naar een wedtip op assists, is het zeer interessant om te weten wie de corners en vrije trappen zal nemen op het WK 2022.


Robin
Robin

"De Bruyne verkeert in bloedvorm. Zijn assistenteller staat dit seizoen al op 12 stuks"

— Robin, Tipper Betmanbegins

→ Ontdek hier alles over de WK 2022 meeste assists voorspellen

Voorspel WK 2022 groepswinnaar

Bij zowat iedere legale bookmaker in Nederland zal je kunnen inzetten op wie de groepsfase als leider zal afsluiten, maar ook wie als tweede weet door te stoten. Het WK voorspellen begint dus al vóór de knock-outfase! In onderstaand stukje staat de notering voor groepswinst tussen haakjes achter de favoriet(en) per groep. Deze quoteringen zijn afkomstig van Unibet en dateren van begin augustus 2022. Als jij deze tekst op een later moment leest, wees je er dan van bewust dat odds fluctueren doorheen de tijd. Als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay straks geblesseerd moeten afhaken, spreekt het voor zich dat de noteringen op Nederland zullen stijgen.

Op het WK in Qatar zijn er acht groepen in alfabetische volgorde. Bij dit soort weddenschappen is je risicobereidheid van doorslaggevende aard. Kies je voor de absolute favoriet aan lage odds of waag je je kans op een outsider aan hogere odds? We doorlopen even de groepen zodat je te weten komt welke landen elkaar zullen bekampen.

In groep A vinden we Nederland, Senegal, Ecuador en Qatar. Op papier zou Nederland dus helemaal zeker moeten zijn van de volgende ronde, waarschijnlijk zelfs als groepswinnaar (1,52). De tweede plaats zal een strijd worden tussen het Senegal van Sadio Mané en Ecuador. Laatstgenoemde mag dan wat minder spraakmakende namen in de rangen hebben, maar als collectief staan ze wel sterk. Qatar lijkt als gastland een mirakel te moeten verrichten om door te stoten naar de achtste finales.

Wk Qatar 2022 Groep A

In groepen B, C en G vinden we uitgesproken favorieten op groepswinst met respectievelijk Engeland (1,30), Argentinië (1,48) en Brazilië (1,25). Engeland moet voorbij Wales, de VS en Iran. Argentinië neemt het dan weer op tegen Mexico, Polen en Saoedi-Arabië. Brazilië moet op zijn beurt komaf maken met Zwitserland, Servië en Kameroen. Appeltje-eitje, toch? De tweede plekken gaan in groep B tussen Wales en de VS, in groep C tussen Mexico en Polen en in groep G zal het tussen Zwitserland en Servië gaan.

Wk Qatar 2022 Groep B
Wk Qatar 2022 Groep C
Wk Qatar 2022 Groep G

Wat betreft groepswinst hebben we in groep E een heerlijk duel. Spanje (1,95) en Duitsland (2,10) zullen daar uitvechten wie als leider de knock-outfase induikt. Dat beide ploegen door zullen stoten, lijkt een uitgemaakte zaak. Japan en Costa Rica zijn normaliter niet van het kaliber om deze Europese grootmachten te verrassen. 

Wk Qatar 2022 Groep E

In groep H vinden we eenzelfde scenario tussen Portugal (1,80) en Uruguay (2,75). Voor de eerste plek mogen ze het onder elkaar uitvechten, maar met Ghana en Zuid-Korea lijkt ook hun ticket naar de volgende ronde verzekerd.

Wk Qatar 2022 Groep H

Dan rest ons enkel nog groepen D en F. In groep D lijken Frankrijk (1,42) en Denemarken (3,75) zeker van de achtste finales aangezien Tunesië en Australië over heel wat minder kwaliteit beschikken. Hun spelers hebben een pak minder ervaring op het hoogste niveau in vergelijking met de Denen en Fransen. Voor groep F heeft België (1,55) de beste papieren, al zitten ze wel in een groep met echte outsiders. Kroatië, Marokko en Canada zijn namelijk drie ploegen waar je niet zomaar overheen walst. Groep F zou dus wel eens de leukste groepsfase van de acht kunnen worden.

Wk Qatar 2022 Groep D
Wk Qatar 2022 Groep F

Naast de groepswinnaars en doorstotende ploegen te voorspellen, kan je ook inzetten op de eindwinnaar van het WK 2022 op basis van de groepen. Je kan dus aangeven in welke groep de wereldbekerwinnaar volgens jou zal zitten. Voor deze wedmarkt is groep E favoriet aangezien Spanje én Duitsland daar onderdeel van uitmaken. Op die manier wed je dus op twee paarden.

Wedden op Oranje tijdens het WK in Qatar

Met een Oranje hart zal er tijdens het WK in Qatar waarschijnlijk wel een moment komen dat je zal wedden op Nederland. Niemand is immers beter op de hoogte van de ploeg van Louis van Gaal dan een rasechte Nederlander zelf. Je hebt als eerste toegang tot de laatste nieuwtjes, je volgt de spelers dagelijks én je kan inschatten hoe alles leeft binnen de ploeg. Dit is hét moment om er je voordeel uit te halen.

Het Nederlands elftal reist als een échte outsider af naar Qatar. Zonder druk kunnen onze manschappen hun toernooi op gang trappen. Bij Circus krijg je odds van 13 aangeboden als Oranje het WK weet te winnen. Als je voorspelt dat we de finale halen, staat hier een notering van 6,50 tegenover. Van concurrentie in de groepsfase lijkt amper sprake. Enkel het Senegal van Mané zou tegenstand mogen opleveren voor de Nederlanders. Senegal kroonde zich begin dit jaar namelijk voor het eerst tot Afrikaans kampioen na een spannende penaltyreeks tegen Egypte. Het was nota bene de sinds dit seizoen nieuwe flankaanvaller van Bayern die heel Senegal in extase bracht. Met Ecuador en gastland Qatar als kleine broertjes in de groep ligt de weg voor Oranje helemaal open naar groepswinst. Vertrouwen tanken is dus de boodschap in de groepsfase.

Als Nederland effectief zijn groep winnend weet af te sluiten, mogen we ons opmaken voor een wedstrijd tegen de tweede uit groep B. In die groep vinden we Engeland, Iran, de VS en Wales terug. Dat Engeland groepswinnaar wordt, staat in principe buiten kijf. Het lijkt dan ook tussen Wales en de VS te gaan als mogelijke tegenstander van Oranje in de achtste finales. Ook deze twee ploegen zouden een haalbare kaart moeten zijn voor Nederland.

Met vier relatief makkelijke wedstrijden zijn er dus opportuniteiten om te wedden op Nederland. In Rusland had Kane genoeg aan zes doelpunten om topschutter te worden, dus waarom zou Depay het dit jaar niet kunnen waarmaken? De spits van FC Barcelona is een absolute outsider aan 26 keer je inzet bij Jack’s, maar het is zeker niet onmogelijk wat ons betreft. Je hoeft helemaal niet de grootste naam te zijn om de Golden Boot in de wacht te slepen. Wie had immers verwacht dat de Colombiaanse James Rodríguez in 2014 topscorer zou worden?

Wil je graag naar het Midden-Oosten afreizen om Oranje aan te moedigen? Let dan zeker op deze 10 zaken bij het reizen naar Qatar voor het WK.

→ Ontdek hier alles over wedden op Nederland

Wedden op andere landen tijdens wereldkampioenschap voetbal

Het is niet omdat je een Nederlands paspoort hebt dat je enkel op Oranje mag inzetten. Er zijn natuurlijk nog heel wat andere landen waar interessante WK 2022 wedtips voor beschikbaar zijn. Zoals in elk groot toernooi zijn er meerdere favorieten. Het is al 20 jaar geleden dat er een niet-Europees land zich tot wereldkampioen wist te kronen. Argentinië was er in 2014 dichtbij, maar verloor de finale van Duitsland na een doelpunt van Mario Götze in de verlengingen. Aan Messi & co om op het WK 2022 revanche te nemen.


Flip Tip
Flip Tip

"Wist je dat Argentinië al 35 wedstrijden op rij ongeslagen is? Check onderstaande tweet voor hun indrukwekkende reeks"

— Flip Tip, Tipper Betmanbegins

→ Ontdek hier alles over wedden op Argentinië

De recordhouder

Voor Brazilië is het de 22ste deelname aan het wereldkampioenschap. De Seleção miste nog geen enkel WK en gaat op zoek naar een zesde eindoverwinning. De Goddelijke Kanaries zijn recordhouder, maar ze staan dus wel al droog sinds 2002. Het overgrote deel van de huidige kern zal zich waarschijnlijk niets herinneren van de finale in Yokohama. Toch zal het hen ongetwijfeld ingepeperd zijn wat een overwinning zou betekenen voor het land waar voetbal heilig is.


Betman
Betmanbegins

"Brazilië is op papier dé topfavoriet voor WK-winst. Alle bookmakers zijn het hierover eens en bieden de laagste odds aan op de Seleção"

— Betmanbegins, Oprichter en Tipper Betmanbegins

→ Ontdek hier alles over wedden op Brazilië

Een sterrenelftal

Over naar Europese ploegen, waar we het merendeel aan favorieten en outsiders vinden voor dit WK. Acht van de tien landen die volgens de bookmakers het meeste kans maken op eindwinst zijn Europees. De hoogst geklasseerde is Frankrijk. Het sterrenelftal met Mbappé, Benzema, Kanté, Pogba en Lloris heeft hun titel te verdedigen. In Rusland klopten Les Bleus outsider Kroatië met 4-2 cijfers in de finale.

Kan Frankrijk Ook Op Het Wk 2022 In Qatar Schitteren?

→ Ontdek hier alles over wedden op Frankrijk

Football's coming home?

Engeland, dat met Kane op de vorige editie de topschutter afleverde, staat ook in het lijstje der favorieten. Met de Premier League huisvesten ze de grootste competitie ter wereld, maar het is van 1966 geleden dat de Three Lions nog een prijs pakten. Vorig jaar waren ze er rotsvast van overtuigd dat voetbal naar huis zou terugkeren door Europees kampioen te worden, maar het werd “Football’s coming Rome!”. Was een nieuw penaltytrauma de wake-upcall voor een gouden generatie om zich in Qatar helemaal te tonen, of zal Engeland verlamd spelen door de stress?

→ Ontdek hier alles over wedden op Engeland

The Last Dance

Als je de woorden gouden generatie laat vallen, dan moet je het ook over België hebben. De kranten koppen al jaren dat hun gouden generatie het waar zal maken, maar een prijs blijft uit. De Rode Duivels schopten het zelfs nog geen enkele keer tot een finale in een groot toernooi. Aangezien dit mogelijk het laatste WK van heel wat Duivels zal worden, staat het toernooi van de waarheid voor de deur. Kunnen Hazard, Lukaku en De Bruyne hun ploeg naar doelpunten leiden? Met Courtois in doel hebben ze alvast een ervaren winnaar tussen de palen. De boomlange doelman hielp Real Madrid vorig seizoen eigenhandig aan de beker met de grote oren en won op de Ballon d'Or uitreiking de trofee voor de beste doelman ter wereld. Kan hij ook de Rode Duivels inspireren?

→ Ontdek hier alles over wedden op België

De wederopstanding

Als schaduwfavorieten vinden we verder nog Spanje, Portugal en Duitsland. De drie Europese landen hebben een compleet verschillende voorgeschiedenis de laatste jaren. Bij Spanje draait alles om de wederopstanding. Na een ware hegemonie met het gekende tiki-taka voetbal van 2004 tot 2012 viel La Roja in een diep dal. De kampioenschappen sindsdien staan gekend als nationale pijn in Spanje. In 2014 kregen ze een 1-5 om de oren van Nederland in een groepsfase die ze niet overleefden. In 2018 botsten ze op gastland Rusland na strafschoppen. Onder Luis Enrique moet het in Qatar een stuk beter dan de voorbije twee edities.

→ Ontdek hier alles over wedden op Spanje

CR7 als speler-trainer?

Portugal teert al sinds het EK van 2008 op Ronaldo. Toch werd hun laatste prijs gepakt zonder hem op het veld, namelijk op Euro 2016. Het was Éder die Portugal na verlengingen voorbij gastland Frankrijk trapte. Tijdens die wedstrijd raakte Ronaldo geblesseerd en werd hij spontaan bondscoach. Fanatieker dan toenmalig Fernando Santos stuwde hij zijn ploegmakkers aan, tot tranen toe. Weinig spelers die de wereldbeker zó graag in hun prijzenkast willen plaatsen als CR7. De vraag is echter of de huidige kern daartoe in staat is? Met João Cancelo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva en João Félix is er zeker en vast talent voorhanden, maar kunnen ze opboksen tegen de wereldmachten van nu?

→ Ontdek hier alles over wedden op Portugal

Een nieuw tijdperk

Voor Duitsland worden de laatste twee decennia gekenmerkt als de jaren onder Joachim Löw. De bondscoach lag al enkele keren stevig onder vuur en wordt nu opgevolgd door ex-Bayern München trainer Hansi Flick. Het WK in Qatar wordt de vuurdoop voor de gewezen assistent-bondscoach van de Duitsers. Flick moet deze generatie naar een vijfde wereldtitel zien te leiden. Spelers als Kai Havertz, Timo Werner en Joshua Kimmich zullen nog wel enkele edities deelnemen, maar voor Manuel Neuer, Thomas Müller en Toni Kroos zou dit wel eens het laatste WK kunnen worden. Jeugdig enthousiasme gecombineerd met ervaren rotten, het ideale recept voor een kampioenenploeg. Bookmakers schatten die Mannschaft in als schaduwfavoriet bij hun WK 2022 voorspelling.

Hans-Dieter Flick

→ Ontdek hier alles over wedden op Duitsland

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross