WK 2022 wedden op Portugal

Sinds het EK 2008 staat het Portugese voetbal gekend als het “Cristiano Ronaldo tijdperk”. Nadat de Geração de Ouro ("Gouden Generatie") van 1990 tot 2006 geen hoofprijs wist te pakken, kwam alle druk op de schouders van een jonge Ronaldo terecht. Waar Luís Figo en Rui Costa niet in slaagden, moest Ronaldo het wel klaar te zien spelen.

CR7 maakte Portugal nog voetbalgekker dan ze al waren. Het orgelpunt werd het EK 2016 in Frankrijk. Tegen het gastland wonnen de Portugezen hun eerste hoofdprijs. Ze werden Europees kampioen dankzij hun GOAT! Drie jaar later voegden ze ook de allereerste Nations League aan hun prijzenkast toe. Dit jaar is de leuze “the sky is the limit”. Deze editie is hoe dan ook Ronaldo’s laatste wereldkampioenschap, het is erop of eronder.

WK 2022 – kwalificatie Portugal

Portugal plaatste zich niet rechtstreeks via de groepsfase. Het was Servië dat verrassend groep A won. De Serviërs haalden 20 punten in een groep met verder nog Ierland, Luxemburg en Azerbeidzjan. Portugal verzamelde drie punten minder en was veroordeeld tot de play-offs om een WK-ticket te bemachtigen. Die kwalificaties liepen vlotter dan verwacht. Turkije (3-1) en Noord-Macedonië (2-0) werden vlot aan de kant geschoven. De Portugezen mogen laatstgenoemde overigens wel bedanken. Dankzij een doelpunt in minuut 92 van Aleksandar Trajkovski werd Italië namelijk uitgeschakeld door Noord-Macedonië. Een op papier zwaar duel met de Azzurri werd zo onverwacht vermeden.

LandPuntenGoals gemaaktGoals tegenGoals verschil
Servië201899
Portugal1717611
Ierland91183
Luxemburg9818-10
Azerbeidzjan1518-13

WK 2022 – Portugal selectie

Hoewel iedereen het steeds over Ronaldo heeft, lopen er nog heel wat andere grote namen rond in de Portugese selectie. Onder leiding van Fernando Santos, die sinds 2014 aan het roer staat, trekt Portugal naar Qatar.

De onbetwiste titularis tussen de palen is de 22-jarige Diogo Costa van Porto. Rui Patrício kreeg tijdens de Nations League nog speelminuten, maar toch wordt Costa in doel verwacht in Qatar. Achterin is de beenharde Pepe de dragende kracht. Samen met Danilo Pereira, Nuno Mendes en João Cancelo vormt hij de vaste verdediging van Portugal.

Het middenveld bestaat steevast uit een driehoek met Rúben Neves van Wolverhampton als verdedigende pilaar. Voor hem krijgen Bernardo Silva en Bruno Fernandes een vrije rol centraal op het veld. Voorin worden de flanken bezet door spelers als Diogo Jota, Gonçalo Guedes, Rafael Leão en Otávio. Santos roteert vaak met zijn flankspelers zodat ze fris blijven en impact kunnen maken met hun snelheid. Twee spelers van het genoemde viertal zullen steeds in steun en functie van de man waar het allemaal om draait spelen: Cristiano Ronaldo.

WK 2022 – speelschema Portugal

Portugal loot een zeer haalbare poule. In groep H treffen ze Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. De verwachting is dat Portugal – samen met Uruguay - vrij vlot weet door te stoten. Wellicht zullen zij onderling uitvechten wie met de groepswinst aan de haal gaat. Bekendste naam bij Ghana is die van Ajacied Mohammed Kudus. Bij Uruguay is het vooral uitkijken naar Darwin Núñez, die afgelopen zomer voor 75 miljoen euro van Benfica naar Liverpool verhuisde.


Speeldag 1: Portugal - Ghana
Donderdag 24 november 2022 17:00
Stadium 974, Doha, Qatar

Speeldag 2: Portugal - Uruguay
Maandag 28 november 2022 20:00
Lusail Iconic, Lusail, Qatar

Speeldag 3: Zuid-Korea - Portugal
Vrijdag 2 december 2022 16:00
Education City, Ar Rayyan, Qatar

WK 2022 – wedtips Portugal

Bij Betmanbegins ben je gedurende het hele WK 2022 aan het juiste adres voor de beste wedtips. Onze Betman Tippers zullen je voorzien van heel wat wedtips voor verschillende landen. Dat geldt ook voor Portugal op het WK 2022. Voor je dus gaat inzetten op Portugal doe je er goed aan om je eerst in te lezen bij Betmanbegins.

Portugal is favoriet om hun groep te winnen. Enkel Uruguay kan hen iets in de weg leggen en zelfs zij lijken toch van een iets te laag niveau om de Portugezen écht te bedreigen. Bij Unibet vind je een notering van 1,80 wanneer Portugal als groepswinnaar doorstoot uit groep H. Deze WK-odds lijken iets te hoog aangezien de manschappen van Santos over heel wat meer kwaliteit en automatismen beschikken dan Uruguay.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross