WK 2022 topscorer voorspellen

Het is de droom van elke jonge voetballer om op een wereldkampioenschap te spelen. Het belang van het land primeert, maar toch is er ook een individuele prijs te winnen op zo’n toernooi. Om de vier jaar kroont één speler zich namelijk officieus tot beste spits ter wereld. Wie wordt topscorer op het WK 2022 in Qatar?

De kansen van spelers om topscorer te worden, kan je het best inschatten bij de bookmakers. Hoe lager de odds zijn, des te hoger de kans is dat die speler topscorer op het WK 2022 wordt. Op basis van jouw eigen inschatting kan je vervolgens nagaan of er value is om de topschutter voor het WK 2022 te voorspellen.

WK 2022 – favorieten topscorer

Er zijn heel wat kanshebbers om op te wedden als topscorer voor het WK 2022. Volgens de bookmakers zijn er twee favorieten om met de Gouden Schoen naar huis te gaan. Harry Kane en Kylian Mbappé staan bovenaan het lijstje met topspitsen. Beide spelers worden aan noteringen van 9,00 aangeboden bij de bookmakers. Dat betekent dat ze elk ongeveer 11% toebedeeld krijgen om die felbegeerde Gouden Schoen in de wacht te slepen.

Kane (9) zou zichzelf opvolgen als hij dit jaar topscorer weet te worden. De Engelse aanvaller scoorde op het WK 2018 in Rusland maar liefst zes keer, het vaakst voorkomende doelpuntentotaal van de topscorer sinds 1982. Zeven topscorers in de laatste tien edities maakten namelijk zes goals en wonnen daarmee de Gouden Schoen. Opvallend is dat Kane vijf van die zes doelpunten al maakte in de groepsfase. Een gunstige loting kan dus een enorme boost geven aan het doelpuntentotaal. Na de groepsfase is het een stuk moeilijker om tot scoren te komen aangezien wedstrijden dan vaak lang gesloten blijven.

De andere favoriet om topscorer te worden is Mbappé (9). De Franse spits van Paris SG kende door geflirt met Real Madrid een turbulente transferzomer. Uiteindelijk bleef de nog altijd maar 23-jarige Mbappé in Parijs om vol voor de eindzege in de Champions League te gaan. Bij de nationale ploeg haalde Mbappé al het hoogst mogelijke. In 2018 mocht hij de wereldbeker al de lucht in hijsen. Als jongste Franse doelpuntenmaker op een WK én tweede tiener die scoorde in een WK-finale na Pelé schoot hij zichzelf meerdere malen in de geschiedenisboeken. Dit jaar zal hij maar al te graag nog een bladzijde extra geschiedenis schrijven bij de nationale ploeg.

WK 2022 – outsiders topscorer

Het stopt uiteraard niet bij die twee spitsen. Bij Frankrijk loopt een Benzema (13) in de vorm van zijn leven rond. In de herfst van zijn carrière is de Fransman naar zijn hoogtepunt toegegroeid. Benzema werd zes jaar lang uit de Franse selectie geweerd door een schandaal met Mathieu Valbuena, maar zal dit jaar zijn opwachting maken op het WK 2022 in Qatar.

Aangezien Brazilië volgens de bookmakers licht favoriet is om het WK 2022 te winnen, bekijken we ook even wie hun topscorer zou kunnen worden. Neymar (13) heeft met een kleine 8% de grootste kans van alle Brazilianen om de Gouden Schoen in te lijven. Het technische goudhaantje trapt de penalty’s, is zo goed als tweebenig en kan zich moeiteloos tot kansrijke posities dribbelen. Met Servië, Zwitserland en Kameroen in de groepsfase treft hij evenwel geen hapklare brokken om zijn doelpuntentotaal eenvoudig aan te dikken.

De twee GOAT’s zijn toe aan hun laatste editie op een wereldkampioenschap. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi werden op geen enkel WK topscorer en zouden daar maar wat graag verandering in brengen. Een quotering van 15 wordt aan beide spelers toegekend, wat neerkomt op zo’n 7% kans. Of één van beide de topscorerstitel nu binnenhaalt of niet, ze zullen de geschiedenisboeken ingaan als absolute legendes.

WK 2022 – Memphis Depay topscorer

Een interessante WK 2022 wedtip is dat Depay (26) topscorer wordt op het WK 2022 in Qatar. Het klinkt op het eerste gezicht misschien bizar dat we hem eruit pikken. Grote namen als Kane, Mbappé en Benzema zijn immers de ultieme favorieten om met deze individuele prijs aan de haal te gaan. Toch kan het interessant zijn om out-of-the-box te denken bij dit soort sportweddenschappen. Nederland treft met Ecuador en Qatar in de groepsfase twee landen die enkele maatjes te klein zullen zijn. Hierdoor kan Depay zijn doelpuntentotaal een enorme boost geven. Eenzelfde scenario als bij Kane kan zich dus ontvouwen voor de Nederlandse spits. Depay kan een gouden zaak doen in de groepsfase en zomaar de topscorerstitel mee naar huis nemen. Aan odds van 26 lijkt deze wedtip alvast heel wat value te hebben gezien de gunstige groepsloting enerzijds en de afwachtende knock-out wedstrijden anderzijds.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross