WK 2022 meeste assists voorspellen

Op het WK 2022 stopt het niet bij wedden op de topscorer. Het overgrote deel van doelpunten komt namelijk tot stand op aangeven van een ploegmakker. Die aangevers of assistengevers worden ook beloond op het wereldkampioenschap. Bij de bookmakers kan je namelijk voorspellen wie de meeste assists zal geven op het WK 2022 in Qatar.

De kansen van spelers om de meeste assists te geven, kan je het best inschatten bij de bookmakers zelf. Hoe lager de odds zijn, des te hoger de kans is dat die speler het meeste assists op het WK 2022 weet te geven. Op basis van jouw eigen inschatting kan je vervolgens nagaan of er value is om de assistenkoning van het WK 2022 te voorspellen.

Wat is een assist?

Voor we in de noteringen duiken, moeten we misschien kort even uitleggen wat een assist precies inhoudt. Het wedden op assists gebeurt namelijk door vrij weinig spelers. De meeste bookmakers baseren zich voor het toekennen van een assist op de gegevens van statistieken provider Opta. De omschrijving bij Opta is vrij vertaald de volgende: de medespeler die de bal als laatste raakt vóór de scorende speler krijgt de assist op z’n naam. Wanneer de bal in de tussentijd nog wordt aangeraakt door een tegenstander, is het afhankelijk van de situatie of de assist wordt toegekend. Als de bal ook zonder aanraking van de tegenstander bij de doelpuntenmaker terecht was gekomen, krijgt de betreffende speler alsnog de assist toegewezen.

Deze wedmarkt is zeer moeilijk in te schatten aangezien er op een groot toernooi vaak vrij weinig assists zijn. De reden hiervoor is dat ook het doelpuntentotaal van een ploeg aan de lage kant is. Vorig WK in Rusland kroonden maar liefst 17 spelers zich officieus tot assistenkoning van het WK met amper twee assists achter hun naam. Echter betekent dat niet dat als je op één van die spelers had ingezet dat je wedtip winnend was. Jouw gewonnen bedrag zal namelijk gedeeld worden door het aantal andere winnaars op die wedmarkt. In het geval van het WK 2018 in Rusland werd je winst dus door 17 gedeeld. Een flinke domper op de feestvreugde!

WK 2022 – favorieten meeste assists

Zoals eerder aangegeven is het vrij moeilijk om de assistenkoning van een toernooi te voorspellen. Toch schuiven de bookmakers drie spelers naar voor als kanshebbers op deze individuele titel. Ze krijgen elk noteringen van 12 toegekend, wat betekent dat ze volgens de bookmakers elk zo’n 8% kans maken op de prijs. In Rusland maakten ze alle drie deel uit van het 17-tal dat met twee stuks de meeste assists afleverde.

Allereerst hebben we Kevin De Bruyne. De Belg staat gekend als assistengever en zal voor de toevoer van Romelu Lukaku moeten zorgen. Als verbindingsman tussen het middenveld en de aanval zal De Bruyne nagenoeg iedere aanval op gang zetten. Hij is alvast ontzettend in vorm want bij Manchester City stond hij dit seizoen al garant voor assists aan de lopende band. Is de rest van de Gouden Generatie aan Belgen ook klaar voor hun ‘last dance’?

De andere twee favorieten zijn PSG-ploegmakkers Lionel Messi en Neymar. Beide Zuid-Amerikanen stapelden de goals en assists op tijdens de reguliere competitie, maar moeten het nu ook op internationaal vlak gaan waarmaken. Daar zullen ze weliswaar elkaar niet hebben om de passes af te werken. Toch loopt bij zowel Argentinië als Brazilië meer dan voldoende kwaliteit rond de goudhaantjes om de netten te doen trillen op aangeven van hen.

WK 2022 – Nederlandse assistenkoning

Net als bij de topscorers vinden we ook hier met Memphis Depay de grootste kanshebber voor Oranje. De man die de aanvalslinie van Nederland zal leiden, krijgt een notering van 31 toegekend door de bookmakers. Of Depay het balletje daadwerkelijk vaak opzij zal leggen in plaats van zelf af te drukken, durven we te betwijfelen. Drie andere spelers van Oranje werden eveneens opgenomen in de lijst: Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen. De drie middenvelders krijgen odds van 51 toegekend. Ze zorgen elk op hun manier voor de brug tussen defensie en aanval, waardoor ze toch heel wat aanvallen zullen opzetten. Of ze vaak genoeg de beslissende pass in de voeten hebben, is echter nog maar de vraag. Aan deze noteringen kan je jouw favoriete wedtip uitkiezen voor de assistenkoning op het WK 2022 in Qatar.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross