10 dingen waar je als WK-supporter in Qatar maar beter op let!

Nu het WK Voetbal in Qatar voor de deur staat, zullen heel wat supporters hun reis reeds geboekt hebben naar het Midden-Oosten. Een ander continent en religie betekenen logischerwijs ook andere gedragsregels en wetten, ook voor toeristen. Met gevangenisstraffen en zelfs de doodstraf is het opletten geblazen voor WK-toeristen in Qatar.

  1. Zonder shirt rondlopen: Memphis Depay zal er een gele kaart voor krijgen, maar jij kan een boete krijgen voor het uittrekken van je shirt. De regels voor vrouwen zijn nog net iets strenger. Als vrouw is het vooral belangrijk om de knieën en schouders bedekt te houden.

  2. Alcohol drinken: Wat is voetbal zonder bier? In en rond de voetbalstadions en in fandorpen zal je alcohol kunnen verkrijgen, maar let op voor openbare dronkenschap. Dat is namelijk een misdrijf in Qatar en kan je op zware straffen komen te staan. Aangezien een biertje al gauw meer dan zes euro kost, zal je een stevig gevulde portefeuille moeten hebben om in gevaar te komen.

  3. Zomaar foto’s nemen: Een plaatje voor je Instagram of een foto met Frenkie de Jong scoren zal geen problemen geven. Toch let je beter op met foto’s waar Qatari op zouden kunnen staan. Foto’s van vrouwen en kinderen maken is verboden zonder expliciete toestemming. Ook aan foto’s van politieagenten, militairen en openbare gebouwen waag je je beter niet!

  4. Op hotel als holebi: Reservaties van holebikoppels worden door heel wat hotels, die nota bene worden aangeraden door FIFA, geweigerd. Homoseksualiteit voor mannen is in Qatar namelijk illegaal. Er is zelfs sprake dat er actief opgespoord zal worden naar leden van de LGBTQ+-gemeenschap die het land willen binnenkomen tijdens het WK.

  5. Zoenen in het openbaar: Publieke uitingen van genegenheid of liefde zijn officieel verboden in Qatar. “Het maakt geen deel uit van onze cultuur, en die regels gelden voor iedereen.” Ook toeristen zullen zich dus aan de Qatarese wetgeving moeten houden. Wanneer Oranje scoort, zoek je beter een andere manier om te vieren met je vriendin!

  6. Onenightstands: Een nachtje doorbrengen met iemand die je niet kent of seks met je partner waarmee je niet getrouwd bent, zijn expliciet verboden in de Emiraat. Overtreders riskeren gevangenisstraffen tot maximaal zeven jaar. Laat het scoren in Qatar dus maar beter over aan Depay.

  7. Drugs: Voor ons als Nederlander lijkt softdrugs de normaalste zaak van de wereld, maar in Qatar liggen de kaarten anders. Wie betrapt wordt met drugs in Qatar, riskeert een boete van meer dan 50.000 euro. Gebruikers riskeren daarnaast ook een lange gevangenisstraf. Voor supporters die drugs het land insmokkelen kan zelfs de doodstraf uitgesproken worden. Er komen geen uitzonderingen voor voetbalfans tijdens het wereldkampioenschap.

  8. Gokken: Als toerist is het, net als voor de doorsnee Qatari, verboden om weddenschappen te plaatsen bij een online bookmaker. Volledig onmogelijk is het niet want je kan via een VPN-verbinding inloggen bij bookmakers en zo je weddenschap plaatsen. Wanneer één van de Betman Tippers dus een wedtip post, is dit de enige reden om te twijfelen of je wel zal inzetten.

  9. Qatari aanspreken: Even vragen waar je de bus kan nemen, doe je beter niet direct. Het is namelijk belangrijk om eerst netjes te begroeten en een kort gesprek te voeren. Openen doe je met ‘Salam’, waarna je het even over iets anders hebt. Let ook op dat je beter geen Qatarese vrouwen aanspreekt. Sommige Arabische vrouwen willen of mogen namelijk niet praten met mannen.

  10. Staren naar iemand: Hoe fascinerend je de kleding of mooie gezichten van de Qatari misschien wel vindt, ga niet staren. Deze algemene beleefdheid is met name belangrijk in een samenleving waar bescheidenheid in kleding en gedrag verplicht is. Staren voelt voor Qatari als een belediging.

Dat je ongezien kan rondlopen in Qatar, mag je vooraf al uit je hoofd zetten. Zowat overal in Qatar, maar vooral rondom stadions, zijn er controlemechanismen. Camera’s, politie en opgelegde beperkingen zorgen ervoor dat je niet buiten de Qatarese lijntjes kleurt. Let dus goed op voor de bovenstaande zaken zodat je zeker niet de problemen komt in het Midden-Oosten. Voetbal hoort een feest te zijn, probeer het ook zo te beleven als je afreist naar Qatar!

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross