Welke Belgische bookmaker handelt uitbetalingen het snelst af?

Vandaag de dag zijn er in België verschillende bookmakers actief. Allemaal proberen zij de consument een zo fijn mogelijk gevoel te geven wanneer zij hun website bezoeken: zo hoog mogelijke noteringen, promoties, een eenvoudige en duidelijke lay-out,...

Een ander element waaraan de kwaliteit van de bookmaker kan afgetoetst worden, is de snelheid waarmee geld kan afgehaald worden. Hoe sneller dit mogelijk is, des te meer flexibiliteit de consument ervaart in het beheren van zijn liquide middelen. Het gevoel dat je centen meteen ter beschikking zijn wanneer jij dat wenst, zorgt bovendien voor gemoedsrust.

Aanpak studie

Het Betmanbegins-team voerde een analyse uit bij acht Belgische bookmakers: betFIRST, Unibet, Bwin, Bingoal, Napoleon games, Circus, Betway en Ladbrokes. Bij al deze opgesomde bookmakers werd op drie verschillende momenten een bedrag van €50 uitbetaald en werd bekeken hoe snel het geld op de bankrekening verscheen. De rekening in kwestie was in alle gevallen dezelfde gedurende de tijd van het onderzoek en betrof een eenvoudige zichtrekening van de bank ING. Bij alle bookmakers werd ervoor gezorgd dat het speelaccount volledig geverifieerd was én dat er reeds een uitbetaling werd uitgevoerd vooraleer het onderzoek van start ging.

De gekozen uitbetalingsmomentenen waren de volgende: op een gewone weekdag, op een weekenddag en op een vrijdagavond. Deze vonden allen plaats tussen 27 februari en 9 maart. Op elk van deze momenten werd binnen de tijdspanne van enkele seconden een bedrag van €50 uitgekeerd bij alle acht gemeten bookmakers. Vervolgens werd er nagegaan wanneer het bedrag op de zichtrekening verscheen. Een tweede uitbetalingsmoment volgde pas van zodra alle eerdere opvragingen verwerkt waren. Op geen enkel moment hadden we tijdens onze analyse twee lopende uitbetalingen bij een bookmaker.

Wanneer het geld op de zichtrekening verscheen, werd er een rangschikking opgemaakt van alle betrokken bookmakers en was het mogelijk om hieruit conclusies te trekken. Aangezien het niet mogelijk is om exacte tijdstippen te bekomen van het ontvangen van de uitbetaling, namen we het aantal dagen in beschouwing voor dit onderzoek. Indien bookmakers hetzelfde aantal dagen nodig hadden, werd de rangschikking opgemaakt op basis van welk bedrag er eerst op de zichtrekening verscheen. 

Uitbetaling 1: woensdag om 18h14

In een eerste fase analyseren we de snelheid van uitbetaling op een weekdag: een woensdagavond zonder aankomende feestdagen. Op 18h14 werd de eerste uitbetaling aangevraagd bij bookmaker betFIRST en om 18h17 werd de laatste uitbetaling aangevraagd bij bookmaker Betway. In de tabel hieronder zie je het aantal dagen dat de bookmaker in kwestie nodig had om de uitbetaling te verwerken en het geld te storten op de zichtrekening.

Tabel 1: Uitbetalingsdag Bij Opvraging Op Woensdag 9 Maart Om 18H14
Tabel 1: Uitbetalingsdag bij opvraging op woensdag 9 maart om 18h14

Helemaal bovenin prijkt betFIRST, dat de opvraging afhandelde in enkele seconden. Dat lees je goed, enkele seconden. betFIRST is samen met Bingoal de enige bookmaker die een tijdsaanduiding meegeeft bij de stortingen. In bijgevoegd screenschot ziede tijdsaanduiding: 18:14:21, wat wil zeggen 21 seconden na 18h14.

Uitbetaling+Betfirst

Unibet, Ladbrokes, Bingoal en Bwin verwerkten de uitbetaling de volgende dag. Op donderdag ontvingen we de uitbetaling van Unibet het eerst en die van Bwin het laatst. Wat opvalt is dat Napoleon Games na een opvraging op woensdagavond de tijd nodig heeft tot de maandag nadien om dit af te handelen. Verder zien we ook dat Circus en Betway pas op vrijdag het geld op de zichtrekening konden plaatsen.

Uitbetaling 2: vrijdag om 18h01

Nadat de afhandeling van de acht bookmakers werd bekeken op een gewone weekdag, gaan we bij de tweede opvraging een stapje verder en meten we een mogelijk verschil bij een weekend. Hoe lang duurt een uitbetaling op een vrijdagavond? Zijn er bookmakers die de afhandeling nog verwerkt krijgen op vrijdagavond zelf? Of is het wachten op de maandag nadien, of zelfs nog langer? Het resultaat wordt weergegeven in onderstaande tabel.

Tabel 2: Uitbetalingsdag Bij Opvraging Op Vrijdagavond 18H01.
Tabel 2: Uitbetalingsdag bij opvraging op vrijdagavond 18h01.

Ook nu is betFIRST de enige bookmaker die de uitbetaling weet af te handelen op de dag zelf. En opnieuw werd deze uitbetaling ontvangen binnen enkele seconden. Alle andere gemeten bookmakers wisten pas ten vroegste op maandag na het weekend de betaling te voltooien. Bookmakers Napoleon Games en Betway scoren hier het slechtst.

Uitbetaling 3: zondag om 19h21

In de laatste fase van dit onderzoek werd gekeken of een bookmaker in staat zou zijn om een aanvraag tot uitbetaling af te ronden op de dag zelf in een weekend. Dit experiment werd uitgevoerd op een zondagavond om 19h21. Kan betFIRST ook hier de uitbetaling afronden binnen enkele seconden? En zijn er nog bookmakers die dit de dag zelf kunnen doen?

Uitbetalingsmoment+3
Tabel 3: Uitbetalingsdag bij opvraging op zondagavond 19h21.

Zelfs op een weekenddag slaagt betFIRST erin om de uitbetaling af te handelen binnen minder dan een minuut. Slechts drie andere bookmakers weten de afbetaling af te ronden op de eerstvolgende maandag. Vier andere bookmakers, waaronder opnieuw Napoleon Games en Betway, ronden de uitbetaling af op de eerstvolgende dinsdag.

Conclusie

Wanneer we de drie analyses samenleggen, kunnen we kijken naar de gemiddelde tijd die een bookmaker nodig heeft om een uitbetaling af te handelen. We maken hier een onderscheid in het aantal dagen inclusief en exclusief weekends. Dit geeft het resultaat zoals weergegeven in onderstaande twee tabellen.

Conclusie+Uitbetaling+Zonder+Weekends
Tabel 4: Aantal dagen tot uitbetaling, exclusief weekends.
Conclusie+Uitbetaling+Inclusief+Weekends
Tabel 5: Aantal dagen tot uitbetaling, inclusief weekends.

We zien uiteraard betFIRST afgetekend op de eerste plaats, met in beide gevallen 0 dagen. Logisch, aangezien zij de uitbetaling bij alle drie metingen binnen enkele seconden wisten uit te keren. Ook bookmakers Unibet, Bingoal en Bwin doen het relatief goed. Ze behaalden een gemiddelde afhandelingstijd van 1 dag indien we weekends niet meetellen en 1,67 dagen indien we weekends meerekenen. Slechtste leerlingen van de klas zijn Betway (2 dagen excl. weekends en 2,67 dagen incl. weekends) en vooral Napoleon Games (2,33 dagen excl. weekends en 3,67 dagen incl. weekends). Napoleon Games liet een wachttijd van in totaal 11 dagen optekenen voor de drie metingen, wat in vergelijking met de concurrentie opvallend veel is.

Vind je de snelheid van uitbetaling belangrijk bij een bookmaker? Dan ben je bij betFIRST aan het juiste adres. Ons onderzoek toont immers aan dat zij hun uitbetalingen razendsnel afhandelen.

Join de Betman-community

De Betman-community rust op vier heel belangrijke principes:

  1. Gratis: Lid worden is kosteloos. Ook in de toekomst zullen wij nooit geld vragen aan onze leden
  2. Transparantie: De resultaten van alle wedtips sinds 1 januari 2020 zijn te allen tijde beschikbaar voor onze community.
  3. Expertise: Wij beschikken over een gevarieerd team vol kennis en ervaring en voorzien onze leden van kwalitatieve wedtips en informatie om te leren wedden op sport.
  4. Verantwoord: we hechten enorm veel belang aan verantwoord wedden.

Kan jij je vinden in deze principes en wil je onze artikelen en wedtips van ons team ontvangen? Kom dan snel in onze community!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross