Voetbal wedtips via extreme omstandigheden

Voetbal Wedtips Extreme Omstandigheden

Bookmakers bepalen hun odds door algoritmes. Enorm complexe statistische modellen die op basis van historische data de kansen berekenen. Maar wat als die historische data helemaal niet voldoende basis biedt? Dan is dat jouw kans om voetbal wedtips te vinden met een positief rendement!

Zwakke schakel bookmakers

Algoritmes zijn heel nauwkeurig in hun kansberekening. Heel wat wedmarkten kunnen gewoon draaien op basis van historische informatie. Een voorbeeld zijn de odds voor de over/under doelpunten wedmarkt. Die odds worden op basis van heel wat historische data berekend, en daar slaagt het algoritme heel vaak met onderscheiding in. Maar de afhankelijkheid van die historische data is tevens ook de grootste zwakte van het algoritme. Wanneer je een sportweddenschap uitkiest, kan het handig zijn om rekening te houden met extreme omstandigheden in een wedstrijd.

Er zijn bepaalde situaties waar historische data niet kan vatten hoe een huidige context er uit ziet. Wat als bijvoorbeeld de motivatie van een ploeg volledig verschillend is dan normaal? Of stel dat een ploeg twee rode kaarten krijgt tijdens een wedstrijd? En wat met de situatie waarin een trainer zijn volledige basisopstelling overhoop gooit? Er zijn heel wat extreme omstandigheden die er voor kunnen zorgen dat algoritmes falen in hun kansberekening.

Op zulke momenten zal een odds compiler tussenkomen. Een medewerker bij een bookmaker zal manueel aanpassingen aan de odds verrichten. Het spreekt voor zich dat op zulke momenten de bookmakers heel kwetsbaar zijn. Een odds compiler is veel makkelijker te verslaan wanneer hij op weinig hulp kan rekenen van de algoritmes. Voor een odds compiler kan het namelijk soms aanvoelen als kajakken zonder peddel. Er is namelijk heel weinig voor hem om op terug te grijpen. Een odds compiler is ook vaak verantwoordelijk voor verschillende competities of sporten. Doordat je als speler kan focussen op één wedstrijd, is er een kans dat je over informatie beschikt die de odds compiler niet heeft.

Ontdek hier meer over hoe odds compilers de odds precies bepalen.

Tip: Bookmakers maken meer fouten in de odds bij extreme omstandigheden

Voorbeelden voetbal wedtips

Om dit tastbaar te maken, bekijken we enkele voorbeelden van extreme omstandigheden die werden getipt bij Betmanbegins.

Bram & Max tipten dat Ruben Neves zou scoren binnen het strafschopgebied. Deze voorspelling voetbal werd aangeboden aan odds van 46,00. De verdedigende middenvelder van Wolverhampton komt namelijk zelden in de 16, maar toch was er een reden om deze voetbal wedtip te delen. Jimenez, de spits en penaltynemer van Wolverhampton, hield een lelijke hoofdblessure over in één van de voorgaande wedstrijden. Jimenez was veroordeeld tot maandenlang revalideren, en Ruben Neves werd aangeduid als volgende penaltynemer. Het was dus wachten tot Wolverhampton een strafschop kreeg voor Bram & Max, en dat gebeurde ook. Ruben Neves trapte de bal tegen de netten, en zorgde er voor dat onze community een prachtig bedrag kon oprakelen.

Op 5 maart 2020 gaven we ook de wedtip dat Jan Paul van Hecke een doelpunt zou scoren bij Feyenoord – NAC Breda. Deze sport wedtip werd aangeboden aan odds van 18,00. Aangezien van Hecke als verdediger nog niet vaak had gescoord, kregen we zeer hoge odds voor een doelpunt. Toch was de kans op een doelpunt hoger dan de odds die we kregen, want van Hecke is penaltynemer. Algoritmes hielden daar geen rekening mee, en daar ligt dus de kans voor de speler. NAC kreeg uiteindelijk geen penalty, maar van Hecke wist wel te scoren uit een standaardsituatie.

Wil ook jij op de hoogte blijven van onze voetbal wedtips. Volg dan zeker de Betmanbegins Telegram groep.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross