Enkelvoudige en meervoudige sportweddenschap

Het verschil begrijpen tussen enkel- en meervoudige sportweddenschappen is cruciaal om te leren wedden op sport. Een enkelvoudige weddenschap beperkt zich tot één weddenschap. Een meervoudige weddenschap combineert verschillende weddenschappen. Daarbij worden de odds telkens met elkaar vermenigvuldigd. Stel dat je denkt dat Chelsea (odds 2,00) en Manchester City (odds 1,50) zullen winnen. Als je die in een weddenschap combineert, zal je odds van 3,00 krijgen. Een meervoudige weddenschap is enkel te winnen als je iedere enkelvoudige weddenschap waaruit de meervoudige weddenschap bestaat, effectief gewonnen hebt.

Een systeemweddenschap is een vorm van een meervoudige weddenschap waarbij jij je risico meer kan spreiden. Wanneer je bijvoorbeeld vier weddenschappen uitkiest, kan je vele mogelijke combinaties maken met die wedstrijden. Voor de gemakkelijkheid noemen we die weddenschappen A, B, C en D. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan ze allemaal enkelvoudig spelen. Je kan ook kiezen om tweevoudige weddenschappen te plaatsen. In dat geval zijn er met vier weddenschappen zes combinaties mogelijk. Of je kan al de weddenschappen tot één meervoudige weddenschap maken.

Aantal in multipleMogelijke combinaties
EnkelvoudigA, B, C en D
TweevoudigAB, AC, AD, BC, BD en CD
DrievoudigABC, ABD, ACD en BCD
ViervoudigABCD

Stel: weddenschap A, B en C win je, maar weddenschap D verlies je. Dan is de uitkomst voor de meervoudige weddenschappen als volgt. Als je enkel tweevoudige weddenschappen hebt geplaatst, win je nog steeds drie van de zes combinaties. In drie combinaties is weddenschap D immers niet inbegrepen. Als je drievoudige combinaties hebt gekozen, is er één combinatie waarbij weddenschap D niet is inbegrepen. Zo win je dus één van de vier drievoudige weddenschappen. De viervoudige weddenschap verlies je. Daar is D uiteraard wel inbegrepen. In dit artikel kan je meer lezen over een systeemweddenschap.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross