Wedden op sport, it's all about the mindset!

Wedden Op Sport

De basis van het leren wedden op sport is om de juiste mindset te hebben. Met odds maken bookmakers voorspellingen over de kans dat een bepaald evenement zich zal voordoen. Om succesvol te kunnen zijn, moet je niet enkel die kansen beter kunnen inschatten. Bookmakers hanteren immers ook een winstmarge in hun odds. Ook die zal je moeten verslaan. Een voorbeeld zal meer duidelijkheid brengen. Bookmakers kunnen dan wel de odds voor vijf procent verkeerd inschatten, maar nog steeds een winstmarge van tien procent hanteren. In dat geval is de foutieve inschatting van de bookmaker geen winstgevende situatie voor jou als speler.

Al is fouten vinden bij bookmakers waarbij je de winstmarge ook verslaat, zelfs geen garantie voor winst op lange termijn. Je dient namelijk steeds rekening te houden met een heel vervelende en vaak ook frustrerende factor: toeval. De impact van de geluksfactor kwam reeds aan bod in één van de webinars. In onderstaande video vind je een volledige herhaling van die webinar.

Voorbeeld – muntje opgooien

We verduidelijken die factor aan de hand van een voorbeeld. Beeld je in dat iemand je een voorstel doet. Je betaalt één euro. Dan mag je een muntje opgooien. Als het ‘kop’ is, krijg je drie euro. In het geval van ‘munt’, verlies je de euro. Omdat de kans op ‘kop’ vijftig procent is, zal dit spel in principe winstgevend zijn. Althans, op lange termijn. Op korte termijn speelt toeval sterk mee.

Stel dat je maximum honderd euro aan dit spel wil uitgeven. Je zet ieder spel vijftig euro in. De kans op twee keer ‘munt’ op rij is 25 procent. En als dat gebeurt, ben je alles kwijt. Ook al is het spel op lange termijn in principe winstgevend. Een goeie mindset helpt je in dit geval om niet in paniek te raken en altijd het grotere plaatje voor ogen te houden.

Bankroll management bij wedden op sport

Datzelfde principe kunnen we ook vertalen naar sportweddenschappen. Winstgevend zijn op lange termijn wil niet zeggen dat je ook op korte termijn winst zal maken. Om het toeval op korte termijn uit te filteren, is een goed bankroll management noodzakelijk.

Hoe goed je ook bent in het vinden van goede wedtips, iedereen kent verliesgevende periodes. En dan bedoelen we ook iederéén. Die momenten moet je opvangen door je bankroll goed te beheren aan de hand van een ‘bankroll management’. Een ‘bankroll’ is het bedrag dat je als speler bereid bent te investeren in sportweddenschappen. Die hoeft niet volledig op het account van de bookmakers te staan, maar kan ook gewoon op je bankrekening staan.

Het is essentieel om op iedere weddenschap een percentage van je bankroll te plaatsen. Je inzet hangt af van hoe je bankroll evolueert. Daardoor blijft een goede balans bestaan tussen enerzijds het beperken van risico’s en anderzijds de groei van je bankroll. Aangeraden is om bij elke wedtip tussen 0,2 procent en 2 procent van je bankroll in te zetten. Concreet betekent dat dat je met een bankroll van 1.000 euro per weddenschap 2 à 20 euro inzet. Die inzet wordt ook wel eens uitgedrukt in ‘units’ (eenheden), waarbij één unit gelijk is aan 0,2 procent van je bankroll. Je zet best maximaal tien units van je bankroll in.

We spreken van een variatie tussen 0,2 en 2 procent. Daarop zit een groot verschil. Of je best eerder richting 0,2 procent of richting 2 procent van je bankroll inzet, is afhankelijk van twee elementen. Ten eerste is dat de mate waarin je veronderstelt dat een bookmaker een fout maakt. Als de odds volledig verkeerd ingeschat zijn, kan je meer inzetten dan bij een kleine fout van de bookmakers. Ten tweede zijn de odds belangrijk. Bij een weddenschap met hoge odds loop je meer risico. Dat moet je beheren door een lager percentage van je bankroll in te zetten.

Bankroll management is misschien wel het belangrijkste om succesvol en verantwoord te wedden op sport. In dit artikel vind je meer informatie over bankroll management.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross