Sportsbook review: TOTO

Ahhh, good old TOTO. In Nederland zijn ze echt een begrip geworden. In 1956 werd  ‘de voetbaltoto begonnen door de KNVB. Voetbaltoto was een door de clubs georganiseerde pool onder de leden van de KNVB. Door de jaren heen werd de voetbaltoto steeds groter. Op een gegeven moment werd het daarom mogelijk voor iedere volwassene om voetbalvoorspellingen te doen.

De meeste gokkers in Nederland zijn begonnen met de bekende TOTO briefjes bij de plaatselijke supermarkt of sigarenboer. De laatste jaren is TOTO met het online aanbod een nieuwe weg ingeslagen. Door de regulering van de Nederlandse gokmarkt sinds 1 oktober wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de ontwikkeling van TOTO. In deze eerste editie van de Betmanbegins sportsbook review bespreken wij het nieuwe aanbod van TOTO, inclusief livechat, livestreams, boosts en ‘verantwoord spelen’.

Inschrijven bij TOTO en de welkomstbonus

Spelers met een bestaand account bij TOTO kunnen vrij gemakkelijk hun account gereed maken voor de nieuwe regelgeving. Het laten verifiëren van een geldig identificatiebewijs en het instellen van een speeltijdlimiet, wallet- en stortlimiet is daarvoor voldoende. Nieuwe spelers zijn ook vrij snel geregistreerd na het verifiëren van hun identificatie en het instellen van dezelfde limieten. Bij TOTO kun je al met €5 beginnen met sportweddenschappen. De bookmaker is daarom zeer toegankelijk.

TOTO bood al geruimere tijd online weddenschappen aan. TOTO was tot 1 oktober dit jaar de enige legale aanbieder van sportweddenschappen. Het bedrijf pakte vooral het afgelopen jaar flink uit door het inzetten van onder andere Wesley Sneijder en Andy van der Meijde. In tegenstelling tot andere bookmakers heeft TOTO er daarom voor gekozen geen nieuwe specifieke welkomstbonus aan te bieden. Wel ontvingen alle niet-geregistreerde én geregistreerde spelers een €5 live freebet die na activatie 7 dagen geldig is.

TOTO Contact

Een bookmaker staat of valt met een goede bereikbaarheid. TOTO is 24 uur per dag telefonisch te bereiken tegen gebruikelijke belkosten. De klantenservice is bereikbaar via Messenger met een gemiddelde reactietijd van 2 uur. Daarnaast is TOTO bereikbaar via Twitter, met een gemiddelde reactietijd van 6 uur. En net zoals de meeste andere bookmakers is er ook een livechat. De geluiden die rondzingen over de bereikbaarheid van de livechat zijn overwegend negatief. Vooral de turbulente periode rond de nieuwe Nederlandse wetgeving zal de livechat onder druk gezet hebben. Naar verwachting zal de bereikbaarheid met de tijd dus toenemen. Geduld zal worden beloond!

Totobookmaker

Sportaanbod en odds

Het aanbod van TOTO is de afgelopen tijd flink toegenomen. Waar spelers het een paar jaar geleden nog moesten doen met enkel de Europese topcompetities in het voetbal, biedt TOTO nu alle andere sporten die in Nederland populair zijn ook aan. Ook sporten die in Nederland minder bekend zijn, zoals bijvoorbeeld Rugby Union en ijshockey, zijn nu te vinden bij TOTO. Wij zien een positieve verandering en het aanbod van de bookmaker is inmiddels meer dan prima.

Bij Betmanbegins gaat het naast verantwoord spelen en genieten van sport natuurlijk ook om winstgevendheid. Één van de stappen die van belang is om op lange termijn winstgevend te zijn is het vergelijken van odds bij meerdere bookmakers. Doordat TOTO bepaalde wedopties aanbiedt die andere bookmakers niet aanbieden, is het een bookmaker waarop je zeker een account moet maken. Ook de odds van TOTO leveren geregeld value op ten opzichte van Pinnacle. Waarom dat van belang is lees je in dit artikel.

Livestreams

Een zeer waardevolle toevoeging in het aanbod van TOTO is de livestream optie. Momenteel is het nog niet helemaal duidelijk welke livestreams TOTO aan gaat bieden. Wij hebben al wel een aantal voetbal-, tennis-, darts-, basket-, handbal- en ijshockeystreams voorbij zien komen. Voor veel spelers is dit natuurlijk een extra reden om TOTO te gaan gebruiken.

TOTO boosts en specials

TOTO gaat zeer goed om met het grote marktaandeel wat zij hebben. De boosts en specials die ze aanbieden zijn voor Nederlandse spelers heel interessant. Vooral de sectie ‘Hollandse Helden’ is een succes. Hier biedt TOTO specials op Nederlandse sporters en teams zoals het Nederlands Elftal en Max Verstappen. Verder passeren een Boost van de dag, combi boosts en competitie specials de revue. Deze weddenschappen zijn erg populair en TOTO weet zich zo te onderscheiden van andere bookmakers.

TOTO verantwoord spelen

Natuurlijk genieten wij als community van het entertainment dat gepaard gaat met wedden op sport. Als betmanbegins-community vinden wij verantwoord wedden echter ontzettend belangrijk. Wij zijn dan ook in gesprek gegaan met een ervaringsdeskundige, Feite Hofman.

TOTO is onderdeel van de Nederlandse Loterij. Zij zijn een staatsbedrijf met een voorbeeldfunctie op het gebied van verantwoord spelen. TOTO zet Nathan Rutjes in om ‘de rust te bewaren, en bewust te spelen’. Een voorbeeld van verantwoord spelen bij TOTO is bijvoorbeeld het beschermen van spelers die jonger dan 24 zijn. Daarbovenop kunnen limieten ingesteld worden die verantwoord spelen bevorderen. Zo kan je ervoor kiezen om jezelf enkel uit te sluiten van het casino om verleiding te voorkomen.

Algemene indruk: TOTO

Door het stimuleren van verantwoord spelen en het aanbieden van interessante wedopties speelt TOTO slim in op de huidige wedmarkt. Het product van TOTO is over het algemeen erg goed. Het aanbieden van een Nederlandstalige app voor Android en iOS is ook een goede toevoeging.

Er zijn wel nog wat zaken die op orde gesteld moeten worden bij TOTO. Vooral de livechat en het logisch ordenen van wedopties kunnen nog worden verbeterd. Het grootste minpunt bij TOTO is de duur van uitbetaling. Het kan wel 3 tot 4 werkdagen duren voordat de uitbetaling daadwerkelijk verwerkt is. Echter, de laatste maanden heeft TOTO zich zeer sterk verbeterd.

Wij van Betmanbegins vinden TOTO een bookmaker waar iedere Nederlandse speler een account zou moeten hebben. Houd onze website daarom goed in de gaten voor toekomstige wedtips bij onder andere TOTO en ook andere Nederlandse en Belgische bookmakers! Je kan onze wedtips ook ontvangen via Facebook of Telegram

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross