Hoe betrouwbaar is de win rate bij voetbal gokken?

Win Rate Bij Voetbal Gokken

De kunst van het sportgokken is het evalueren van de resultaten van je sportweddenschappen. “Ik heb een win rate van 80%” bij voetbal gokken. Het betekent dat 80% van de sportwedder zijn weddenschappen correct zijn. Het zijn namelijk zaken die je regelmatig hoort, maar hoe betrouwbaar is deze statistiek? Wil dit noodzakelijk zeggen dat het verstandig is om de wedtips van deze persoon te volgen? Absoluut niet! Het is onmogelijk om een correcte evaluatie te maken van de resultaten van iemand zijn sportweddenschappen enkel en alleen op basis van de win rate.

De win rate is een waardeloze statistiek zonder een indicatie van de odds waarop is ingezet. Als men bijvoorbeeld steeds inzet op odds van 1,20 is een 80% win rate niets meer dan een mooie manier om te zeggen dat je 4 euro verlies maakt per 100 euro dat je inzet. 

Win rate bij voetbal gokken en gemiddelde odds sportweddenschappen

Wat als iemand je een win rate van 80% met gemiddelde odds van 2,19 kan voorleggen? Dit is toch overduidelijk bewijs dat je deze tips moet volgen? Neen, dat is het niet. De gemiddelde odds geven namelijk geen indicatie over de spreiding van deze odds. Stel dat er 99 weddenschappen zijn geplaatst met odds van 1,20 en één weddenschap met odds van 100.

Tenzij de weddenschap met odds van 100 winnend was, zal er nog steeds 4 euro verlies worden gemaakt voor elke 100 euro dat wordt ingezet. Dit is een extreem voorbeeld, maar hopelijk is het duidelijk dat ook win rate en gemiddelde odds niet voldoende is om resultaten te beoordelen. 

Ben je benieuwd naar facturen die wel betrouwbaar zijn bij het evalueren van de resultaten? Lees dan zeker dit artikel!

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross