Pre-match en live wedden op sport, 2 interessante verschillen

Live Wedden

Bij een cursus over het wedden op sport mag het verschil tussen pre-match en live sportweddenschappen niet ontbreken. Bookmakers bieden namelijk beide opties aan. Pre-match betekent dat je de weddenschap plaatst voordat de wedstrijd begint. Live weddenschappen plaats je terwijl de wedstrijd bezig is.

Waarom is live wedden soms niet meer mogelijk?

Soms zullen bookmakers bepaalde weddenschappen niet meer aanbieden. Dat is voornamelijk het geval als de wedstrijd bezig is (live). Bookmakers doen dat omdat sommige momenten in een wedstrijd te onzeker zijn om nauwkeurig de odds te kunnen bepalen. Daarvan is een VAR-review een goed voorbeeld. De beslissing van de VAR heeft immers vaak een te grote invloed op de odds. Als de VAR nog geen besluit genomen heeft, is het risico te groot om de weddenschap aan te bieden. De odds worden als het ware bevroren totdat de bookie opnieuw correcte inschattingen kan maken.

Het gebeurt zelfs dat bookmakers een sportweddenschap al niet meer aanbieden voordat de wedstrijd gaat beginnen. De reden daarvoor is risicobeheer. Als de media bijvoorbeeld plots bekendmaakt dat verschillende spelers ziek zijn, een ploeg financiële problemen heeft… brengt dat heel veel onzekerheid met zich mee. Als het risico zodanig hoog is, kan een bookmaker besluiten een weddenschap op een wedstrijd niet meer aan te bieden.

Voetbal en tennis zijn in Nederland de populairste sporten om live te wedden. Benieuwd naar enkele tips en tricks over het live wedden op tennis? Bekijk dan zeker deze vier strategieën om succesvol live te wedden op tennis.

Tip: Bookmakers hebben een hogere winstmarge op live weddenschappen dan op pre-match weddenschappen. Probeer het aantal live weddenschappen dus te beperken

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross