Zal Mathieu opnieuw zegevieren?

Dé klassieker van het jaar staat voor de deur. Iedere Vlaming, maar ook iedere wielerfan in het buitenland, kijkt reikhalzend uit naar deze Vlaamse hoogdag van het wielrennen. De Ronde is het summum van de eendagswedstrijden. Als er één wedstrijd is die je op je palmares wil, is het deze.

Favorieten

Mistwolken rond de grote favoriet voor de Ronde 2022! Wout van Aert verkeerde in topvorm met de E3 en een ritzege in Parijs-Nice op zak, maar moet mogelijk ziek passen voor de Ronde. In Gent-Wevelgem imponeerde Wout nog op de Kemmelberg, waarna Jumbo de kaart van Laporte trok in de sprint. Jumbo-Visma, de ploeg van Van Aert, toont zich dit voorjaar het sterkste collectief. Een belangrijke sleutel tot succes in een voorjaarsklassieker. Raakt Wout tijdig voldoende fit om zijn favorietenrol te verdedigen of gaat Jumbo-Visma vol op Laporte en Benoot? Er zijn alvast twee grote kapers op de kust voor deze klassieker.

De eerste die het nieuws van Wout graag zal gelezen hebben, is Mathieu van der Poel. Net als in het veldrijden vinden we ook op de weg een echte titanenstrijd tussen deze twee toppers. Mathieu sukkelde dit voorjaar met zijn rug en kwam pas met Milaan-Sanremo terug in het peloton. Daar liet hij een sterke indruk na met een derde plaats. Met Dwars door Vlaanderen en een ritzege in de rittenkoers Coppi e Bartali op zak reist de Nederlander met veel vertrouwen af naar Antwerpen. Twee jaar geleden won hij de Ronde al een keer en vorig jaar klopte Asgreen hem in een één-op-één-sprint. Mathieu zal vast en zeker uit zijn op een tweede overwinning in Oudenaarde.

Een top-3 plaats voor Mathieu van der Poel levert je momenteel 1,86 keer je inzet op bij betFIRST! Deze sportweddenschap is geboost door de betFIRST Challengers!

Een derde favoriet is de tweemalige Tour-winnaar Tadej Pogacar. Het Sloveense fenomeen schreef dit jaar al de Strade Bianche en de Tirreno op zijn naam. Tijdens ‘Dwars door Vlaanderen’ deed hij zijn eerste kassei-ervaring op en dat verliep relatief goed. Helaas zat de Sloveen net achter een val waardoor hij veel tijd verloor. Met zijn kwaliteiten mag hij alsnog naast Wout en Mathieu genoemd worden als favoriet.

Outsiders

Geen renners van Quick-Step Alpha Vinyl bij de favorieten, dat moet jaren geleden zijn. De ploeg staat garant om talrijk aanwezig te zijn in de frontlinie en leverde vorig jaar de winnaar af met Asgreen. Hij rijdt in tegenstelling tot vorig jaar geen spectaculair voorjaar. Toch is de Deen één van de renners die zomaar een tweede overwinning op rij kan binnenhalen. Naast Asgreen staan er bij de andere renners van Quick-Step heel wat vraagtekens. Hoe sterk is Lampaert, Senechal en Ballerini?

Andere outsiders zijn Mohoric en Laporte. Die eerste won Milaan-Sanremo met een ultieme ontsnapping in het slot. Laporte toonde in Gent-Wevelgem zijn goede vorm toen hij na een spectaculaire sprint tegen Girmay net naast een zege greep. Die twee renners rijden een knap voorjaar en zouden zich onsterfelijk maken door de Ronde op hun naam te schrijven.

Als we nog één naam mogen vermelden bij de outsiders, is het Mads Pedersen. De 26-jarige Deen is een sluwe renner met een sterk eindschot na een zware wedstrijd. Een winnende sportweddenschap op een overwinning van de Deen levert je 31 keer je inzet op!

Wil je meer tips ontvangen. Volg dan zeker onze Facebook-groep en Telegram-kanaal!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross