Winst maken zonder iets van sport te kennen

Het klinkt utopisch, maar het kan zeker. In dit artikel leggen we je uit hoe je winstgevend kan wedden op sport, zonder er iets van te kennen. Vaak zal je op deze manier zelfs winstgevender zijn dan mensen die er veel van kennen.

Winstgevend wedden op sport

Wie winstgevend wil zijn met sportweddenschappen, moet op lange termijn denken. Het winnen van iedere weddenschap die je plaatst, is namelijk onmogelijk. Zelfs wanneer je telkens voor de favoriet kiest, zal dit je op lange termijn geen winst opleveren. Je zal waarschijnlijk wel procentueel vaker winnen, maar op basis van je win rate kan je geen conclusies trekken. Het is dan ook veel belangrijker om in te zetten op basis van verwacht rendement. Rendement is namelijk de beste manier om je resultaten te meten.

Je gaat dus steeds op zoek naar fouten van de bookmakers. Wanneer een bookmaker odds aanbiedt die jou te hoog lijken, kan het interessant zijn om die sportweddenschap te plaatsen. Je moet dus inschatten wat de kans is dat de weddenschap winnend zal zijn. Maar hoe pak je dat nu aan als je niets kent van sport? Dan zijn er twee factoren die jou kunnen helpen als vergelijkingspunt in je zoektocht naar het maken van winst. Deze zijn Pinnacle en de Betfair Exchange.

Doorheen dit artikel zullen we een vast voorbeeld aanhouden, namelijk ‘Engeland wint’. We zullen steeds op zoek gaan naar welke odds onze sportweddenschap minstens moeten hebben om winstgevend te zijn. Op die manier zie je hoe je het vergelijken praktisch moet aanpakken.

Betfair Exchange

Een eerste vergelijkingspunt voor jouw wedtips is de Betfair Exchange. Dit platform geeft je een beeld van wat de markt denkt over een bepaald evenement. Op dit platform bieden spelers sportweddenschappen aan voor andere spelers. Er komt dus geen bookmaker aan te pas die de odds bepaalt. Door de afwezigheid van een bookmaker, zal je een nauwkeuriger beeld krijgen van wat andere spelers denken over bijvoorbeeld een bepaalde voetbalwedstrijd. Als je precies wilt weten hoe dit platform werkt, is het artikel “Hoe werkt de Betfair Exchange” interessant voor jou.

Winstmakenonlinewedden

Odds vergelijken Betfair Exchange

Wanneer de odds van jouw sportweddenschap boven de odds van de ‘lay’ liggen, ligt er mogelijks value bij jouw wedtip. Een belangrijke kanttekening is wel dat er voldoende liquiditeit moet zijn op het evenement. Hoe hoger de liquiditeit, hoe nauwkeuriger het beeld van de markt over jouw sportweddenschap.

In ons voorbeeld zal jouw weddenschap ‘Engeland wint’ winstgevend zijn als je odds vindt die hoger liggen dan 2.72. De liquiditeit is meer dan ruim genoeg om een nauwkeurig beeld te hebben.

Odds vergelijken met Pinnacle

Een tweede vergelijkingspunt is de Aziatische bookmaker Pinnacle. Zij zijn in staat om ontzettend nauwkeurige odds aan te bieden. Bookmakers halen veel informatie over de nauwkeurigheid van de odds uit de wedpatronen van andere spelers. Pinnacle heeft meer informatie over de wedpatronen de spelers dan andere bookmakers omwille van de volgende redenen:

  1. Ze verrekenen een lage winstmarge in de odds. Door de hoge odds, zijn spelers sneller geniegd zijn in te zetten op Pinnacle.
  2. De maximale inzet op een sportweddenschap ligt zeer hoog bij Pinnacle. Hierdoor wordt er meer ingezet en heeft men ook meer informatie over de wedpatronen
  3. Pinnacle limiteert geen spelers die op lange termijn winstgevend zijn. De wedpatronen van deze spelers zijn enorm nuttig om de eerlijke odds te bepalen.

 De reden dat Pinnacle dus zo nauwkeurig is, is omdat ze een soort ‘follow the money’-strategie hanteren. Als een speler inzet op een bepaalde sportweddenschap, dan zal Pinnacle meteen de odds op deze weddenschap verlagen. Hoe meer geld een speler inzet, hoe groter de correctie zal zijn die Pinnacle doet. Meer over Pinnacle kan je lezen in het artikel “De efficiënte odds van Pinnacle

Winstmakenonlineweddenpinnacle

Hoe odds vergelijken met Pinnacle?

Het is eerst belangrijk om de winstmarge uit hun odds te halen. Dit doe je door de payback op de aangeboden wedmarkt van Pinnacle te berekenen. Een handige tool daarvoor is de  dutching calculator. Wanneer je de payback kent, vermeningvuldig je de odds met het bekomen payback-percentage.

In dit voorbeeld is de payback op 1x2 voor deze wedstrijd 97,75%. Pinnacle verrekent dus een winstmarge van 2,25% in deze sportweddenschap. Om de ‘eerlijke’ odds te bekomen, moeten we deze winstmarge opnieuw verwijderen uit de odds. De eerlijke odds voor een overwinning van Engeland zijn dus: 2,60 x 1,0225 = 2,66. Let op dat je deze rekenoefening niet hoeft te maken bij het vergelijken met de Betfair exchange. De exchange verrekent namelijk geen winstmarge in de odds, maar maakt winst via commissie nadat de weddenschap is afgehandeld.

Als de odds van jouw wedtip boven de ‘eerlijke’ odds van Pinnacle liggen, dan heb je value gevonden. Op dat moment is het dus interessant om jouw sportweddenschap te plaatsen. In ons voorbeeld zal jouw weddenschap ‘Engeland wint’ mogelijks winstgevend zijn als je odds vindt die hoger liggen dan 2.66. Odds die daarboven liggen zullen dus op lange termijn winstgevend zijn.

Slotconclusie voorbeeld

In ons voorbeeld van ‘Engeland wint’ zal je odds zoeken die boven de 2.72 liggen. Het is belangrijk om steeds het hoogste vergelijkingspunt te gebruiken om value te zoeken. In dit geval ligt de Betfair Exchange boven Pinnacle, waardoor je op dit moment met de Betfair Exchange zal vergelijken. Dit kan ook mogelijks omgekeerd zijn, dus zorg dat je zeker met beiden vergelijkt. Ook al heb je nog nooit van je leven een voetbalwedstrijd gezien, als je odds boven de 2,72 kan vinden zal je haast zeker bookmakers verslaan.

Bookmakers limiteren

Het is dus zeker mogelijk om winstgevend te wedden op sport, zonder er ook maar iets van te kennen. Het is algemeen gekend dat bookmakers niet graag hebben dat spelers winst maken, want dan maken zij namelijk verlies. Wanneer jij dus consistent sportweddenschappen weet te plaatsen die winstgevend zijn op lange termijn, zullen bookmakers je limiteren. Als je dus steeds inzet op odds die boven Pinnacle en de ‘lay’ van Betfair Exchange liggen, zullen bookmakers jouw maximale inzet beperken.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross